Διάκριση της Roche Hellas στα Responsible Business Awards 2015 για το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής»

0

efodiazois-roche_fmt

Με το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Συνεργασία Επιχείρησης-ΜΚΟ» των Responsible Business Awards 2015 διακρίθηκε το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» της Roche Hellas, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την αστική μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS.

Η σημαντική αυτή βράβευση αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τη δέσμευση της Roche Hellas για ουσιαστική προσφορά προς την ελληνική κοινωνία, με πρωτοποριακές δράσεις που εξασφαλίζουν πρόσβαση στην υγεία και στην εκπαίδευση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» έχει στόχο την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών παιδιών που προέρχονται από οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες.

Από το Μάρτιο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2015 το πρόγραμμα έχει καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες 351 παιδιών, ηλικίας 7 έως 18 ετών, ενώ συνολικά 368 εκπαιδευτικές παροχές έχουν προσφερθεί στα παιδιά των οικογενειών του προγράμματος –μία επένδυση που αγγίζει τα 200.000 ευρώ.
Ο θεσμός Responsible Business Awards αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις επιχειρήσεις που ξεχώρισαν για τις καλές πρακτικές και την καινοτομία τους, καθώς και για τη δέσμευση που επιδεικνύουν στις αρχές της αειφορίας, της εταιρικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης και κοινωνικής ανάπτυξης.

Η ανάδειξη του προγράμματος «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» έγινε μέσα από online βαθμολόγηση από τα μέλη της κριτικής επιτροπής συγκεντρώνοντας έναν υψηλό μέσο όρο βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής»
Η πρωτοτυπία του προγράμματος «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» έγκειται στο δυναμικό συνδυασμό δράσεων βασικής εκπαίδευσης (εκμάθηση ξένων γλωσσών, κάλυψη φροντιστηριακών αναγκών κτλ) με πρωτοβουλίες για δημιουργική επαφή και γνωριμία των παιδιών με σημαντικές πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Με το «Πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής» τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά σημαντικά μουσεία, ενώ μέσα από το πρόγραμμα «Ημέρες Θεάτρου» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις.

Καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του προγράμματος «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» είχαν η διοίκηση και το προσωπικό της Roche Hellas, οι οποίοι με εθελοντική εργασία και με συνεχείς δράσεις προσέφεραν ουσιαστική στήριξη στις οικογένειες και στα παιδιά του προγράμματος.

Το concept, το στρατηγικό και δημιουργικό σχεδιασμό καθώς και το πρόγραμμα επικοινωνίας επιμελήθηκε η V+O Communication.

Share.

About Author

Comments are closed.