Vincent Carrère Γενικός – ∆ιευθυντής της Ipsen Ελλάδος & Κύπρου

0

Vincent Carrère – Γενικός Διευθυντής της Ipsen Ελλάδος & Κύπρου

Συνέντευξη / Κοσμάς Ζακυνθινός

«Συνεχίζουμε να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις στις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες των Ελλήνων ασθενών»

«Στρατηγική μας προτεραιότητα είναι να συνεχίζουμε να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες των Ελλήνων ασθενών στους θεραπευτικούς τομείς που εξειδικεύεται η Ipsen. Οι ασθενείς απλά δεν μπορούν να περιμένουν» όπως τονίζει μιλώντας στο «The Doctor» o κ. Vincent Carrère, Γενικός Διευθυντής της Ipsen Ελλάδος & Κύπρου.

Κύριε Carrère, ποια είναι η Ipsen και ποιος είναι ο αντίκτυπός σας στην Ελλάδα;
Η Ipsen είναι ένας δυναμικός και αναπτυσσόμενος παγκόσμιος ηγέτης βιοτεχνολογίας που δεσμεύεται στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων μέσω καινοτόμων φαρμάκων στην ογκολογία, τη νευροεπιστήμη και τις σπάνιες ασθένειες. Τα τελευταία χρόνια, η Ipsen ξεκίνησε ένα ταξίδι ανανέωσης για να διευρύνει την παγκόσμια εμβέλειά της, αναπτύσσοντας παράλληλα τα προϊόντα της και δημιουργώντας περαιτέρω ένα βιώσιμο χαρτοφυλάκιο, προκειμένου να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών. Στόχος μας είναι να διαθέτουμε στην αγορά κάθε χρόνο τουλάχιστον ένα νέο φάρμακο ή μία σημαντική ένδειξη.

Στην Ελλάδα, έχουμε μια μακρά και πλούσια ιστορία που ξεκίνησε το 1979 με την σύσταση της πρώτης θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου. Η στρατηγική μας προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε να φέρνουμε την καινοτομία για να ανταποκριθούμε στις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες των Ελλήνων ασθενών στους θεραπευτικούς τομείς δραστηριοποίησης της Ipsen.

Ειδικότερα στην ογκολογία, έχουμε μία εδραιωμένη παρουσία στην Ελλάδα με θεραπείες που έχουν κερδίσει ηγετική θέση στις αντίστοιχες ενδείξεις τους, όπως το Somatuline, το Arvekap, το Cabometyx και το Xermelo. Επίσης, έχουμε συνεχείς ιατρικές πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα η κλινική μελέτη CASSIOPE, μία μη παρεμβατική μετεγκριτική μελέτη ασφαλείας για το Cabometyx που αφορά στο καρκίνωμα του νεφρού (RCC) με επτά κέντρα στην Ελλάδα όπου η εισαγωγή ασθενών βρίσκεται σε εξέλιξη, και το Ελληνικό Μητρώο Νευροενδοκρινών όγκων, το οποίο καταγράφει κλινικοπαθολογικά δεδομένα και διαγνωστικά και θεραπευτικά πρότυπα σε αυτόν τον πληθυσμό ασθενών, με συμμετοχή 11 εξειδικευμένων κέντρων.

Πώς καινοτομεί η Ipsen για την αντιμετώπιση των αναγκών των ασθενών στις θεραπευτικές κατηγορίες που δραστηριοποιείται;
Από τις απαρχές της στην Γαλλία πριν από 90 και πλέον έτη, η Ipsen έχει εξελιχθεί σε έναν αναπτυσσόμενο διεθνή παίκτη στην ογκολογία, τη νευροεπιστήμη και τις σπάνιες ασθένειες. Αυτό επετεύχθη μέσω μιας βαθιάς και στοχευμένης οργανωτικής και πολιτισμικής ανανέωσης, που επικεντρώθηκε στην ενσωμάτωση της οπτικής των ασθενών-οι ασθενείς βρίσκονται στο επίκεντρο σε οτιδήποτε κάνουμε- και αυτό συνδυάστηκε με μια βιοτεχνολογική νοοτροπία.

