ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ | Το Βιβλίο των Φαρμάκων  Michael C. Gerald – Εκδόσεις Παρισιάνου 

0

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ | Το Βιβλίο των Φαρμάκων  Michael C. Gerald – Εκδόσεις Παρισιάνου

Επιμέλεια ελληνικής έκδοσης
Αντρέας Παπαπετρόπουλος
Καθηγητής Φαρμακολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Παρισιάνου «Το βιβλίο των Φαρμάκων» του M. Τζέραλντ (Michael C. Gerald). Την ελληνική έκδοση έχει επιμεληθεί ο Καθηγητής Φαρμακολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ κ. Αντρέας Παπαπετρόπουλος.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου έχει κανείς την ευκαιρία να αναγνωρίσει την πρόοδο της επιστήμης και τη μετάβαση από τα βότανα με τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς για θεραπεία ασθενειών, στην απομόνωση δραστικών ενώσεων από φυσικές πηγές, στη συνθετική παρασκευή νέων δραστικών ουσιών και από εκεί στην έκρηξη της βιοτεχνολογίας και την παραγωγή βιολογικών φαρμάκων. Το Βιβλίο των Φαρμάκων, είναι όμως κάτι περισσότερο από μια ιστορική διαδρομή στον κόσμο των θεραπευτικών σκευασμάτων από την αρχαιότητα ως σήμερα.
Στις σελίδες του θίγονται ζητήματα φιλοσοφικά, ηθικά, νομικά και οικονομικά που άπτονται των φαρμάκων και αναδεικνύονται, μεταξύ άλλων, προβλήματα που σχετίζονται με την χρηματοδότηση των μελετών που οδηγούν στην έγκριση των φαρμάκων, την επιθετική πρακτική προώθησής τους, το κόστος για τα συστήματα υγείας, αλλά και την παράνομη χρήση τους από αθλητές για τη βελτίωση της απόδοσής τους αλλά και από εθισμένους χρήστες.

Το κείμενο για κάθε φάρμακο συνοδεύεται από προσεκτικά επιλεγμένες φωτογραφίες που αφορούν κάποια πτυχή της ανακάλυψης ή της χρήσης του.

Το περιοδικό “The Doctor” προτείνει το Βιβλίο των Φαρμάκων στους αναγνώστες του που επιθυμούν να αντλήσουν ιστορικές πληροφορίες αλλά να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την ανακάλυψη των 250 σπουδαιότερων φαρμάκων.

ISBN / 9789605836326

Share.

About Author

Comments are closed.