Στηρίζοντας το ΕΣΥ: Οι δωρεές για την αντιμετώπιση της Covid-19 από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις

0

Σύσσωμη η ελληνική ιδιωτική πρωτοβουλία στήριξε τις έκτακτες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) για την αντιμετώπιση της επιδημίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Το εγχώριο επιχειρείν, από τον ευρύτερο τομέα της Υγείας, μέσω ενός εκτεταμένου προγράμματος δωρεών, παρείχε ήδη πρώτη ανάγκης στα δημόσια νοσοκομεία για τους ασθενείς που βρίσκονται σε ανάγκη.

Κοσμάς Ζακυνθινός

Άμεση ήταν ανταπόκριση των ιδιωτικών επιχειρήσεων στο κάλεσμα της κυβέρνησης για υποστήριξη των αναγκών του δημόσιου τομέα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Υγεία των πολιτών της χώρας.
Πλήθος φαρμακευτικών επιχειρήσεων αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία, έσπευσαν να στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικός Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και οι εταιρείες μέλη του, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, συμμετείχαν στη συλλογική εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ταχείας εξάπλωσης του κορωνοϊού (COVID-19) και των αυξημένων νοσοκομειακών αναγκών. Συγκεκριμένα, μέσω της ενέργειας αυτής προσέφεραν στο Υπουργείο Υγείας νοσοκομειακό εξοπλισμό, φάρμακα και υγειονομικό υλικό.
Συγκεκριμένα, προχώρησε στην αγορά υλικών άμεσης προτεραιότητας με:
• 22 αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας ΜΕΘ,
• 122 οθόνες ζωτικών λειτουργιών ΜΕΘ,
• 300 αεροθαλάμους εισπνοών,
• 6.000 πιστοποιημένες μάσκες ιατρών και νοσηλευτών,
• Αντισηπτικά διαλύματα (22 τόνους αιθυλικής αλκοόλης),
• Σημαντική δωρεά σε καινοτόμο φάρμακο για τη θεραπεία του ιού.
Οι εταιρείες μέλη που συμμετείχαν μαζί με τον σύνδεσμο είναι (με αλφαβητική σειρά): AbbVie, AstraZeneca, Chiesi, CSL Behring, Gilead, GlaxoSmithKline, Ipsen, Lavipharm, Novartis, Novo Nordisk, Pfizer και Servier.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΦΕΕ μαζί με τις εταιρείες μέλη του (Amgen, Anabiosis, Angelini, Astellas, Bayer, Boehringer Ingelheim, Galenica, Genesis Pharma, Gilead, Janssen, Lundbeck, Merck, Pharmaserve-Lilly, Pfizer, Recordati, Sobi, Takeda και UCB) προχώρησαν στην αγορά υλικών άμεσης προτεραιότητας, προσφέροντας:
• 220.077 χειρουργικές μάσκες,
• 2.146 ολόσωμες προστατευτικές στολές,
• 3.168 ειδικά γυαλιά,
• 54.574 ποδονάρια και
• 44 γάντια.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης, υλοποίησαν και συνεχίζουν να υλοποιούν μια σειρά δράσεων για τη στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας και των επαγγελματιών υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) μέσω των εταιρειών μελών της ανέλαβε την παρασκευή αντισηπτικών διαλυμάτων για τα νοσοκομεία της χώρας, χωρίς κόστος για το Δημόσιο. Ήδη έχουν παραδοθεί στο Υπουργείο Υγείας 60 τόνοι αντισηπτικών. Η παραγωγή είναι σε εξέλιξη και εντός των επομένων ημερών θα ολοκληρωθεί η παράδοση και των υπολοίπων.
Ταυτόχρονα, η ΠΕΦ θωράκισε τα νοσοκομεία και ιδιαίτερα τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες τους, με τη δωρεά 40 κλινών ΜΕΘ υψηλής τεχνολογίας. Οι 40 εξειδικευμένες κλίνες ΜΕΘ είναι αμερικανικής κατασκευής και ο προηγμένος σχεδιασμός τους, επιτρέπει την ευχερέστερη κίνηση των ασθενών και συμβάλει στη μείωση του χρόνου νοσηλείας. Στη δωρεά των 40 κλινών ΜΕΘ υψηλής τεχνολογίας, πρωτοστάτησαν οι εταιρείες μέλη της ΠΕΦ: Anfarm, Bennett, Demo, Elpen, Faran, Frezyderm, Galenica, Gap, Genepharm, Iasis, Innovis, Kleva, Koper, Medical Pharmaquality, Medochemie, Petsiavas, Pharmathen, Rafarm, Vocate και Winmedica.
Ο σκοπός της συγκεκριμένης δωρεάς είναι να αυξηθεί η δυναμικότητα των δημόσιων δομών υγείας σε κλίνες εντατικής θεραπείας στην προσπάθεια αντιμετώπισης του COVID-19.
Οι εταιρείες μέλη της ΠΕΦ προέβησαν επίσης σε δωρεές φαρμάκων στα κοινωνικά φαρμακεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 40 Δήμων σε όλη την Ελλάδα,. Διέθεσαν 60 monitors παρακολούθησης ασθενών σε ΜΕΘ του ΕΣΥ, προσέφεραν 500.000 μάσκες προστασίας διαφόρων τύπων τύπου προς το ΕΣΥ, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

