Πισίνες για ομορφιά, χαλάρωση και πολυτέλεια

0

Συνώνυμο της πολυτέλειας και της χλιδής αποτελεί η πισίνα για τον περισσότερο κόσμο. Η αίσθηση χαλάρωσης και ομορφιάς που προσφέρουν οι πισίνες έχουν οδηγήσει αρκετούς στο να κατασκευάσουν την πισίνα που ικανοποιεί και τα πιο απαιτητικά τους γούστα.

Στην ελληνική αγορά, τα τελευταία 20 χρόνια περίπου, οι πισίνες έχουν την τιμητική τους. Διάφορες εταιρείες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και επιδιώκουν να κερδίσουν μερίδιο από την αγορά. Η αναζήτηση των καλύτερων και πιο προηγμένων πισινών, καθώς επίσης και η ανεύρεση των πολυτελών κατασκευών και προτάσεων, μας οδήγησε στις εξής προτάσεις.

Τύποι πισινών
⠶ πισίνες από gunite ή μπετόν
⠶ πισίνες με επένδυση βότσαλου,
ή ψηφίδας
⠶ πισίνες υπερχείλισης ή καταρράκτη,
ή skimmer
⠶ προκατασκευασμένες πισίνες με μεταλλότυπο, χωρίς κανονική άδεια πολεοδομίας, με άδεια μικρής κλίμακος
⠶ μικροπισίνες, spa, χαμάμ

Πισίνα με plaster
Η επένδυση της πισίνας με το ειδικό πλάστερ (plaster) αμερικανικής τεχνολογίας, εξασφαλίζει 100% μόνωση και μια λεία και αντιολισθητική φυσική επιφάνεια. Το υλικό αυτό εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις και το συνολικό πάχος του ανέρχεται στα 3,5-4cm, εξασφαλίζοντας απόλυτη μόνωση και αντοχή.

Πλεονεκτήματα:
⠶ Το πλάστερ είναι 100% αδιαπέραστο από το νερό
⠶ Έχει υψηλή αντοχή στα χημικά του νερού της πισίνας
⠶ Η σύνθεσή του είναι υγιεινή, γιατί δεν περιέχει εποξειδικές ουσίες.
⠶ Εφαρμόζεται σε πισίνες με σκελετό από μπετόν ή gunite,
⠶ Δεν χρειάζεται βάψιμο ή συντήρηση,
⠶ Δίνεται έως 10 χρόνια εγγύηση

Πισίνα με gunite
Το gunite, ή αλλιώς το εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, είναι ένα ειδικό μείγμα τσιμέντου και αδρανών υλικών με πρόσμεικτα. Με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων, εκτοξεύεται με μεγάλη πίεση, δημιουργώντας ένα τέλεια δομημένο σκελετό πισίνας. Η επιστημονική βιβλιογραφία και τα τεχνικά συγγράμματα του Πολυτεχνείου αξιολογούν τη μέθοδο αυτή ως τον κορυφαίο τρόπο κατασκευής του σκελετού της πισίνας.
shutterstock_131468369 shutterstock_95787298
Πλεονεκτήματα:
⠶ Υψηλή αντοχή και 100% στεγανότητα
⠶ Άριστη αντισεισμική συμπεριφορά
⠶ Οικονομία χώρου και κόστους εκσκαφής
⠶ Ενιαίος σκελετός, χωρίς ενώσεις μεταξύ του δαπέδου και του τοιχίου
⠶ Απόλυτη ελευθερία σχημάτων
⠶ Καμπυλωτές ενώσεις δαπέδου με τοιχίο που διευκολύνουν την κυκλοφορία του νερού για τον αυτοκαθαρισμό της πισίνας
⠶ Τελική επικάλυψη με βότσαλο, ψηφίδα ή plaster, που δεν χρειάζεται ποτέ βάψιμο
⠶ Προκαθορισμένο κόστος χωρίς επιπλέον «κρυφές» χρεώσεις
⠶ Εγγύηση για το σύνολο του έργου: στατικότητα, στεγανότητα, μηχανολογικό εξοπλισμό

