ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

0

Βελτιωμένη παρακλίνια εξέταση CARDIAC Point-of-Care Troponin T

Μια βελτιωμένη παρακλίνια εξέταση για την ορθότερη αναγνώριση των ασθενών με πιθανολογούμενο έμφραγμα του μυοκαρδίου, ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή διάγνωση και η άμεση και κατάλληλη παρέμβαση, παρουσίασε η Roche. Πρόκειται για την εξέταση CARDIAC Point-of-Care Troponin T, για το σύστημα cobas h 232, η οποία επιτρέπει στους επαγγελματίες της υγείας να αναγνωρίσουν ορθότερα τους ασθενείς με πιθανολογούμενο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου μέσα σε μόλις 12 λεπτά.

Τo φορητό παρακλίνιο διαγνωστικό σύστημα cobas h 232 δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία δείγματος ή μακροχρόνιες διαδικασίες ρύθμισης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους χώρους εκείνους όπου εξετάζονται για πρώτη φορά πολλοί από τους ασθενείς με καρδιακή προσβολή (ασθενοφόρα, τμήματα επειγόντων περιστατικών, κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης ή ιατρεία γενικών ιατρών). Η εξέταση διατίθεται πλέον στις χώρες που δέχονται τη σήμανση CE. 

shutterstock_139507928_fmt

VENTANA HE 600: Η νέα λύση για τη χρώση ιστών με αιματοξυλίνη & εωσίνη

Την κυκλοφορία του καινοτόμου συστήματος VENTANA HE 600 ανακοίνωσε πρόσφατα η Roche. Πρόκειται για το νέο, πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα χρώσης ιστών για αιματοξυλίνη και εωσίνη, το οποίο προάγει την ασφάλεια ασθενών και επαγγελματιών υγείας, ενώ παρέχει εξαιρετικής ποιότητας χρώση.

Το σύστημα VENTANA HE 600 διανέμει κάθε φορά νέα αντιδραστήρια σε κάθε αντικειμενοφόρο πλάκα ξεχωριστά, χωρίς να υπάρχει πλέον ανάγκη για χρήση αλκοόλης και απιονισμένου νερού από τον χειριστή, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη σταθερότητα και ποιότητα στη χρώση ιστών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρώσης πλακιδίων, μειώνει τον κίνδυνο μεταβίβασης βιοπτικού υλικού από το ένα πλακίδιο σε άλλο, που ενδέχεται να προκύψει σε άλλα συστήματα, μειώνοντας τη πιθανότητα λανθασμένης διάγνωσης. 

shutterstock_200156168_fmt

Διαθέσιμο το cobas EGFR Mutation Test v2

Στο εμπόριο των χωρών που δέχονται τη σήμανση CE διατίθεται το cobas EGFR Mutation Test v2, η πρώτη ογκολογική μέθοδος προσδιορισμού της Roche, η οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει δείγματα πλάσματος και ιστού όγκου.

Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία, η εξέταση αναγνωρίζει 42 μεταλλάξεις του γονιδίου του υποδοχέα του επιδερμικού αυξητικού παράγοντα (EGFR), περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη in vitro διαγνωστική εξέταση (IVD) στην αγορά, και μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως βοήθημα στην επιλογή υποψήφιων ασθενών με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC) για θεραπεία με αναστολείς της τυροσινικής κινάσης του EGFR (TKI).

Με το cobas EGFR Mutation Test v2 οι ασθενείς που παλαιότερα δεν ήταν κατάλληλοι για βιοψία έχουν πλέον τη δυνατότητα να πάρουν αποτελέσματα με μια απλή εξέταση πλάσματος προκειμένου να καθοδηγηθεί η σχετική θεραπεία. 

GEHC-Invenia-ABUS_fmt

Καρκίνος μαστού: Νέα εξέταση προσυμπτωματικού ελέγχου photo ABUS

Η GE Healthcare παρουσίασε μια νέα επιλογή προσυμπτωματικού ελέγχου, το υπερηχογράφημα (ABUS) Invenia, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει την ακρίβεια στην ανίχνευση του καρκίνου σε πυκνό ιστό του μαστού.

