Η Pfizer Hellas Στρατηγικός Χορηγός στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

0

Η Pfizer Hellas Στρατηγικός Χορηγός στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα στο χώρο του φαρμάκου από το 1960

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Hellas συμμετείχε ως στρατηγικός χορηγός στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που διεξήχθη από 8 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018. Η Pfizer με τη συμμετοχή της στη Δ.Ε.Θ. 2018, αναδεικνύει την ισχυρή και σταθερή θέση της στην Ελλάδα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Η θετική παρουσία της, συμβάλλει: στη βελτίωση της υγείας των ασθενών στην Ελλάδα, μέσω των καινοτόμων φαρμάκων στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας μέσω της επιχειρηματικής δραστηριότητας της, τη δημιουργία και τη διατήρηση θέσεων απασχόλησης στην ενίσχυση της κοινωνίας στηρίζοντας ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Στρατηγική συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της ως στρατηγικού χορηγού στη ΔΕΘ 2018, η Pfizer Hellas ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και της καινοτομίας στην Ελλάδα. Η συνεργασία ανακοινώθηκε επισήμως κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης (EIE) την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο της Pfizer στη ΔΕΘ 2018.

Όπως αναφέρεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπεγράφη από τη Pfizer Hellas και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, η εταιρεία προτίθεται να παρέχει οικονομική στήριξη, υπό τη μορφή ετήσιας επιχορήγησης για την έρευνα και την εκπαίδευση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε Έλληνες νέους επιστήμονες να παραμείνουν στη χώρα και να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους στην Ελλάδα. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να υποστηρίξει τους νέους ερευνητές της χώρας μας και να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος του “brain drain”.
Η συνεργασία αφορά την καθιέρωση υποτροφίας για την οικονομική υποστήριξη σε μεταπτυχιακούς ερευνητές, οι οποίοι θα επιλεγούν με βάση την ακαδημαϊκή αριστεία, προκειμένου να συνεχίσουν τις υποτροφίες τους με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Επιπλέον, ένας μεταπτυχιακός επιστήμονας θα λάβει επιχορήγηση για την κάλυψη των ετήσιων διδάκτρων στο πρόγραμμα MSc Bιοεπιχειρείν – το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για το Bιοεπιχειρείν. Το πρόγραμμα Bιοεπιχειρείν συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με μακροπρόθεσμη εφαρμογή, ώστε η Pfizer Hellas να παράσχει οικονομική υποστήριξη υπό μορφή ερευνητικής και εκπαιδευτικής επιχορήγησης, που θα επιτρέψει σε Έλληνες ερευνητές να παραμείνουν στη χώρα για να ολοκληρώσουν το έργο τους.
Ο κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas, δήλωσε: “Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είδαμε πολλούς νέους ταλαντούχους επιστήμονες, να φεύγουν από τη χώρα λόγω έλλειψης πόρων για την ανάπτυξη των ερευνητικών τους σχεδίων. Με την οικονομική αυτή υποστήριξη επιθυμούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε ταλαντούχους ανθρώπους, να ολοκληρώσουν τις σπουδές και την έρευνά τους, καθώς και να διαθέσουν την τεχνογνωσία τους στην ανάπτυξη της καινοτομίας στην Ελλάδα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, που θα επιβλέπει την επιλογή των άξιων υποψηφίων και τη διαχείριση της επιχορήγησης”.
Στο περίπτερο της Pfizer Hellas οι επισκέπτες ενημερώθηκαν σχετικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της υγείας, τις δραστηριότητες της εταιρείας και τις εκστρατείες ενημέρωσης σχετικά με την αξία της πρόληψης, που υλοποιεί σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς στην Ελλάδα. Επίσης, βίωσαν μια ξεχωριστή εμπειρία εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), μέσω ειδικά σχεδιασμένων βίντεο, που αφορούν τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της υγείας.
Τέλος, η ερασιτεχνική ορχήστρα των εθελοντών εργαζομένων της Pfizer Hellas πραγματοποίησε μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Διονύση Σαββόπουλου, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στο κεντρικό Stage του Αμερικάνικου Περιπτέρου».

Share.

About Author

Comments are closed.