Η Boehringer Ingelheim λαμβάνει το Βραβείο Παγκόσμιας Έρευνας & Καινοτομίας για την εμπαγλιφλοζίνη στη θεραπεία των ενηλίκων με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2

0

Η Boehringer Ingelheim λαμβάνει το Βραβείο Παγκόσμιας Έρευνας & Καινοτομίας για την εμπαγλιφλοζίνη στη θεραπεία των ενηλίκων με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2

Η Boehringer Ingelheim, η οικογενειακή φαρμακευτική εταιρεία η οποία συγκαταλέγεται στις 20 κορυφαίες εταιρείες της φαρμακευτικής βιομηχανίας, βραβεύτηκε με το διεθνές διακεκριμένο βραβείο Prix Galien International 2018 για το «Καλύτερο Φαρμακευτικό Προϊόν». Το βραβείο, το οποίο θεωρείται παγκοσμίως μία από τις υψηλότερες τιμητικές διακρίσεις που απονέμονται στον τομέα της φαρμακευτικής έρευνας και καινοτομίας, δόθηκε στη Boehringer Ingelheim για το φάρμακο εμπαγλιφλοζίνη που ανέπτυξε για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2.
Τα Prix Galien αποτελούν το πιο διακεκριμένο θεσμό βράβευσης στον τομέα της φαρμακευτικής έρευνας και καινοτομίας και απονέμονται ως αναγνώριση εξαιρετικών προσπαθειών και επιτευγμάτων της φαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης. Το Ίδρυμα Galien ενθαρρύνει, αναγνωρίζει και επιβραβεύει την επιστημονική αριστεία για την καινοτομία, η οποία οδηγεί στη βελτίωση και προαγωγή της ανθρώπινης υγείας.
Αυτό ακριβώς αναγνωρίστηκε ότι επιτυγχάνει η εμπαγλιφλοζίνη της Boehringer Ingelheim στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.
Ο σακχαρώδης διαβήτης θεωρείται σήμερα παγκόσμια πανδημία, η οποία αποτελεί μία τεράστια πρόκληση για τη δημόσια υγεία σε όλες σχεδόν τις χώρες της υφηλίου.1 Περισσότεροι από 425 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν σήμερα από διαβήτη, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί θεαματικά κατά 48% έως το 2045.2
Ο Dr. Michael Mark, επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας για τις Καρδιομεταβολικές Παθήσεις στη Boehringer Ingelheim, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους της Boehringer Ingelheim, δήλωσε: «Η απονομή του βραβείου Prix Galien αποτελεί για όλους εμάς εξέχουσα τιμή. Αυτό το σπουδαίο επίτευγμα αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειάς μας να βρίσκουμε καινοτόμες λύσεις που βελτιώνουν και προάγουν τη ζωή των συνανθρώπων μας.»

Με αφορμή την βράβευση της εμπαγλιφλοζίνης με το διεθνές βραβείο Prix Galien, o πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάς κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης δήλωσε: «Στην Boehringer Ingelheim δεσμευόμαστε να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των ασθενών μέσω των καινοτόμων φαρμάκων μας. Επενδύουμε στην έρευνα και την καινοτομία σε τομείς όπου οι ανάγκες παραμένουν ανεκπλήρωτες και παρέχουμε ολοκληρωμένες κλινικές λύσεις για τη διαχείριση των ασθενειών. Όσον αφορά στη θεραπεία του διαβήτη, έχουμε εστιάσει στην αντιμετώπιση των σοβαρών παραγόντων κινδύνου που συνδέονται με την ασθένεια, ιδιαίτερα την καρδιαγγειακή και τη νεφρική νόσο, και για αυτό νιώθουμε εξαιρετική τιμή για τη βράβευση της εταιρείας μας. Και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι διότι η εμπαγλιφλοζίνη, το φάρμακο της Boehringer Ingelheim που κέρδισε το διεθνές βραβείο Prix Galien, παράγεται στην Ελλάδα, στο εργοστάσιο της εταιρείας μας στο Κορωπί.

Βιβλιογραφία
 
1. Hu FB, Satija A, Manson JE. Curbing the Diabetes Pandemic: The Need for Global Policy Solutions. JAMA. 2015;313(23):2319-20.
2. Διεθνής Ομοσπονδία για τον Διαβήτη. IDF Diabetes Atlas, 8η έκδοση. Βρυξέλλες, Βέλγιο: International Diabetes Federation, 2017. Διατίθεται στον διαδικτυακό τόπο: www.diabetesatlas.org/. Τελευταία πρόσβαση τον Δεκέμβριο του 2018.

Share.

About Author

Comments are closed.