Αυτό το ταξίδι ανανέωσης ξεκίνησε στην Ελλάδα από τότε που ανέλαβα ως Γενικός Διευθυντής και συνίσταται στην εξέλιξη του εμπορικού μας μοντέλου, λαμβάνοντας μια εξειδικευμένη και στοχευμένη προσέγγιση. Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα αυτής της νέας κατεύθυνσης είναι η δημιουργία ενός εξειδικευμένου εμπορικού τμήματος αποκλειστικά για το χαρτοφυλάκιό μας στην ογκολογία για την Ελληνική αγορά.

Οι ασθενείς βρίσκονται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε, αυτοί καθοδηγούν τη στρατηγική μας και οδηγούν την επιθυμία μας για καινοτομία. Ψάχνουμε διαρκώς μονοπάτια συνεργασίας με τους ασθενείς και τους συλλόγους ασθενών ως συνεργάτες και συμπεριλαμβάνουμε τις ιδέες τους στο έργο μας σε όλη την αλυσίδα αξίας, από την έρευνα μέχρι την εμπορική διάθεση.

Επιπροσθέτως, η Ipsen χαρακτηρίζεται από μια κουλτούρα ανοικτής καινοτομίας. Καθόσον αναπτύσσουμε τα προϊόντα μας, προσπαθούμε επίσης να τα συμπληρώσουμε με εξωτερικά στοιχεία μέσω μιας εξωτερικής στρατηγικής καινοτομίας. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώσαμε πρόσφατα την απόκτηση της Clementia, μιας εταιρείας βιοτεχνολογίας που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη θεραπειών τροποποίησης ασθενειών σε σπάνιες και εξουθενωτικές ασθένειες των οστών.

Για ποιο λόγο η Ipsen ανέλαβε την πρόκληση να παράσχει λύσεις θεραπείας σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο;
Αποστολή της Ipsen αποτελεί η ανάπτυξη και προσφορά θεραπευτικών λύσεων που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ασθενών με καρκίνο και βοηθούν στη βελτίωση της ζωής τους. Οι ασθενείς μας εμπνέουν να αντιμετωπίσουμε ορισμένους από τους πιο δύσκολους για θεραπεία καρκίνους, όπου όσα έχουμε αναπτύξει μπορούν να έχουν άμεσο αντίκτυπο σε ασθενείς που χρειάζονται περισσότερο τη θεραπεία.

Με τα συνεχή ερευνητικά προγράμματα και τις συνεργασίες μας, κάνουμε βήματα προς το καρκίνωμα του νεφρού (RCC), στο ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα και στους μικροκυτταρικούς καρκίνους των πνευμόνων -καθώς και σε άλλους καρκίνους με μεγάλες ανεκπλήρωτες ανάγκες- και προσβλέπουμε στη συνέχιση της προώθησης αυτών των ερευνητικών προγραμμάτων.

Πώς υποστηρίζετε τους ασθενείς με καρκίνο στην Ελλάδα πέρα ​​από τη θεραπεία;
Γνωρίζουμε ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεργαζόμαστε με τοπικούς συλλόγους ασθενών για να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες των ασθενών. Πρόσφατα στην Ελλάδα, συνεργαστήκαμε με συλλόγους ασθενών για να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό στους καρκίνους του νεφρού και του ήπατος – και επιδιώκουμε να επεκτείνουμε αυτές τις συνεργασίες και να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη φωνή των συνεργατών μας.

Επιπλέον, υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες συγκέντρωσης κεφαλαίων σε όλη τη χώρα, καθώς βελτιώνουν την ευαισθητοποίηση του κοινού και παρέχουν χρηματοδότηση, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τα προγράμματα υποστήριξης των ασθενών, καθώς και για την έρευνα και την ανάπτυξη. Φέτος, η Ipsen είναι υπερήφανη που συμμετέχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τρέχει για το W4O (Γυναίκες για την Ογκολογία).

Εκτός από την παροχή θεραπειών σε ασθενείς που έχουν ανάγκη, η Ipsen πιστεύει στην ενδυνάμωση των ασθενών ώστε να ηγηθούν της διαχείρισης της κατάστασής τους. Ως εκ τούτου, παρέχουμε προγράμματα υποστήριξης για τους ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία με ορισμένα από τα φάρμακά μας.

Παρόλο που έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην κατανόηση και τη θεραπεία του καρκίνου, γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα. Ο απώτερος στόχος μας είναι να μην αφήσουμε κανένα ασθενή πίσω και να εργαζόμαστε συνεχώς για να φτάσουμε σε ένα μέλλον όπου κάθε ασθενής θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις θεραπείες και στις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Share.

About Author

Comments are closed.