Η πολυτέλεια στο πιάτο σας

0

Μπορεί η Ευρώπη να βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, μπορεί η Αμερική να ατενίζει με προβληματισμό την ανάπτυξη και το μέλλον της, ωστόσο και στην Ευρώπη και στην Αμερική, καθώς επίσης και στην αναπτυσσόμενη οικονομία της Κίνας, υπάρχουν elite ομάδες ανθρώπων που μπορούν να απολαύσουν με ευκολία την πολυτέλεια και τη χλιδή.

Και αν το μυαλό σας πηγαίνει στα ακριβά σπίτια, τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα πανάκριβα κότερα, αυταπατάστε! Ποιος σας είπε ότι ένα πιάτο φαγητού δεν μπορεί να πληρωθεί ακριβά; Με ιδιαίτερη έκπληξη αντίκρισα ένα περίεργο άρθρο στο οποίο παρουσιάζονται τα ακριβότερα πιάτα στον κόσμο. Σημειώστε εδώ ότι τα παρακάτω εστιατόρια γεμίζουν ασφυκτικά από τους λάτρεις των ακριβών εδεσμάτων. Για να μπορέσετε να απολαύσετε και εσείς αυτά τα πιάτα, δεν έχετε παρά να γεμίσετε με ένα «γερό» ποσό το βαλάντιό σας και φυσικά να κάνετε κράτηση για τραπέζι. Τα αστρονομικά ποσά που απαιτούνται προκειμένου να μπορέσετε να ικανοποιήσετε τον ουρανίσκο σας περιλαμβάνουν μια ομελέτα, ένα κομμάτι πίτσα, ή ακόμη και ένα φρούτο. Και αν σας φαντάζει περίεργο να απαιτούνται χιλιάδες δολάρια για να φάτε μια ομελέτα, διαβάστε με προσοχή τις προτάσεις των ακόλουθων σεφ.

Ομελέτα των 1.000 δολαρίων

Το ξενοδοχείο «Le Parker Meridien Hotel» στη Νέα Υόρκη προσφέρει στο πρωινό του την ακριβότερη ομελέτα στον κόσμο. Είναι κατασκευασμένη από βιολογικά αβγά, κομμάτια αστακού και μαύρο χαβιάρι.

Μπριζόλα Wagyu των 2.800 δολαρίων

Αν αγαπάτε το κρέας, η μπριζόλα αυτή θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω από τις συνηθισμένες. Η ράτσα των βοοειδών Wagyu έχει μια ιδιαιτερότητα: οι αγελάδες τρέφονται με μπίρα και δέχονται υπηρεσίες (μασάζ), με σκοπό το κρέας τους να είναι περισσότερο τρυφερό και ζουμερό κατά το ψήσιμο. Επιπλέον, οι επαγγελματίες των τροφίμων υποστηρίζουν ότι οι μπριζόλες Wagyu είναι αρκετά λιπαρές, με αποτέλεσμα να διαθέτουν άριστη γεύση και το κρέας τους να λιώνει στην κυριολεξία στο στόμα! Κάθε μια από αυτές τις μπριζόλες κοστίζει 2.800 δολάρια.

Πεπόνι Yubari, αξίας 23.000 δολαρίων

Έχει τέλειες «αναλογίες» και υπέροχη γεύση. Δεν είναι ένα συνηθισμένο πεπόνι αλλά ένα έργο τέχνης. Απίστευτη γλυκύτητα, ζουμερή σάρκα και εκπληκτικό πορτοκαλο-κόκκινο χρώμα. Καλλιεργείται στην περιοχή Yubari όπου, όπως πιστεύεται, το ηφαιστειακό έδαφος είναι «υπεύθυνο» για την αμίμητη γεύση του. Κι αν νομίζετε ότι αποτελεί ιδανικό φρούτο για την καλοκαιρινή σας φρουτοσαλάτα, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε αφού κοστίζει 23.000 δολάρια το τεμάχιο!

