Όμιλος Angelini

0

Η Angelini είναι ένας διεθνής ιδιωτικός όμιλος μεσαίου μεγέθους, με ηγετική θέση στη φροντίδα για υγεία και ευεξία στο φαρμακευτικό τομέα, καθώς και στην παραγωγή καταναλωτικών προϊόντων.

angelini_corporate_e-b_optΗ Angelini ιδρύθηκε στην Ιταλία στις αρχές του 20ου αιώνα. Σήμερα, είναι ένας διεθνής όμιλος, με θυγατρικές σε 20 χώρες και απασχολεί περίπου 5.000 εργαζομένους. Ο φαρμακευτικός τομέας αποτελεί το βασικό άξονα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου και αντιστοιχεί στο 50% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών ύψους 1,5 δις για το 2015.
Τα φαρμακευτικά προϊόντα της Angelini διατίθενται σε πάνω από 60 χώρες μέσω των θυγατρικών της καθώς και μέσω ενός εκτενούς δικτύου στρατηγικών συνεργασιών με τις κατά τόπους φαρμακευτικές εταιρείες.
Στο φαρμακευτικό τομέα, η Angelini είναι μια εταιρεία «ολοκληρωμένων λύσεων» η οποία δραστηριοποιείται ενεργά στην έρευνα και την ανάπτυξη, όπως επίσης στην παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών μορίων, πρωτότυπων φαρμάκων, γενοσήμων, ιατρικών προϊόντων και συμπληρωμάτων διατροφής. Σε διεθνές επίπεδο, η Angelini επικεντρώνεται στους ακόλουθους θεραπευτικούς τομείς: ανακούφιση από τον πόνο, φλεγμονές, παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος (Κ.Ν.Σ.), κρυολόγημα και πονόλαιμος, στοματική φροντίδα, γυναικολογία, προσωπική υγιεινή και αντισηψία.
Ο Όμιλος Angelini, κατέχει, επίσης, ξεχωριστή θέση στους τομείς της προσωπικής φροντίδας σε κοινοπραξία με την Procter & Gamble (Fater και Fameccanica), της αμπελουργίας (Bertani Domains) και της αρωματοποιίας (Idesa και ITF).

Η Angelini Pharma Hellas
H Angelini Pharma Hellas ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα το 2008 ως μέλος του Φαρμακευτικού τομέα του ιταλικού πολυεθνικού ομίλου, ύστερα από την εξαγορά ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας, με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στο φαρμακευτικό κλάδο.
Η προηγμένη υποδομή και τεχνογνωσία του Ομίλου Angelini μας επιτρέπει να θέτουμε ακόμα υψηλότερους στόχους. Εχέγγυο επιτυχίας της Angelini Pharma Hellas στην ελληνική φαρμακευτική αγορά αποτελεί η βαθιά γνώση των διεθνών αγορών από τον Όμιλο Angelini, τόσο στον τομέα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων όσο και στον τομέα των OTC (μη συνταγογραφούμενα φάρμακα & καταναλωτικά προϊόντα φαρμακείου).
Καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Angelini Pharma Hellas συντελούν οι μακρόχρονες συνεργασίες σε διεθνές αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Συνεργασίες μέσα από τις οποίες η Angelini Pharma Hellas αναζητά συνεχώς τις καλύτερες λύσεις για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών της ελληνικής οικογένειας, προσφέροντας συνταγογραφούμενα και OTC σκευάσματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών κατηγοριών.

Αποστολή μας: Η κάλυψη των καθημερινών αναγκών της ελληνικής οικογένειας, μέσω αναγνωρισμένων και υψηλής ποιότητας προϊόντων που διαφυλάττουν την υγεία και προάγουν την προσωπική φροντίδα.

Όραμά μας: Η συνεχής ανάπτυξη, μέσα από τη Συνεργασία, τη Διαφάνεια και το σεβασμό στους Κανόνες Ηθικής και Δεοντολογίας, ώστε να είμαστε η φυσική επιλογή κάθε οικογένειας για τη φροντίδα της καθημερινής υγείας και ευεξίας.

Η Angelini Pharma Hellas στηρίζει ερευνητικό πρόγραμμα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τη ΧΑΠ και την Οστεοπόρωση
Η Angelini Pharma Hellas στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υποστήριξε τη διεξαγωγή ερευνητικού προγράμματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και την Οστεοπόρωση σε σχέση με την επαγγελματική έκθεση των κατοίκων στη σκόνη περλίτη και μπεντονίτη στη νήσο Μήλο.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο ολοκληρώθηκε με την αρωγή της Δημοτικής Αρχής του νησιού και της διεύθυνσης και του ιατρικού προσωπικού του Κ.Υ. Μήλου, διεξήχθη επιδημιολογική μελέτη με στόχο την αξιολόγηση του επιπέδου υγείας των κατοίκων της νήσου Μήλου, μέσω του λειτουργικού ελέγχου της αναπνοής, της μέτρησης της οστικής πυκνότητας και σε σχέση με την περιβαλλοντική και επαγγελματική τους έκθεση.
Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν αρχικά στα πλαίσια εργασιών του 22ου Πανελληνίου Πνευμονολογικού Συνεδρίου, ενώ δημοσιεύτηκαν και στο διεθνές περιοδικό MOJ Clinical & Medical Case Reports 2015 (http://medcraveonline.com/MOJCR/MOJCR-03-00068.pdf).
Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν σε απόλυτη ταύτιση με τη βασική προτεραιότητα της εταιρείας για την ποιότητα ζωής των ασθενών και την ισότιμη πρόσβασή τους στις υπηρεσίες υγείας. ⨯

Share.

About Author

Αρχισυντάκτρια

Comments are closed.