MSD: Δωρεά 100.000 ευρώ στο υπουργείο Υγείας για τη νόσο COVID-19
Στις κρίσιμες αυτές περιόδους για τη χώρα αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, η MSD Ελλάδος με απόλυτη αίσθηση ευθύνης για την προστασία της υγείας του ελληνικού πληθυσμού και την ενίσχυση του συστήματος υγείας προχώρησε σε δωρεά 100.000 ευρώ στο Υπουργείο Υγείας.
Το ποσό της δωρεάς χορηγείται για την αγορά ειδών ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού πάσης φύσεως και μέσων ατομικής προστασίας προς χρήση ή ανάλωση στο πλαίσιο της καταπολέμησης της νόσου COVID-19.
Σε δήλωση της η Managing Director Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κ. Agata Jakoncic, τονίζει πως: Η κίνηση αυτή αποτελεί μια ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στη χώρα, στον ελληνικό πληθυσμό, τους Επαγγελματίες Υγείας και το προσωπικό πρώτης γραμμής. Σας ευχαριστούμε όλους για το σωτήριο έργο που παρέχετε στην κρίσιμη αυτή περίοδο. Οι σκέψεις μας καθημερινά εστιάζουν στο πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της διασποράς της νόσου Covid-19 και πιστεύουμε ότι ενώνοντας δυνάμεις, θα πετύχουμε περισσότερα και συντομότερα. Ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο όλων και ελπίζουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τη βοήθεια της επιστήμης.
Η συνδρομή της MSD στην καταπολέμηση του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο για την στήριξη των φροντιστών υγείας, των ανθρώπων αλλά και των κοινότητων που πλήττονται είναι διαρκής. Η εταιρεία πρόσφατα διέθεσε 3 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο του προγράμματος MSD for Mothers για την προστασία των εγκύων γυναικών, πριν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την εγκυμοσύνη και λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.