Πισίνες προκάτ

shutterstock_104603240 shutterstock_156782963
Πισίνα με πάνελς από χάλυβα (ατσάλι) προσφέρει εργοστασιακή εγγύηση 30 ετών. Είναι η επονομαζόμενη πισίνα από μεταλλότυπο, ή αλλιώς προκάτ, χωρίς όμως να έχει περιορισμό στο σχέδιο ή τις διαστάσεις. Κατασκευάζονται γρήγορα, επιτόπου στον χώρο σας, στο σχήμα και το μέγεθος που θέλετε. Είναι εξαιρετικής αντοχής, ειδικά σχεδιασμένα για την υδροστατική πίεση του νερού.
Δε διαβρώνονται μέσα στο έδαφος, λόγω της ειδικής επεξεργασίας τους με γαλβανιζέ θωράκιση 800gr zinc/m2 και της επιπλέον εποξειδικής επίστρωσης DARK PROTECT. H θωράκιση αυτή καλύπτει το σύνολο των πάνελ σε όλες τις πλευρές και όλες τις ζώνες τους. Το πάχος τους είναι συνολικά 2,5mm – τα μοναδικά στην ελληνική αγορά. Επίσης, εφαρμόζονται εύκολα και γρήγορα.

Η πισίνα πλαζ
Η πλαζ είναι ο πιο εντυπωσιακός τρόπος εισόδου σε μια πισίνα, χωρίς σκαλοπάτια. Μπορεί να επενδυθεί με πλάστερ (plaster), φυσικές πλάκες, βότσαλα ή ακόμη και με άμμο θαλάσσης, για ένα ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα.
Η πλαζ χαρίζει στην πισίνα ένα τέλειο, φυσικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, είναι ο ασφαλέστερος τρόπος εισόδου για μικρά παιδιά, αλλά και ένας χώρος όπου μπορείτε να ξαπλώσετε, να απολαύσετε την ηλιοθεραπεία, το ποτό σας ή το διάβασμα.

Υπερχείλιση ‘Η Καταρράκτης
Ανάλογα με το χώρο της πισίνας σας, μπορείτε να επιλέξετε την περιμετρική υπερχείλιση για επιφάνεια νερού στην ίδια στάθμη με τον περιβάλλοντα χώρο. Είναι η απόλυτη αρχιτεκτονική επιλογή, που παράλληλα εγγυάται και τον άμεσο καθαρισμό της επιφάνειας του νερού της πισίνας για να την απολαμβάνετε πάντα καθαρή. Εναλλακτικά, ο καταρράκτης, δηλαδή η υπερχείλιση του νερού συνήθως από τη μία ή τις δύο πλευρές της πισίνας, προτιμάται όταν υπάρχει θέα προς τη θάλασσα, ώστε ο ορίζοντας της θάλασσας να ενώνεται οπτικά με τη στάθμη του νερού της πισίνας, “blue to blue”, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα και μια υπέροχη αίσθηση απεραντοσύνης και ηρεμίας.

Επένδυση με μεμβράνη
Η οπλισμένη μεμβράνη (liner), είναι ένα υλικό PVC ειδικά μελετημένο για πισίνες. Εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί μια σίγουρη επιλογή για την επένδυση της πισίνας. Παρέχει 100% στεγανότητα και εφαρμόζεται σε κάθε είδους κατασκευή: σε πισίνα από μπετόν ή gunite, σε μεταλλότυπο ή αλουμίνιο ή πλαστικό τύπο κ.ά. Τοποθετείται εύκολα και γρήγορα, χωρίς οικοδομικές εργασίες, δεν απαιτεί συντήρηση και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

shutterstock_150020984 shutterstock_217746025 shutterstock_94323943 shutterstock_169712870
Είναι ανθεκτική στις ακτίνες UV και στους μικροοργανισμούς και δε περιέχει τοξικές ουσίες. Η επιφάνειά της είναι λεία, είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στα χημικά που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του νερού της πισίνας και καθαρίζεται εύκολα γιατί δεν έχει απορροφητικότητα.
Η μεμβράνη αποτελεί ιδανική επιλογή “value for money” και δίνει της δυνατότητα επιλογής πολλών χρωμάτων, από γαλάζιο μέχρι διάφορους τόνους του μπλε, λευκό, μπεζ, γκρι, πράσινο κλπ. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη γκάμα σταμπωτών επιφανειών σε σχήμα ψηφίδας που δίνουν ένα θαυμάσιο αισθητικά αποτέλεσμα που κυριολεκτικά δεν ξεχωρίζει από την συμβατική ψηφίδα, ενώ δεν έχει τα μειονεκτήματά της ψηφίδας που είναι κυρίως η αποκόλληση των ψηφίδων, η φθορά των αρμών και πολλές φορές η ολισθηρότητα.

