Φενγκ Σούι, η ισορροπία της ζωής

0

Στην σημασία της ενέργειας που υπάρχει στο σύμπαν σαν πηγή αρμονίας και ισορροπίας, εστίαζαν εδώ και 4.000 χρόνια οι φιλόσοφοι της Κίνας. Ο Τσου Λι, ένας δάσκαλος του Τάο έλεγε: «Ζωή είναι να μάθουμε να χορεύουμε με την ενέργεια του σύμπαντος και το Φενγκ Σούι είναι τα βήματα αυτού του χορού». Ο άνθρωπος είναι μέρος του σύμπαντος και της φύσης και πρέπει να εναρμονίζεται απόλυτα με αυτό, μέσω της ενέργειάς του. Σύμφωνα με την Κινεζική φιλοσοφία, ακόμα και η ύλη εμπεριέχει μέσα της ενέργεια. Η ενέργεια αυτή υπάρχει στο χώρο μας και μας επηρεάζει απόλυτα.

shutterstock_110106470

Ο σωστός προσανατολισμός στο σπίτι μας

Το καλύτερο είναι το σπίτι σας να βλέπει προς τον Νότο, διότι είναι το πιο ευοίωνο σημείο του ορίζοντα. Επίσης, θα πρέπει να διαθέτει μεγάλα παράθυρα ούτως ώστε να επιτρέπει στον ήλιο να περνάει στο χώρο σας. Ο ήλιος εξάλλου είναι πηγή ενέργειας και αισιοδοξίας. Φροντίστε ο χώρος σας να είναι πάντα τακτοποιημένος χωρίς πολλά αντικείμενα. Το σπίτι πρέπει να εμπνέει την χαλάρωση και την ηρεμία. Επιλέξτε χρώματα σε αποχρώσεις του λευκού, του μωβ, του γαλάζιου και του πράσινου για να βάψετε τους χώρους του σαλονιού. Διαλέξτε φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία να έχουν πλατιά φύλλα και φυσικά, μπαμπού.

 

Η αρμονία του Φενγκ Σούι στον κήποshutterstock_127975628

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, υπάρχουν δένδρα και φυτά με καλό, ουδέτερο αλλά και κακό Τσι. Τα φυτά με αγκάθια και μυτερά φύλλα, όπως π.χ. η γιούκα, τα μπονσάι και τα δένδρα που γέρνουν δείχνοντας «θλιμμένα», όπως η κλαίουσα ιτιά, έχουν κακό Τσι. Οι τριανταφυλλιές, είναι πολύ καλές όταν φυτεύονται σε παρτέρια στο πλάι του σπιτιού ή στο μπροστινό μέρος του κήπου. Ο πόθος, ο νάρκισσος και γενικά οι βολβοί θεωρούνται φυτά με καλό Τσι και συμβολίζουν την καλοτυχία. Το μπαμπού, επίσης, συστήνεται για να διώχνει τα κακά πνεύματα, ενώ η μανόλια προσελκύει την ευτυχία.

 

 

shutterstock_3109770Επηρεάστε θετικά την καριέρα σας

Η επιτυχία στην καριέρας μας εξαρτάται από την ισορροπία του χώρου στον οποίο εργαζόμαστε, υποστηρίζουν οι ειδικοί του Φενγκ Σούι. Το γραφείο σας πρέπει να είναι τοποθετημένο απέναντι από την είσοδο του χώρου. Η τύχη της καριέρας μας ενεργοποιείται όταν διαλέγουμε ως χώρο μελέτης τη βορειοδυτική πλευρά του γραφείου ή του σπιτιού μας. Βασικός κανόνας ισορροπίας είναι το γραφείο να μην είναι ακατάστατο και να μην υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία και χαρτιά, ούτως ώστε να μην εμποδίζεται η ενέργεια στο χώρο.