AstraZeneca: Δωρεά 9 εκατ. ιατρικών μασκών – Επιτάχυνση έρευνας
Σε δωρεά 9 εκατομμυρίων ιατρικών μασκών για την υποστήριξη των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως στη μάχη ενάντια στη νόσο COVID-19 προχώρησε η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca. Παράλληλα η εταιρεία επιταχύνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη νέων διαγνωστικών εξετάσεων και την ανακάλυψη θεραπείας για την πρόληψη της νόσου COVID-19.
Στο πλαίσιο αυτό, η AstraZeneca έχει συνάψει συνεργασία με το World Economic Forum COVID Action Platform, που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στόχος είναι ο προσδιορισμός των χωρών με τις μεγαλύτερες ανάγκες. Η Ιταλία θα λάβει τις πρώτες αποστολές αυτήν την εβδομάδα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Ταυτόχρονα, η AstraZeneca Ελλάδος σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΣΦΕΕ προχώρησε σε προσφορά υγειονομικού εξοπλισμού.
Επιπλέον, η AstraZeneca επιταχύνει την ανάπτυξη στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων προκειμένου να διευρύνει τους ελέγχους και συνεργάζεται με κυβερνήσεις στη διεξαγωγή υφιστάμενων προγραμμάτων ελέγχου, για την ενίσχυση της εξέτασης του πληθυσμού. Για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα και τις θεραπείες της και τη διασφάλιση της συνεχούς παροχής τους, η AstraZeneca θα πραγματοποιήσει ελέγχους στους εργαζόμενους της στο δίκτυο παραγωγής και διανομής.
Οι ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της AstraZeneca, εργάζονται, επίσης, πυρετωδώς για τον προσδιορισμό μονοκλωνικών αντισωμάτων και τη μετάβαση στην αξιολόγηση κλινικών δοκιμών, ως θεραπεία για την πρόληψη της νόσου COVID-19.

Pfizer: Δωρεά αξίας 40 εκατ. δολ. για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Δωρεά 40 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε η Pfizer Inc και το Pfizer Foundation υπό μορφή χρηματικών επιχορηγήσεων σε ιατρικούς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων επιπτώσεων στην υγεία από την πανδημία της νόσου COVID-19 στις Η.Π.Α. και ανά τον κόσμο.
Η δωρεά θα καλύψει τις άμεσες ανάγκες των εταίρων, που εργάζονται με στόχο την επιβράδυνση της διασποράς του ιού στην κοινότητα, καθώς και την ενίσχυση και θωράκιση των ευάλωτων συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης ενάντια σε μελλοντικές απειλές για τη δημόσια υγεία.
Παράλληλα, η Pfizer ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των ασθενών και των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς συγκυρίας, δωρίζει περισσότερα ζωτικής σημασίας φάρμακα και εμβόλια στις Η.Π.Α. και ανά τον κόσμο.
«Βρισκόμαστε εν μέσω μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Κατανοούμε την ανάγκη για άμεση και σημαντική συνεισφορά των φιλανθρωπικών οργανισμών και του ιδιωτικού τομέα. Να στηρίξουμε τους τοπικούς και παγκόσμιους εταίρους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας. Με κύριο στόχο τη διάσωση ανθρώπινων ζωών», δήλωσε η κ. Caroline Roan, Πρόεδρος του Pfizer Foundation και Vice President, Global Health & Patient Access της Pfizer Inc. «Στη Pfizer, πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη μας να προστατέψουμε τα άτομα, που είναι πιο ευάλωτα στη νόσο, και αξιοποιούμε τους πόρους μας στο έπακρο, με σκοπό την ολοκληρωμένη ανταπόκριση της εταιρείας μας στη νόσο COVID-19».

Η συμβολή της Roche στον αγώνα κατά του COVID-19 στην Ελλάδα
Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς και την κοινωνία στην Ελλάδα, η Roche ανακοίνωσε μια σειρά δράσεων, προκειμένου να συμβάλλει στις προσπάθειες κατά της πανδημίας COVID-19.
Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, στη Roche συνεργαζόμαστε στενά με τα διάφορα εμπλεκόμενα μέρη –το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες αρχές, τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και όλους όσοι εργάζονται για να αντιμετωπιστεί η πανδημία– αναζητώντας συνεχώς τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να τους υποστηρίζουμε ενεργά.
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία δωρίζει στο ελληνικό Υπουργείο Υγείας τροχήλατα ψηφιακά ακτινολογικά μηχανήματα και αντλίες χορήγησης υγρών και φαρμάκων για να εξυπηρετήσει τρέχουσες, καθώς και μελλοντικές ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων. Αυτή η δωρεά αποτελεί μέρος της συνολικής προσπάθειας της Roche να παρέχει άμεση υποστήριξη στο σύστημα υγείας της χώρας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.
«Στη Roche στην Ελλάδα, όπως και σε άλλα μέρη του κόσμου, εργαζόμαστε κάθε μέρα με επίγνωση του επείγοντος και πάθος με σκοπό να βελτιώσουμε την κατάσταση και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου παγκόσμιας πανδημίας. Για αυτό το σκοπό, συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές υγειονομικής περίθαλψης για να υποστηρίξουμε όσους εργάζονται στην πρώτη γραμμή και εξακολουθούμε να προσπαθούμε να διασφαλίζουμε ότι οι ασθενείς λαμβάνουν τη θεραπεία και τη φροντίδα που χρειάζονται», δήλωσε ο κ. Ezat Azem, Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas.