«Θαλασσινός θησαυρός» γεμάτος από χρυσάφι

Στην Ινδία συνηθίζουν να παρασκευάζουν πολλά πιάτα «κάρι», που είναι στην ουσία ποικιλίες βρασμένων θαλασσινών. Το ακριβότερο κάρι του κόσμου σερβίρεται σε μια μπρασερί στη Βομβάη και ονομάζεται «Samundari Khazana», ή αλλιώς «θαλασσινός θησαυρός». Περιλαμβάνει χαβιάρι, σαλιγκάρια της θάλασσας, αστακό και βρώσιμα κομμάτια χρυσού. Η θαλασσινή αυτή πρόταση κοστίζει μόνο 3.200 δολάρια ανά μερίδα.

Pizza Royale 007 των 4.200 δολαρίων

Ποιος δεν αγαπά την πίτσα. Οι ιταλοί γείτονές μας δημιούργησαν την περίφημη Pizza Royale 007 για να ικανοποιήσουν τους λάτρεις του είδους. Η συγκεκριμένη πίτσα είναι φτιαγμένη από μια ζύμη που παρασκευάζεται από ένα ειδικό οργανικό φύλλο κρούστας, στην επιφάνεια του οποίου απλώνουν σάλτσα ντομάτας sunblush. Στη συνέχεια εμπλουτίζεται με καπνιστό σολομό, ελάφι, αστακό μαριναρισμένο σε κονιάκ και χαβιάρι εμποτισμένο σε σαμπάνια. Η πίτσα ολοκληρώνεται με βρώσιμα φύλλα χρυσού 24 καρατίων, γεγονός που την κατατάσσει στα ακριβότερα φαγητά στον κόσμο, αφού το μικρό μέγεθος κοστίζει 4.200 δολάρια.

Καρπούζι Densuke, αξίας 6.100 δολαρίων

Αυτό το εξαιρετικό καρπούζι πωλείται με τη φέτα. Ευδοκιμεί αποκλειστικά στην Ιαπωνία -και κυρίως στο νησί Χοκάιντο- και είναι ακριβό λόγω της σπανιότητάς του. Το βάρος του φτάνει τα 17 κιλά και η ιδιαιτερότητά του βρίσκεται στη γεύση: τραγανή και σκληρή σάρκα, αλλά ταυτόχρονα ζουμερή και απίστευτα γλυκιά. Στην Ιαπωνία αποτελεί ένα από τα ακριβότερα δώρα σε γάμους ή γενέθλια, αφού κοστίζει 6.100 δολάρια/τεμάχιο.

Χαβιάρι Almas

Η λέξη «Almas» σημαίνει «διαμάντι» και ταιριάζει απόλυτα με το ακριβότερο χαβιάρι στον κόσμο. Χώρα προέλευσης είναι το Ιράν, ενώ το μοναδικό κατάστημα στον κόσμο όπου πωλείται είναι το «Caviar House & Prunier» στο Λονδίνο. Συσκευάζεται σε ολόχρυσο κουτί 24 καρατίων, ενώ η τιμή του κιλού αγγίζει τα 25.000 δολάρια.

Ιταλική λευκή τρούφα Alba, αξίας 160.000 δολαρίων

Αναδίδει ένα άρωμα χώματος, ριζών δέντρων και παλαιωμένου τυριού, αλλά παρόλα αυτά είναι το απόλυτο γαστρονομικό αντικείμενο του πόθου! Η λευκή ιταλική τρούφα είναι γνωστή για τις αφροδισιακές της ιδιότητες και την εξαιρετική της γεύση. Είναι το πιο ακριβό φαγητό στον κόσμο, καθώς είναι πολύ δύσκολο να καλλιεργηθεί. Καταναλώνεται αυστηρά ωμή και ποτέ μαγειρεμένη, καθώς χάνει όλη της τη γεύση κατά το μαγείρεμα, κατά προτίμηση κομμένη σε λεπτές φέτες πάνω από ζυμαρικά ή ρύζι. Η τιμή του κιλού αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 160.000 δολαρίων.

Share.

About Author

Αρχισυντάκτρια

Leave A Reply

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.