Με επίκεντρο τον άνθρωπο οι δύο εκστρατείες της Novartis Hellas

0

Με κοινωνική ευαισθησία και προσανατολισμό την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, η εταιρεία Novartis Hellas ξεκίνησε δύο σπουδαίες εκστρατείες. Η εκστρατεία «Δικαίωμα στην Υγεία» απευθύνεται στην πληροφόρηση
των ασθενών για τα δικαιώματά τους, ενώ η εκστρατεία «Προορισμός: Μια καλύτερη Ζωή. Σκέψου θετικά» απευθύνεται στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

«Δικαίωμα στην Υγεία» είναι το νέο σύνθημα της εκστρατείας ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ασθενών από τη Novartis Ηellas, σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρία Αθηνών.

Η Novartis Hellas, έχοντας θέσει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τον ασθενή, και πιστή στη δέσμευσή της να τον υποστηρίζει έμπρακτα, πραγματοποιεί ένα ακόμα βήμα μπροστά για την πληροφόρηση των ασθενών. Σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρία Αθηνών, σχεδίασε και υλοποιεί την εκστρατεία ενημέρωσης «Δικαίωμα στην Υγεία», με στόχο την δημιουργία ενός «οδικού χάρτη» με τα δικαιώματα των ασθενών στη χώρα μας. Η εκστρατεία αποτελεί ένα πεδίο συνεχούς και ειλικρινούς διαλόγου, με στόχο την ενδυνάμωση της γνώσης των ασθενών γύρω από τα δικαιώματά τους και την παροχή πληροφόρησης άμεσα και με σαφήνεια γύρω από τα θέματα που τους απασχολούν.
Η εκστρατεία υποστηρίζεται από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνίας με κύρια οχήματα καταχωρήσεις σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ραδιοφωνικά σποτ, minisite (www.dikaiomastinygeia.gr), έναν διαδικτυακό κόμβο, όπου οι ασθενείς μπορούν να βρουν τις απαραίτητες διευκρινίσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις τους ώστε να αποφεύγουν τυχόν δυσκολίες πρόσβασης στις διάφορες δομές του συστήματος, αρθρογραφία και συνεντεύξεις. O Ελευθέριος Θηραίος, Γενικός Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρίας Αθηνών, δήλωσε σχετικά με την εκστρατεία: «Στο σημερινό περιβάλλον, η άσκηση της ιατρικής χαρακτηρίζεται από την προσωποποιημένη φροντίδα υγείας, που εστιάζει στις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε ασθενή και δεν αφορά αποκλειστικά τα βιολογικά χαρακτηριστικά μιας νόσου, αλλά και τις στάσεις και τις πεποιθήσεις του ασθενή απέναντι στην ασθένεια του. Η γνώση των δικαιωμάτων των ασθενών στην υγεία, είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την ενεργό συμμετοχή τους στο δικαίωμα επιλογής στις θεραπευτικές αποφάσεις που τους αφορούν, στην ανάγκη προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους, αλλά και στην ισότιμη πρόσβαση τους στη φροντίδα υγείας».
Η Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής Τμήματος Επικοινωνίας & Συλλόγων Ασθενών της Novartis Hellas, ανέφερε σχετικά: «Στην Novartis, η έμπνευσή μας είναι οι ασθενείς που δίνουν καθημερινά μια μάχη απέναντι στην ασθένειά τους, και στις δυσκολίες πρόσβασης που καλούνται να διαχειριστούν στην πορεία της νόσου τους. Η εκστρατεία «Δικαίωμα στην Υγεία» αποτελεί ένα βήμα συνεχούς και ειλικρινούς διαλόγου με όλους τους ασθενείς. Με αυτόν τον τρόπο, πιστεύουμε ότι θα καλλιεργηθεί μια νέα, διαφορετική κουλτούρα που θα ενδυναμώνει τη θέση των ασθενών γύρω από τα δικαιώματα και την πρόσβασή τους στην Υγεία, διασφαλίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον καινοτομίας για τους ασθενείς, την κοινωνία και τη Novartis.

«ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ. ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ!»

Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Πολλαπλή Σκλήρυνση με σύνθημα «Προορισμός: Μια καλύτερη Ζωή. Σκέψου θετικά», ξεκίνησε η εταιρεία Novartis Hellas, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας και τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

skepsou_thetika_opt
Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, την 25η Μαΐου, η Novartis Hellas ανακοίνωσε την έναρξη της Εκστρατείας Ενημέρωσης Κοινού για την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού, αλλά και η ενθάρρυνση της θετικής στάσης των ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας ότι μπορούν να έχουν μια γεμάτη ζωή και ότι είναι σημαντικό να διαφυλάξουν τη λειτουργικότητα του μυαλού και του σώματος, αλλά και την πνευματική και σωματική τους ανεξαρτησία.
Η Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) είναι μια χρόνια διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ) που επηρεάζει τη φυσιολογική λειτουργικότητα του εγκεφάλου, των οπτικών νεύρων και του νωτιαίου μυελού, μέσω φλεγμονής και απώλειας ιστού. Η εξέλιξη της ΠΣ έχει ως αποτέλεσμα την αυξανόμενη απώλεια σωματικών και νοητικών (π.χ. μνήμη) λειτουργιών. Περίπου 2,5 εκατομμύρια ασθενείς νοσούν παγκοσμίως. Προσβάλλει κατά πλειοψηφία νέους ενήλικες, στην πιο παραγωγική ηλικία των 20 – 40 ετών και επιφέρει σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις.
Τα άτομα με ΠΣ δύναται να διαγνωσθούν ως πάσχοντα από υποτροπιάζουσες μορφές ΠΣ (RMS), στις οποίες περιλαμβάνεται η υποτροπιάζουσα διαλείπουσα ΠΣ (RRMS) και η δευτεροπαθώς προϊούσα ΠΣ (SPMS), ή από πρωτοπαθώς προϊούσα ΠΣ (PPMS).
Η απώλεια σωματικών και νοητικών λειτουργιών στην RMS προκαλείται από δύο τύπους βλαβών που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια νευρώνων και εγκεφαλικού ιστού – διακριτές φλεγμονώδεις αλλοιώσεις (που αναφέρονται ως εστιακές βλάβες) και πιο εκτεταμένες φλεγμονώδεις νευροεκφυλιστικές διεργασίες (που αναφέρονται ως διάχυτη βλάβη). Οι εστιακές βλάβες μπορούν να εκδηλωθούν κλινικά ως υποτροπές. Η διάχυτη βλάβη ξεκινά από νωρίς στην πορεία της νόσου, συχνά περνά απαρατήρητη και συνδέεται επίσης με απώλεια εγκεφαλικού ιστού και αθροιστική λειτουργική απώλεια.
«Πρωταρχικός στόχος της επιστημονικής κοινότητας παραμένει η μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της νόσου, η οποία πλέον σε σημαντικό βαθμό είναι εφικτή. Η προστασία της κινητικής και νοητικής λειτουργικότητας των ασθενών αποτελούν κυρίαρχους στόχους, μέσω μακροχρόνιου ελέγχου της ενεργότητας της νόσου και της νευροπροστασίας στην Πολλαπλή Σκλήρυνση. Η σταθερή και συνεπής συνεργασία ασθενών – ιατρών, η έγκαιρη ενημέρωση, αλλά και η σωστή ψυχολογική στήριξη, η αποκατάσταση και η σωματική άσκηση αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την καλύτερη διαχείριση της νόσου» δήλωσε ο κος Νικόλαος Γρηγοριάδης, Καθηγητής Νευρολογίας ΑΠΘ και Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας.
Από την πλευρά των ασθενών, η κα. Μαρία Μαμαλάκη, Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τόνισε ότι: «Έχουμε επιλέξει να είμαστε ΑμΣΚΠ και όχι Σκληρυντικοί. Έχουμε επιλέξει να είμαστε συνοδοιπόροι της ζωής και των ανθρώπων μέσα από τη δική μας πραγματικότητα, με τις δικές μας προσωπικές ανάγκες, απόψεις, θέσεις, ευχαριστημένοι και με πνευματική και ψυχική ανάταση, αντί να ζούμε σαν θύματα της νόσου.»

«Παρόλο που η θεραπευτική προσέγγιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια, πρωταρχικός στόχος παραμένει η μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της νόσου, και τελικά η διασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για τους ασθενείς. Όλες οι προσπάθειες της Novartis Hellas έχουν ως κύριο άξονα την τοποθέτηση των ασθενών στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να προχωρούμε. Μέσω αυτής της εκστρατείας, θέλουμε να μεταφέρουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, τόσο στο κοινό αλλά και στους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση.» δήλωσε η Δρ. Βαρβάρα Μπαρούτσου, Παθολόγος, Chief Scientific Officer της Novartis Hellas.

Share.

About Author

Αρχισυντάκτρια

Comments are closed.