Οι δράσεις της Johnson & Johnson Ελλάδος στη μάχη κατά του COVID-19
Σε δωρεά υγειονομικού εξοπλισμού προς το Υπουργείο Υγείας, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης του COVID-19, προέβη ο Όμιλος Johnson & Johnson Ελλάδος, υποστηρίζοντας ενεργά τους ασθενείς, τους επαγγελματίες υγείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Συγκεκριμένα, οι εταιρείες «Janssen Φαρμακευτική», «Johnson & Johnson Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα» και «Johnson & Johnson Καταναλωτικά Προϊόντα με Εργοστάσιο Παραγωγής», με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης προσέφεραν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας σημαντικές ποσότητες απαραίτητου ειδικού ιατρικού και υγειονομικού εξοπλισμού (ιατρικές μάσκες, προστατευτικά γυαλιά ματιών και εξεταστικές μπλούζες).
Ο κ. Θεόδωρος Λιακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Hellas AEBE και Επικεφαλής της τοπικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης της J&J Ελλάδος δήλωσε: «Παραμένοντας πιστοί στην πλούσια παράδοση της Johnson & Johnson στην κοινωνική προσφορά, θεωρήσαμε καθήκον μας να στηρίξουμε σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, όλους αυτούς που δίνουν τη μάχη καθημερινά μέσα στα νοσοκομεία, σώζοντας ζωές. Στην Johnson & Johnson υπηρετούμε την επιστήμη και την καινοτομία για τη διασφάλιση της υγείας, φροντίζουμε για τους ανθρώπους μας, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των συνεργατών μας, στηρίζουμε ενεργά την κοινωνία».

Astellas: Πιστεύουμε στην ομαδική προσπάθεια και συνεργασία
«Η Astellas, κάνει πράξη τη δέσμευσή της να προσφέρει στους ανθρώπους ένα καλύτερο μέλλον, σε μια κρίσιμη για όλους περίοδο που χαρακτηρίζει η μάχη κατά του COVID -19» όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της φαρμακευτικής επιχείρησης, Χάρης Ναρδής, προχωρώντας σε δωρεά 10.000 μασκών οδοντιατρικής και χειρουργικής χρήσης, 71 φόρμες προστασίας και 5.319 προστατευτικά ποδονάρια.
Η Astellas Pharmaceuticals ΑΕΒΕ Ελλάδας, έχοντας ως κύριες προτεραιότητες, τη διασφάλιση της υγείας του ανθρώπινου δυναμικού της και την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε φαρμακευτικά σκευάσματα, προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να περιορίσει τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19. Παράλληλα, πιστή στη δέσμευση της να είναι στην πρώτη γραμμή στον τομέα υγείας, συμμετέχει στην προσπάθεια στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των λειτουργών του, προσφέροντας υγειονομικό υλικό.
Όπως αναφέρει ο κ. Χάρης Ναρδής, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της Astellas Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας: «Η Astellas, κάνει πράξη τη δέσμευσή της να προσφέρει στους ανθρώπους ένα καλύτερο μέλλον. Ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη, για όλους, περίοδο που την χαρακτηρίζει η μάχη κατά του COVID -19. Στηρίζει έμπρακτα το ανθρώπινο δυναμικό της, φροντίζοντας τους ασθενείς και συνδράμοντας τις υγειονομικές αρχές. Πιστεύουμε στην ομαδική προσπάθεια και τη συνεργασία. Ιδιαίτερα σε δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές που βιώνουμε. Αποτελούν σημαντικά εφόδια όχι μόνο για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτή τη δοκιμασία αλλά για να βγούμε αυτή νικητές».

