Interview – Νίκος Ραγκούσης

0

Interview – Νίκος Ραγκούσης | Γενικός Διευθυντής LEO Pharma Hellas

Mε άξονα την καινοτομία αποτελούμε σημείο αναφοράς στην δερματολογία και την θρόμβωση

Παρά τις όποιες αντιξοότητες πιστοί στη φιλοσοφία μας προσαρμοζόμαστε και επικεντρωνόμαστε σε λύσεις αντί για τα προβλήματα. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην μεγάλη εικόνα και γινόμαστε πιο δυνατοί.

Συνέντευξη: Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε μια σύντομη αναδρομή, ποια η προσφορά της εταιρείας στην αντιμετώπιση ασθενειών και στη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας για τους ασθενείς στη χώρα μας, τα τελευταία 10 χρόνια; Ποιοι οι βασικοί «σταθμοί»;

Η LEO Pharma Hellas εδώ και 60 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς στους τομείς των Δερματικών παθήσεων και της Θρόμβωσης, προσφέροντας καινοτόμες εξατομικευμένες λύσεις. Στους βασικούς σταθμούς στον τομέα της Δερματολογίας, αναφέρουμε ενδεικτικά, τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου προϊόντων δερματολογίας της Astellas, τη συνεργασία με την AstraZeneca για την εισαγωγή βιολογικών παραγόντων για την θεραπεία της ψωρίασης και της ατοπικής δερματίτιδας, την εξαγορά προϊόντων της Bayer, την κυκλοφορία του συνδυασμού βηταμεθαζόνης/καλσιποτριόλης σε μορφή αφρού για την τοπική αγωγή της ψωρίασης, τον βιολογικό παράγοντα μπρονταλουμάμπη, βιολογική θεραπεία με καινοτόμο μηχανισμό δράσης για τη θεραπεία της μέτριας και σοβαρής ψωρίασης. Όλες οι ενέργειές μας, είτε μέσω του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας, είτε μέσω συνεργασιών και εξαγορών είναι προσανατολισμένες στην επέκταση του χαρτοφυλακίου μας με καινοτόμα φάρμακα. Ειδικότερα για την ψωρίαση, είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο λύσεων, καλύπτοντας τις ανάγκες των ασθενών με ήπια, μέτρια και σοβαρή ψωρίαση και παρέχοντάς τους εξατομικευμένη φροντίδα.

Σε ποιες δράσεις συλλόγων ασθενών ή/και δράσεις ΕΚΕ έχετε συμβάλλει ως εταιρεία;

Κάνοντας πράξη το «Δικαίωμα στην Υγεία», έναν από τους πέντε άξονες Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, στηρίζουμε ασθενείς με δερματικές παθήσεις και προβλήματα θρόμβωσης, ώστε όλοι να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και στις καινοτόμες θεραπείες αλλά και ενημερώνοντάς ή εκπαιδεύοντάς τους με την ανάληψη πρωτοβουλιών όπως: ηλεκτρονική πύλη ενημέρωσης για την απόκτηση υγειούς δέρματος My Derma (https://psoriasis.myderma.info/) την ενημερωτική πύλη για την Θρόμβωση Gate of Thrombs (https://gateofthrombs.gr/). Παράλληλα, διοργανώνουμε ή και συμμετέχουμε σε εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αναφορικά με τις Δερματικές παθήσεις και την Θρόμβωση, σε συνεργασία με συλλόγους ασθενών και την υποστήριξη Επιστημονικών Εταιρειών. Eπίσης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επικοινωνίας των ιατρών με τους ασθενείς, υλοποιήσαμε την εκπαιδευτική πρωτοβουλία ΝΟ.TE.S (NOn TEchnical Skills) για γιατρούς που επιθυμούσαν να ενισχύσουν την επικοινωνία τους με τους ασθενείς.

Η πανδημία άλλαξε ριζικά το σχεδιασμό ανάπτυξης για μεγάλη μερίδα φαρμακευτικών επιχειρήσεων, επαναφέροντας στο προσκήνιο μια σειρά από σημαντικές αλλαγές προτεραιοτήτων. Πρακτικά, πως μεταφράζονται οι αλλαγές αυτές για εσάς και σε ποια επίπεδα εκτείνονται;

Παρά τις όποιες αντιξοότητες πιστοί στη φιλοσοφία μας προσαρμοζόμαστε και επικεντρωνόμαστε σε λύσεις αντί για τα προβλήματα. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην μεγάλη εικόνα και γινόμαστε πιο δυνατοί όταν βλέπουμε ότι συμβάλλουμε σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους συνανθρώπους μας, τους οποίους αγκαλιάζουμε, ως μέλη της ευρύτερης οικογένειας μας. Την περίοδο της πανδημίας εξασφαλίσαμε στους ασθενείς συνεχή και απρόσκοπτη πρόσβαση στα φάρμακα και τις θεραπείες που είχαν ανάγκη. Παράλληλα, συμμετείχαμε σε δράσεις και πρωτοβουλίες για την υποστήριξη του επιστημονικού και υγειονομικού δυναμικού, ενώ λάβαμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Ποιοι οι στόχοι σας για τα επόμενα χρόνια; Τι προβλέπει το στρατηγικό πλάνο σας σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης νέων θεραπειών;

Έχοντας ως άξονα την καινοτομία, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην έρευνα το 23% των κερδών της εταιρείας. Το επιστημονικό δυναμικό της έχει επικεντρωθεί στην ανακάλυψη νέων καινοτόμων φαρμάκων και θεραπειών, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό μας στη Δερματολογία, συμπεριλαμβανομένων των σπάνιων παθήσεων. Βασιζόμενοι σε ένα αισιόδοξο πλάνο, που προβλέπει στρατηγικές συνεργασίες αλλά και σημαντικές επενδύσεις, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους ασθενείς μας, ενώ στόχος μας είναι κάθε δύο με τρία χρόνια, να προσφέρουμε νέες θεραπευτικές επιλογές.

 

Share.

About Author

Comments are closed.