Τα καλύτερα sushi bar της Αττικής

0

Το sushi θεωρείτε από πολλούς gourmet. Τα βασικά συστατικά της τροφής αυτής είναι το ψάρι, το ρύζι και τα φύκια. Το sushi υιοθετήθηκε ως βασική διατροφή από την Ιαπωνία, οι ρίζες του όμως δεν είναι από εκεί. Λένε ότι κάπου στη νοτιοανατολική Ασία ξεκίνησε η παρασκευή του πρώτου sushi. Τα ψάρια ήταν αλατισμένα και τυλιγμένα σε ρύζι. Στην αρχή τα ψάρια αυτά από την επεξεργασία τους με το αλάτι ψήνονταν. Όμως, αργότερα οι Ιάπωνες επέλεξαν να τρώνε το sushi τους από ψάρια ωμά και να το συνοδεύουν με ρύζι. Το ωμό ψάρι αρέσει ιδιαίτερα στους Ιάπωνες, διότι δεν χάνει τη γεύση του. Ας μην ξεχνάμε ότι το ψάρι είναι η βασική πηγή πρωτεΐνης για τους Ιάπωνες, για αυτό και καταναλώνεται σε τόσο μεγάλες ποσότητες. Η βρώση του sushi στους Ιάπωνες από καθαρή ανάγκη, μετατράπηκε σε παράδοση και υιοθετήθηκε πλήρως από την ιαπωνική κουζίνα.

  

Στις μέρες μας το sushi έγινε γνωστό στον δυτικό κόσμο ως μια νέα διατροφική πρόταση και σερβιρίστηκε ως gourmet πιάτο από τα καλύτερα εστιατόρια. Εμείς, αναζητήσαμε τα καλύτερα εστιατόρια sushi της Αθήνας και σας τα παρουσιάζουμε.

«Square Sushi»

 

Το «Square Sushi» είναι από τα πρώτα εστιατόρια της Αθήνας που έφεραν στην ελληνική αγορά το sushi και το παρουσίασαν στο αθηναϊκό κοινό ως μια νέα γαστρονομική πρόταση που έρχεται από τη μακρινή Ιαπωνία. Ο εντυπωσιακός διάκοσμος του καταστήματος σας ταξιδεύει στην Ιαπωνία, ενώ το προσεγμένο menu του σας υπόσχεται ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι. Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στο «Square Sushi» ελέγχονται καθημερινά από το τμήμα ποιοτικού ελέγχου του καταστήματος. Μετά τον καταστροφικό σεισμό που χτύπησε την Ιαπωνία, η επιχείρηση αποφάσισε όλα τα υλικά που απαιτούνται για την παρασκευή του sushi να είναι από την Αμερική και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, τα ψάρια είναι ελληνικά, εκτός από τον σολομό που έρχεται από τη Νορβηγία. Τα λαχανικά είναι ελληνικά, ενώ το φύκι, wasabi και το tempura flakes που εισάγονταν από την Ιαπωνία, τώρα έρχονται από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., όπως επίσης το ρύζι, το σάκε και η σόγια.

> Δηληγιάννη 56, Κεφαλάρι, Τ. 210 8081881

«The Sushi Bar»

Το εστιατόριο «The Sushi Bar» αντικατοπτρίζει την ιαπωνική αισθητική σε κάθε κατάστημά του. Απλές, λιτές γραμμές, μινιμαλιστικής φιλοσοφίας, που αποτυπώνει τον σεβασμό προς τη , είναι το ύφος του εστιατορίου. Το εστιατόριο έκανε την εμφάνιση του το 1996 και ήταν το πρώτο που έκανε γνωστό το sushi στην Ελλάδα. Ξεχωρίζει για την αισθητική του, την ποιότητα των υλικών του και φυσικά για τις γεύσεις που προτείνει.

Όλα τα ψάρια που χρησιμοποιεί το εστιατόριο είναι ελληνικά, εκτός από τον σολομό. Η καθαρότητα και ο πλούτος της πανίδας των ελληνικών θαλασσών δίνουν την ευκαιρία πολλαπλών επιλογών με αξιοζήλευτη, παγκοσμίως, ποιότητα. Όπως, για παράδειγμα, ο κόκκινος μεσογειακός τόνος, ο οποίος, στην Ιαπωνία όπου και εξάγεται, θεωρείται από τις πιο εκλεκτές επιλογές για sushi. Όλα τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιούνται προέρχονται από τις ΗΠΑ. Τα φύκια, η σόγια, το χαρακτηριστικό καρύκευμα wasabι, το σάκε και το ρύζι έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Γαλλία), πληρώντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές. Γ. Βλάχου 38, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6729333

| Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, Τ. 210 7524354, Άτλαντος 1, Παλαιό Φάληρο, Τ. 210 8942200

«Inbi»

Ο «Inbi» είναι ένα fusion ιαπωνικό εστιατόριο, το οποίο προσφέρει ένα ταξίδι στον χρόνο με εξαιρετικές γεύσεις και αξεπέραστη ποιότητα. Το μυστικό πίσω από το «Inbi» είναι ο σεβασμός της ιαπωνικής γεύσης και παράδοσης, σε συνδυασμό με μια αίσθηση φινέτσας, προσφέροντας μια απόλυτη γαστριμαργική εμπειρία. Ο χώρος έχει δημιουργηθεί με σκοπό να προβάλει την ιαπωνική κουλτούρα στον επισκέπτη. Για το γαστρονομικό σας ταξίδι έχουν επιλεγεί τρεις εξαίρετοι σεφ, οι οποίοι διαθέτουν πολλά βραβεία και διακρίσεις από το εξωτερικό, για να σας προσφέρουν τα καλύτερα πιάτα sushi. Τα υλικά που επιλέγονται είναι πάντα φρέσκα και επιλέγονται με ιδιαίτερη προσοχή από τους υπευθύνους.