Η τεχνολογία του είναι μια εύκολη, μη ιονίζουσα και μη επεμβατική εναλλακτική επιλογή σε άλλες επικουρικές μεθόδους για την εξέταση γυναικών με πυκνό μαστικό ιστό, με ογκομετρική λήψη ολόκληρου του μαστικού ιστού σε διάστημα μόλις 15 λεπτών. Οι νέες καινοτόμες τεχνολογίες, όπως ο μορφοτροπέας υψηλών συχνοτήτων ανάστροφης πόλωσης Curve, ή η τεχνολογία υπερήχων με χρήση λογισμικού, παρέχουν τη βάση για την επίτευξη μιας άριστης ποιότητας εικόνων.

Το λογισμικό ελέγχου Invenia ABUS απεικονίζει δισδιάστατο όγκο σε κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα διαχείρισης με στεφανιαίες τομές 2 mm από την επιφάνεια του δέρματος έως το θωρακικό τοίχωμα. 

shutterstock_282982829_fmt

Νέα εξέταση για τη νόσο Graves

Η Siemens Healthcare Laboratory Diagnostics ανακοίνωσε την πρώτη στον κλάδο αυτοματοποιημένη ποσοτική εξέταση της θυρεοδιεγερτικής ανοσοσφαιρίνης (TSI), η οποία χρησιμοποιείται για τη διαφορική διάγνωση της νόσου Graves. Η εξέταση είναι διαθέσιμη μέσω των συστημάτων ανοσολογικής δοκιμής IMMULITE 2000 και IMMULITE 2000 XPi της Siemens. Αντίθετα με τις εξετάσεις TRAb, οι οποίες εντοπίζουν αμφότερα τα διεγερτικά και ανασταλτικά αντισώματα, η εξέταση TSI της Siemens εντοπίζει μόνο τα αντισώματα που διεγείρουν τον θυρεοειδή, τα οποία αποτελούν τη σαφέστερη ένδειξη της νόσου Graves. Αυτό καθιστά την εξέταση υψηλής ευαισθησίας, βοηθώντας στη διάγνωση της νόσου. Με κλινική ευαισθησία και ακρίβεια της τάξης του 98,3% και 99,7% αντιστοίχως, η νέα εξέταση προσφέρει στα εργαστήρια ένα γρήγορο, εύκολο και συγκεκριμένο διαγνωστικό εργαλείο για την εκτίμηση της νόσου. 

shutterstock_297770426_fmt

Διεύρυνση του μενού του συστήματος cobas 4800

Η Roche ανακοίνωσε ότι διαθέτει στην αγορά τις μεθόδους ανάλυσης cobas HIV-1, HCV και HCV Genotyping ,σε χώρες που αποδέχονται τη σήμανση CE.

Με τις νέες αυτές μοριακές διαγνωστικές μεθόδους αυξάνονται οι επιλογές στο υπάρχον μενού του συστήματος cobas 4800, βελτιώνοντας περισσότερο την απόδοση και την ευελιξία του, επιτρέποντας στα εργαστήρια να παραδίδουν αποτελέσματα που απαιτούν ταχεία λήψη κλινικών αποφάσεων.

Οι νέες μέθοδοι χρησιμοποιούν την εξελιγμένη τεχνολογία διπλού στόχου για τον HIV-1 και διπλού ιχνηθέτη για τον HCV. Όλες οι νέες εξετάσεις μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα στο σύστημα cobas 4800 με βελτιστοποιημένους όγκους για την επεξεργασία δειγμάτων, εξασφαλίζοντας την ομαλή ροή των εργασιών και αυξάνοντας την ευελιξία

στη διαχείριση των δειγμάτων των ασθενών. Με τις συγκεκριμένες προσθήκες, το σύστημα cobas 4800 διαθέτει τώρα μενού με 12 εξετάσεις υψηλής ιατρικής αξίας κατάλληλες για in vitro διαγνωστική χρήση. 

Share.

About Author

Ιατρικός Συντάκτης

Comments are closed.