Bristol Myers Squibb: Αρωγός στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19
Τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb προσφέρει μαζί με το Ίδρυμα της Bristol Myers Squibb την έμπρακτη υποστήριξή της στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19, ανταποκρινόμενη με ταχύτητα στις υπέρμετρες πιέσεις που δέχεται η κοινωνία και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.
Στη χώρα μας, η Bristol Myers Squibb ενώνει τις δυνάμεις της με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που υλοποιούν δράσεις για την ανακούφιση των πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από τις επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημία COVID-19, παρέχοντας οικονομική υποστήριξη συνολικού ύψους 100.000 ευρώ.
Η κ. Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια της Bristol Myers Squibb Ελλάδος δήλωσε σχετικά: «Πιστοί στην αποστολή και στις αξίες μας, αναλαμβάνουμε πολύπλευρη δράση για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Όπως και την υποστήριξη του ελληνικού Συστήματος Υγείας. Τηρώντας την υπόσχεσή μας να παρέχουμε απρόσκοπτα τα φάρμακά μας στους ασθενείς στην Ελλάδα, θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τη νέα αυτή πρόκληση για τη δημόσια υγεία».

Novo Nordisk: Ενέργειες κατά της πανδημίας COVID-19 στην Ελλάδα
Την προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 στη χώρα μας υποστηρίζει η Novo Nordisk Hellas, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Παράλληλα, η Novo Nordisk Hellas στέκεται αρωγός στις πάγιες και έκτακτες ανάγκες των ατόμων που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης, η Παχυσαρκία και η Αιμορροφιλία), στις ανάγκες που προκύπτουν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας λόγω της παρούσας συγκυρίας καθώς και στις βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις των σωμάτων ασφαλείας σε υγειονομικό υλικό για την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας τους.
Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από σχετικό αίτημα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), η Novo Nordisk Hellas προχώρησε στη δωρεά ενός αναπνευστήρα υψηλής τεχνολογίας για μία Μ.Ε.Θ. νοσοκομείου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.). Κατόπιν σχετικού αιτήματος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.) η Novo Nordisk Hellas προχώρησε στη παραγγελία και δωρεά 200 λίτρων αντισηπτικού διαλύματος αιθυλικής αλκοόλης για το αστυνομικό προσωπικό. Σε συνέχεια των ανωτέρω, η Novo Nordisk Hellas προχώρησε στη δωρεά 4.000 χειρουργικών μασκών στο Πυροσβεστικό Σώμα και 14.000 χειρουργικών μασκών στην Ελληνική Αστυνομία.

Menarini Hellas: Δωρεά 200.000 ευρώ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας
Η Menarini Hellas, στα 30 χρόνια παρουσίας της, έχει καθιερωθεί ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, απασχολώντας περισσότερους από 260 εργαζόμενους και κατέχοντας την 1η θέση σε σημαντικές θεραπευτικές κατηγορίες.
Παράλληλα αποδεικνύει σε καθημερινή βάση το κοινωνικό της πρόσωπο. Ο καθρέφτης μιας εταιρείας είναι ο αντίκτυπος που έχει στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται. Ο τρόπος που ενσωματώνεται σε αυτήν και το αποτύπωμα που αφήνει σε ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.
Έτσι με αμεσότητα και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, η Menarini Hellas προχώρησε στη δωρεά χρηματικού ποσού 100.000 ευρώ. Το ποσό διατίθεται για την άμεση κάλυψη αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Στόχος να συνδράμει στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αλλά και να δηλώσει παρών για την κοινωνία και το συνάνθρωπο.
Η δωρεά έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Υγείας, με το δωρηθέν ποσό να διατίθεται για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού για την καταπολέμηση του κορονωϊού COVID-19, ώστε να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες δημοσίων νοσοκομείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επίσης η Menarini Hellas, προχώρησε και σε απευθείας δωρεές σε νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό καταβάλλοντας επιπλέον 100.000 ευρώ ώστε να καλυφθούν άμεσα επείγουσες ανάγκες τους.