> Ηρακλείτου 21, Κολωνάκι,  Τ. 210 3392090

Φτιάξε εύκολα και γρήγορα το δικό σου sushi

Maki sushi

Το Maki sushi περιέχει φέτες από ψάρι και ζαρζαβατικά, τυλιγμένα με ρύζι και περιτυλιγμένα με τραγανά λεπτά φύλλα από φύκι. Η βασική γέμιση μπορεί να είναι από καπνιστό σολομό, φρέσκο καβούρι ή γαρίδα. Για τους τολμηρούς μπορείτε να επιλέξετε χταπόδι, αχινούς ή αυγοτάραχο. Επίσης, θα χρειαστείτε τέσσερα φύλλα φύκι Nori, αβοκάντο ή αγγούρι ή καρότο, ρύζι για σούσι μαγειρεμένο, wasabi, σάλτα σόγιας και πίκλες.

Παρασκευή

Βάζουμε σε ένα μπολ νερό και λίγο ξύδι για να βρέχουμε τα χέρια μας (ή την κουτάλα), ώστε να μην κολλάει το ρύζι όταν θα το απλώνουμε πάνω στο nori. Στη συνέχεια κόβουμε τα υλικά σε λεπτές λωρίδες. Μετά βάζουμε ένα φύλλο nori πάνω στο bamboo mat. Η μία πλευρά του nori είναι γυαλιστερή και η άλλη τραχειά. Τοποθετούμε το ρύζι στη σκληρή πλευρά, διαφορετικά δεν θα κολλήσει. Απλώνουμε το ρύζι σε στρώμα πάχους 4-6 χιλιοστών. Προαιρετικά, μπορούμε να βάλουμε λίγο wasabi εάν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση. Βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε. Κρατάμε το ρολό με το αριστερό χέρι και με το δεξί το ραντίζουμε με νερό. Εάν δεν το βρέξουμε το φύκι, θα είναι πολύ σκληρό για να το μασήσουμε. Επειδή το ρύζι κολλάει πολύ, όπως θα έχετε παρατηρήσει, βρέχουμε το μαχαίρι μας συνέχεια, καθώς κόβουμε τα ρολά σε φέτες.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε τα σούσι σε μια πιατέλα. Μαζί με τα σούσι βάζουμε μια μικρή ποσότητα wasabi στην άκρη του πιάτου, καθώς επίσης και λίγα φύλλα gari (πίκλες πιπερόριζας). Το gari χρησιμεύει για να καθαρίζει τη γεύση από τον ουρανίσκο μεταξύ των διαφορετικών ειδών σούσι. Σε ξεχωριστό μπολάκι βάζουμε λίγη soy sauce, όπου προαιρετικά προσθέτουμε λίγο από το wasabi και ανακατεύουμε. Εκεί βουτάμε το sushi μας λίγο πριν το φάμε. Η περιγραφή του maki sushi είναι από το www.japonica.gr.

Temaki Sushi

Για να φτιάξετε αυτήν τη συνταγή sushi, θα χρειαστείτε: ρύζι για sushi, ένα αβοκάντο κομμένο σε λωρίδες, τρία φύλλα nori για sushi, δύο κουταλιές της σούπας σουσάμι λευκό, τζίνζερ ψιλοκομμένο φρέσκο, βρασμένες γαρίδες για τρία λεπτά, τόνος φρέσκος και κομμένος σε λωρίδες, σολομό καρδιάς κομμένο σε λωρίδες, soua sauce, 1/5 ξύδι για το ρύζι, δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Παρασκευή

Βράζουμε το ρύζι με τον παραδοσιακό τρόπο για sushi, κατόπιν βάζουμε σε ένα μπολ το ξύδι με τη ζάχαρη και το αλάτι και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν καλά και τα ρίχνουμε μέσα στο ρύζι μαζί με το σουσάμι, το τζίντζερ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια παίρνουμε τα nori και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος τοποθετούμε από την αριστερή πλευρά ρύζι και το απλώνουμε στο μισό nori. Μέσα προσθέτουμε το αβοκάντο και ένα από τα τρία θαλασσινά και τα τυλίγουμε σε πυραμίδες. Για να κολλήσουν οι άκρες, παίρνουμε λίγο λιωμένο ρύζι και το κολλάμε πάνω. Σερβίρουμε με soua sauce.

Share.

About Author

Αρχισυντάκτρια

Leave A Reply

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.