H ψηφιακή πλατφόρμα univadis®, μία δωρεάν υπηρεσία ιατρικής πληροφόρησης για τους Έλληνες επαγγελματίες υγείας από την MSD

0

Την ηλεκτρονική πλατφόρμα univadis®, που αποτελεί μια από τις πιο έγκυρες πηγές ιατρικής πληροφόρησης διεθνώς, παρουσίασε στους έλληνες επαγγελματίες υγείας, η φαρμακευτική εταιρία MSD, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και με την παρουσία του ίδιου του υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη.

Το univadis®, μία υπηρεσία της MSD διεθνώς, έρχεται πλέον και στην Ελλάδα για να αλλάξει τα δεδομένα στη σχέση των επαγγελματιών υγείας με τους ασθενείς τους.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του, «το υπουργείο Υγείας έθεσε υπό την αιγίδα του τη συγκεκριμένη εκδήλωση γιατί θεωρούμε ότι είναι μια επανάσταση στην πληροφόρηση των επαγγελματιών υγείας στην πατρίδα μας. Πιστεύω ότι οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί, οι πανεπιστημιακοί, όλοι όσοι θέλουν να έχουν πρόσβαση σε έγκυρες πληροφορίες για τα θέματα της υγείας που συνεχώς ανανεώνονται, επί καθημερινής βάσεως και φέρνουν τα καινούρια νέα από όλο τον κόσμο, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την πλατφόρμα, η οποία θα συμβάλλει σε καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους έλληνες ασθενείς. Υποστηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και την προβάλλουμε όσο μπορούμε. Αυτή η συνέργεια μπορεί να κάνει ένα βήμα εμπρός όλη την προσπάθειά μας για την προαγωγή της υγείας προς όφελος των Ελλήνων πολιτών».

Η πλατφόρμα univadis®

Το univadis® αποτελεί την ολοκληρωμένη πηγή πληροφόρησης αποκλειστικά για επαγγελματίες υγείας και προσφέρει επιστημονική γνώση και ενημέρωση, αντλώντας περιεχόμενο από τις πιο έγκριτες πηγές. Παράλληλα, προσφέρει εφαρμογές, εργαλεία, υπηρεσίες, εκπαιδευτικά σεμινάρια και πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, ενώ συνεργάζεται με τους πιο αξιόπιστους παρόχους ιατρικού περιεχομένου, όπως το BMJ Learning, το The Lancet και το JAMA Network. Το συγκριτικό πλεονέκτημά του είναι ότι το περιεχόμενό του προέρχεται από ανεξάρτητες και αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης, χωρίς η MSD να έχει την παραμικρή εμπλοκή. Αυτός είναι και ο λόγος που το καθιστά ένα από τα πιο αξιόπιστα εργαλεία, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στην Ευρώπη, μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου κατέχει τη 2η θέση ως την πιο αξιόπιστη πηγή ιατρικής πληροφόρησης.

Το univadis® έχει πάνω από 2.000.000 εγγεγραμμένους χρήστες σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, καλύπτει 60 ειδικότητες και δέχεται κατά μέσο όρο 1.000.000 επισκέψεις το μήνα. Στην Ελλάδα δυνητικοί χρήστες του univadis® είναι πάνω από 70.000 επαγγελματίες υγείας: γιατροί (48.000), φαρμακοποιοί (11.000), νοσηλευτές (7.000), κτηνίατροι, οδοντίατροι. Τους δύο τελευταίους μήνες που λειτουργεί και στη χώρα μας έχει πάνω από 4.300 χρήστες και έχει δεχτεί πάνω από 23 χιλιάδες επισκέψεις. Διαθέτει πολλές εφαρμογές και ιατρικά νέα στα ελληνικά, ενώ το περιεχόμενό του εμπλουτίζεται συνεχώς. Παράλληλα, διερευνώνται νέες συνεργασίες με φορείς της υγείας στην Ελλάδα προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το όφελος και η πρόσβαση στην επικαιροποιημένη ιατρική επιστημονική γνώση, που έχει ως αποτέλεσμα να ωφεληθούν οι ασθενείς.

Στην επίσημη εκδήλωση για την παρουσίαση του univadis® στη χώρα μας εκτός από τον υπουργό Υγείας, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι σημαντικών φορέων από το χώρο της υγείας, οι οποίοι -ο καθένας από την πλευρά του- αναγνώρισαν τη σημασία της υπηρεσίας στην επιστημονική πληροφόρηση των επαγγελματιών υγείας, τονίζοντας την προστιθέμενη αξία που θα προσφέρει στην καθημερινή κλινική πρακτική με διπλό όφελος τόσο για τον επαγγελματία όσο και για τον ασθενή.

Το περιεχόμενο της πλατφόρμας univadis®

Η ολοκληρωμένη παρουσίαση των εργαλείων και των εφαρμογών του univadis® έγινε από τον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής της πλατφόρμας, κ. Antonio Vaz Carneiro, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι σκοπός της επιτροπής είναι να προσπαθεί να εντοπίζει τις ανάγκες πληροφόρησης των επιστημόνων υγείας ώστε αυτές να αναρτώνται στην πλατφόρμα μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες, ενώ όπως είπε μεταξύ των προκλήσεων που εξετάζει η επιστημονική επιτροπή είναι η επέκταση της χρήσης του univadis® και σε άλλες κατηγορίες, όπως οι διοικητές νοσοκομείων και μονάδων υγείας, οι φοιτητές Ιατρικής, οι ερευνητές σε θέματα ιατρικής, κ.λπ.

Από την πλευρά της, η συντάκτρια του Lancet Neurology, κα. Elena Becker- Barosso ανέφερε ότι το univadis® θα παρέχει σε εβδομαδιαία βάση δωρεάν πρόσβαση σε τουλάχιστον πέντε άρθρα από τα περιοδικά του Lancet. «Αυτά τα επιστημονικά άρθρα θα αφορούν την πλέον επικαιροποιημένη πληροφορία σε όλους τους ιατρικούς τομείς και σε όλο το κομμάτι της ιατρικής έρευνας και μελέτης».

Share.

About Author

Αρχισυντάκτρια

Leave A Reply

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.