Lavipharm: Δωρεάν διάθεση 21 τόνων Lavisept στο Εθνικό Σύστημα Υγείας
Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πολιτείας και της κοινωνίας, και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), η Lavipharm συμμετέχει στην παραγωγή και δωρεάν διάθεση αντισηπτικών διαλυμάτων (Lavisept), προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του συστήματος υγείας.
«Κύριο μέλημά μας», σχολίασε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Lavipharm κ. Θανάσης Λαβίδας, «είναι η προστασία των συμπολιτών μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καθήκοντος και καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στις αυξημένες ανάγκες περίθαλψης των ασθενών. Σήμερα, η κοινωνία χρειάζεται την έμπρακτη υποστήριξη όλων μας, με κάθε μέσο, για την ενίσχυση του συστήματος υγείας. Επιβάλλεται να σταθούμε παραστάτες στους γιατρούς. Τους νοσηλευτές, το προσωπικό υποστήριξης και τους φαρμακοποιούς. Όλοι τους αντιμετωπίζουν με σθένος πρωτοφανείς καταστάσεις».
Συνεισφέροντας έμπρακτα στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Lavipharm παρέλαβε 20 περίπου τόνους αιθυλικής αλκοόλης από το Υπουργείο Υγείας. Παράγει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Παιανία με αμείωτους ρυθμούς συνολικά 50.000 περίπου αντισηπτικά προϊόντα Lavisept των 500ml.

Δωρεάν διάθεση αντισηπτικών στο ΕΣΥ από τον ΟΦΕΤ
Σε μία ακόμη δωρεά προς το υγειονομικό σύστημα της χώρας, την πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας κατά του COVID-19, προχώρησε ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), με τη βιομηχανία InterMed.
Η διοίκηση του ομίλου ειδικότερα, παρέδωσε στο Υπουργείο Υγείας (μετά από δωρεάν χορήγηση οινοπνεύματος από το Υπουργείο Ανάπτυξης), πάνω από 14.000 λίτρα αντισηπτικού δωρεάν. Τα αντισηπτικά έχουν τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αμιγώς για νοσοκομειακή χρήση.
Η παραγωγή υλοποιήθηκε στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας InterMed. Η Intermed διέθεσε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο.
Με αίσθημα κοινωνικής και ιστορικής ευθύνης η διοίκηση του ΟΦΕΤ, προχωρά στη νέα αυτή δωρεά προς το Ελληνικό Κράτος, μετά τη δωρεάν διάθεση του Unikinon (με δραστική ουσία τη χλωροκίνη) σε Ελλάδα και Κύπρο, η οποία βρίσκεται ήδη από τις 3 Απριλίου 2020 σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς. Η δωρεά του Unikinon, αφορούσε σε 24 εκατ. δόσεις για την Ελλάδα και 60.000 δόσεις για την Κυπριακή Δημοκρατία.

ELPEN: Στέκεται δίπλα στους ασθενείς και την ελληνική κοινωνία
Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN ανέλαβε από την πρώτη στιγμή ενεργό δράση για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Η ELPEN υποστήριξε εξαρχής τον εφοδιασμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς υγείας, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη αναγκών σε νοσοκομεία πρώτης γραμμής, τοπικές κοινωνίες, δομές στα σύνορα και τα νησιά, καθώς και στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.
Η εταιρεία έχει μέχρι σήμερα ανταποκριθεί σε 52 αιτήματα στήριξης. Έχει προσφέρει 200 χιλιάδες μάσκες προστασίας, κλίνες και πολυμηχανήματα για μονάδες εντατικής θεραπείες (ΜΕΘ), μόνιτορ καρδιογράφου, αναπνευστήρες, συσκευές ιατρικού εξοπλισμού πρώτης ανάγκης, φάρμακα, αντισηπτικά και λοιπά είδη ατομικής προστασίας (γάντια, στολές). Τα αιτήματα έχουν καλύψει ανάγκες στις Περιφέρειες Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλονίκης και Πελοποννήσου.

Share.

About Author

Comments are closed.