Η διαχρονική ψηφίδα
Μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας συνδυασμό με ένα ή περισσότερα χρώματα ψηφίδων, να επενδύσετε όλη την επιφάνεια της πισίνας σας ή να δημιουργήσετε σχέδια από ψηφίδες σε ορισμένα μόνο σημεία, στον πυθμένα ή στα τοιχία της πισίνας. Η ψηφίδα είναι απόλυτα αντιολισθητική, δεν ξεκολλάει, ενώ οι αρμοί της διατηρούνται πάντα καθαροί. Τοποθετείται σε πισίνες από μπετόν ή gunite, πάνω σε μια στρώση plaster, ώστε να εξασφαλιστεί 100% η στεγανότητα της πισίνας.

Σύστημα καθαρισμού με μαγνήσιο
Το σύστημα “Magna Pool”, χρησιμοποιώντας μαγνήσιο, μετατρέπει το νερό της πισίνας σε μεταλλικό. Έτσι έχετε νερό με ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες που συμβάλλει στην ευζωία και τη γενική υγεία του σώματος. Και βέβαια η εμπειρία του να κολυμπά κανείς σε μεταλλικό νερό είναι ασύγκριτη. Το μαγνήσιο είναι γνωστό εδώ και χρόνια για τις αναζωογονητικές του ιδιότητες σε Λουτρά. Επίσης είναι γνωστό ότι το μαγνήσιο είναι κατάλληλο για την ανακούφιση από τους σωματικούς πόνους, την περιποίηση του δέρματος και τη θετική συμβολή του σε προβλήματα των μυών.
Το “Aquascenic” είναι ένα πρωτοποριακό ηλεκτρονικό σύστημα τέλειας απολύμανσης του νερού, χωρίς χλώριο ή χημικά. Έτσι, εξασφαλίζει τον υγιεινό καθαρισμό του νερού, ενώ παράλληλα, σας απαλλάσσει από τα έξοδα για τα χημικά και το χλώριο που θα χρησιμοποιούσατε και μειώνει το κόστος συντήρησης των μηχανημάτων σας.

Μειονεκτήματα χρήσης χλωρίου
⠶Τσούξιμο στα μάτια και στο δέρμα
⠶ Έντονη και τοξική οσμή
⠶ Δύσκολο στη χρήση
⠶ Δύσκολο στην αποθήκευση
⠶ Ανάγκη διαρκούς παρακολούθησης
⠶ Μικρή διάρκεια ζωής τις ζεστές μέρες
⠶ Ανεπαρκές σε μικρόβια με αποδεδειγμένη ανοσία
⠶Επιβλαβές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Πλεονεκτήματα χρήσης Aquascenic
⠶ 100% χωρίς χλώριο
⠶ 100% χωρίς χημικά
⠶ 100% χωρίς μικρόβια
⠶ 100% χωρίς οσμή και γεύση χλωρίου
⠶ 100% χωρίς ερεθισμούς στα μάτια, τη μύτη και το δέρμα
⠶ 100% κρυστάλλινο νερό
⠶ 100% φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον
⠶ Οικονομία στη συντήρηση της πισίνας και του μηχανοστασίου

Το Aquascenic παράγει μόνο του οξυγόνο από το νερό της πισίνας, σε αντίθεση με άλλα συστήματα που για να λειτουργήσουν χρειάζονται οξυγόνο, το οποίο κοστίζει ακριβά. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους νερού, γλυκού ή υφάλμυρου, ακόμα και θαλασσινού χωρίς τη χρήση ΡΗ, και μπορεί να τοποθετηθεί σε νέες ή και υπάρχουσες πισίνες κάθε τεχνολογίας.

Share.

About Author

Αρχισυντάκτρια

Comments are closed.