 

 

Ισορροπήστε το υπνοδωμάτιο σας

Αποφύγετε να βάλετε το κρεβάτι σας σε σοφίτα. Ο ύπνος σας δεν θα είναι ανάλαφρος και ξεκούραστος, ενδέχεται να σας δημιουργηθεί πονοκέφαλος και εκνευρισμό. Επίσης, δεν θα πρέπει να τοποθετείτε καθρέφτη απέναντι από το κρεβάτι διότι αντλεί όλη σας την ενέργεια και σας εμποδίζει να κοιμηθείτε καλά. Φροντίστε ο χώρος να μην έχει οτιδήποτε έχει σχέση με την δουλειά σας. Ακόμα, μην αφήνετε τα παπούτσια μέσα στο υπνοδωμάτιο. Το σημαντικότερο όλων είναι να φροντίσετε το κρεβάτι σας να μην είναι προσανατολισμένο στη Δύση.

 

shutterstock_2466083

Για να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια μέσα από το σπίτι και να αυξήσετε τη θετική, οι ειδικοί συμβουλεύουν:shutterstock_91306364

  • Αποφύγετε πάση θυσία τις προεξοχές. Είτε πρόκειται για μαρκίζες είτε για δοκάρια, σηματοδοτούν προβλήματα. Το δοκάρι π.χ. πάνω από το τραπέζι της κουζίνας μπορεί να προκαλεί τσακωμούς σε ένα ζευγάρι. Επίσης, αν το δοκάρι βρίσκεται πάνω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο, είναι πολύ πιθανό να δημιουργεί πεπτικά προβλήματα.
  • Προσέξτε τους καθρέφτες. Το σχήμα τους καλύτερα να είναι στρογγυλό ή οβάλ και όχι τετράγωνο. Χρειάζεται επίσης προσοχή και η τοποθέτησή τους μέσα στο σπίτι. Αν τους βάλετε πολύ ψηλά, θα προκαλούν δυσφορία, ενώ, αν είναι χαμηλά, πονοκέφαλο.
  • Απομακρύνετε τα ογκώδη έπιπλα, καθώς και όσα έχουν γωνίες ή σκληρές προεξοχές.
  • Χρησιμοποιείτε μεταλλικά αντικείμενα. Συνιστάται ιδιαίτερα το πέταλο του αλόγου, που όμως το κοίλο μέρος του πρέπει να κοιτά προς τα πάνω «για να μη φεύγει η τύχη».
  • Διατηρείτε στους προσωπικούς σας χώρους απόλυτη τάξη. Αν σας αρέσει η ακαταστασία, η θετική ενέργεια δεν θα σας φτάσει ποτέ.
  • Πετάτε ή επιδιορθώνετε αμέσως ό,τι χαλάει. Τα χαλασμένα αντικείμενα ή ο βουλωμένος νεροχύτης απορροφούν την ενέργειά σας.
  • Περνάτε περισσότερες ώρες στα φωτεινά δωμάτια του σπιτιού σας και αφήνετε το φως του ήλιου να μπαίνει στο σπίτι. Ο ήλιος χαρίζει ενέργεια και βελτιώνει την ψυχική διάθεση.
  • Διαλέξτε για τους τοίχους απαλά χρώματα, όπως γαλάζιο για το υπνοδωμάτιο, απαλό ροζ για το γραφείο και γήινα χρώματα για την κουζίνα.
  • Μετατρέψτε το μπάνιο σας σε μίνι ιαματική πηγή, τοποθετώντας κεριά και αρωματικά έλαια. Ενα μπάνιο με μεγάλο παράθυρο απέναντι στην μπανιέρα είναι επίσης ό,τι καλύτερο για να ονειροπολείτε, καθώς χαλαρώνετε στο νερό.
  • Η πόρτα του μπάνιου και το καπάκι της τουαλέτας πρέπει να μένουν πάντα κλειστά, γιατί διαφορετικά απομακρύνεται η καλοτυχία.
Share.

About Author

Αρχισυντάκτρια

Leave A Reply

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.