H Boehringer Ingelheim ενισχύει σημαντικά την υποστήριξη του αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό

0

H φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim είναι μια από τις 100 πιο καινοτόμες επιχειρήσεις στον κόσμο, έχοντας ισχυρή δέσμευση στην παγκόσμια κοινότητα και στην ευημερία ανθρώπων και ζώων. Ως εταιρεία με γνώμονα την έρευνα, ξεκίνησε από τον Ιανουάριο τις ενέργειες στήριξης, προκειμένου να συνεισφέρει σημαντικά στη μάχη έναντι του COVID-19.

Μια αναπτυσσόμενη ομάδα 100 εξαιρετικά αφοσιωμένων επιστημόνων της Boehringer Ingelheim από όλους τους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης (R&D), έχουν συμμετάσχει σε έργα τα οποία έχουν στόχο την ανακάλυψη πιθανών θεραπευτικών λύσεων για τον COVID-19 μέσα από διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις. Για το σκοπό της έρευνας η εταιρεία μελετά φάρμακα από παλαιότερες έρευνες της στο χώρο της ιολογίας (πρόκειται για φάρμακα από την έρευνα για το AIDS και την Ηπατίτιδα). Παράλληλα αξιολογεί υποψήφια φάρμακα που βρίσκονται σε προκλινικό ή πρώιμο κλινικό στάδιο για την αντιμετώπιση της υπερφλεγμονώδους κατάστασης καθώς και των αγγειακών επιπλοκών που προκαλούνται λόγω της λοίμωξης από τον κορωνοϊό.
Οι προσπάθειες της βασικής αυτής ερευνητικής ομάδας ενισχύονται από έναν αυξανόμενο αριθμό συνεργαζόμενων εταίρων και παροχών υπηρεσιών.

Η Boehringer Ingelheim συμμετέχει στην κοινοπραξία IMI CARE (Innovative Medicines Initiative), η οποία δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την προσπάθεια ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τις εταιρείες βιοτεχνολογίας και άλλων τομέων του φαρμακευτικού κλάδου. Στην Κοινοπραξία αυτή η Boehringer Ingelheim θα συνεισφέρει περισσότερες από 11.000 εργατοώρες στον τομέα Ανάπτυξης και Τεχνολογίας προσφέροντας τεχνογνωσία στην έρευνα στη βιοτεχνολογία, έρευνα στα φάρμακα χαμηλού Μοριακού Βάρους (μικρά μόρια), τεχνογνωσία στην ανάπτυξη, και τέλος τεχνογνωσία στην παραγωγή των φαρμάκων αυτών.
Η Boehringer Ingelheim συνεργάζεται με το ίδρυμα Bill & Melinda Gates συμμετέχοντας στο πρόγραμμα COVID-19 Therapeutics Accelerator. Τέλος, η Boehringer Ingelheim υποστηρίζει τους ερευνητές παγκοσμίως μέσω της ανοικτής πλατφόρμας καινοτομίας opnMe.com, στην η οποία προσφέρει χωρίς κόστος 6 αντιικές ενώσεις επί συνόλου 43 φαρμακολογικών εργαλείων υψηλής ποιότητας για έλεγχο ερευνητικών υποθέσεων. Καθώς εξελίσσεται η φάση της έρευνας για τον κορωνοϊό, η Boehringer Ingelheim θα διαθέσει επιπλέον ειδικούς επιστήμονες από διάφορες ειδικότητες, καθώς και αυξημένη εργαστηριακή δύναμη.
Η Boehringer Ingelheim διέθεσε διεθνώς συνολικά 5,8 εκατομμύρια ευρώ υπό μορφή χρηματικών δωρεών και δωρεών σε είδος για παροχή επείγουσας βοήθειας σε προστατευτικό υγειονομικό υλικό. Η εταιρεία συνεργάζεται στην Ελλάδα μέσω του ΣΦΕΕ στην προσφορά προστατευτικού υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες του ΕΣΥ. Συνεργάστηκε επίσης με την ένωση ασθενών Προμηθεύς για την ανακούφιση των αστέγων μέσω παροχής εμφιαλωμένου νερού και τροφής, που κρίθηκε αναγκαία λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων σίτισης.
Η Boehringer Ingelheim δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για περισσότερο από μισό αιώνα, διαθέτοντας από το 1975 εργοστάσιο παραγωγής. Σε δήλωση του ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος κος Δημήτρης Αναγνωστάκης ανέφερε: Ως εταιρεία που έχει γνώμονα την έρευνα και την καινοτομία, η Boehringer Ingelheim αποτελεί μέλος της συλλογικής προσπάθειας για την καταπολέμηση του Covid – 19. Η εταιρεία συνεχίζει να στηρίζει τα συστήματα παροχής υγειονομικής φροντίδας στην Ελλάδα αλλά και στις 70 χώρες στις οποίες εξάγει από το εργοστάσιό της στο Κορωπί, προμηθεύοντάς τις με αξιοπιστία τα καινοτόμα της φάρμακα.
Η Boehringer Ingelheim δραστηριοποιείται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας θέτοντας τον ασθενή στο κέντρο των δραστηριοτήτων της. Για το λόγο αυτό μας ενδιαφέρει όχι μόνο να βρεθεί το φάρμακο για τον κορωνοϊό στο εγγύς μέλλον, αλλά και να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την υγεία και την ποιότητα ζωής των ασθενών αυτών στο παρόν. Η έρευνα για την ανεύρεση φαρμάκου για τον κορωνοϊό αποτελεί ευκαιρία για την ανάδειξη της δύναμης της ανοιχτής συνεργασίας στο επιστημονικό πεδίο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Είναι η άλλη πλευρά της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης μας.

Share.

About Author

Comments are closed.