Interview – Ιάκωβος Μιχαλίτσης

0

Interview – Ιάκωβος Μιχαλίτσης | General Manager Greece, Cyprus & Malta

Όραμά μας παραμένει να βελτιώνουμε τη ζωή των ανθρώπων

Αναμφίβολα, η πανδημία μετέβαλε τους όρους της καθημερινότητας και διαμόρφωσε νέες συνθήκες στην φαρμακευτική αγορά, όπως επισημαίνει μιλώντας στο The Doctor ο κ. Ιάκωβος Μιχαλίτσης. «Η αλλαγή έγινε «απότομα», όμως άμεσα εφαρμόσαμε πολιτικές που δημιούργησαν ένα ισορροπημένο επιχειρηματικό μοντέλο, με βάση την τηλεργασία αλλά και τη φυσική μας παρουσία, όπου χρειάζεται».

Συνέντευξη: Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε μια σύντομη αναδρομή, ποια η προσφορά σας στην αντιμετώπιση ασθενειών και στη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας για τους ασθενείς, τα τελευταία 10 χρόνια;

Η BAUSCH Health Ελλάδας είναι μια σύγχρονη φαρμακευτική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2005, με 74 εργαζόμενους σήμερα. Δραστηριοποιείται στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα προϊόντα OTC & φαρμακείου, τα ιατρικά εργαλεία & τη δερματολογία, προσφέροντας εξαιρετικές λύσεις Υγείας.

Στην Οφθαλμολογία, κατέχουμε ηγετική θέση, μέσω της BAUSCH + LOMB. Στην Ελλάδα, τα κύρια φαρμακευτικά μας σκευάσματα είναι τα Biotrue®, Renu®, Niflamol®, Bupropion and naltrexone, Cefprozil, Counterpain®, Ezixin®, Ocuvite®, Vidilac®, Artelac® & Γενταμυκίνη και Δεξαμεθαζόνη. Αναπτύσσουμε προϊόντα για την κλινική πράξη (λοιμώξεις αναπνευστικού, ουρολοιμώξεις, λοιμώξεις δέρματος, υπέρταση, παχυσαρκία, κ.ά.), αλλά και ορφανά φάρμακα για σπάνιες παθήσεις (πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, δακτυλικά έλκη, κ.ά.). Στα ΜΗΣΥΦΑ διαθέτουμε αναλγητικά για μυϊκούς πόνους & τη συμπτωματική αγωγή κρίσεων, όπως η αρθρίτιδα. Ακόμη, διαθέτουμε φακούς επαφής και προϊόντα φροντίδας τους, φάρμακα για τις παθήσεις του οφθαλμού και οφθαλμικά σκευάσματα, συμπληρώματα διατροφής για την Η.Ε.Ω.Κ., τη νευροπροστασία, κ.ά.

Σε ποιες δράσεις συλλόγων ασθενών και δράσεις ΕΚΕ έχετε συμβάλλει;

Κάποιες από τις δράσεις του προγράμματος ΕΚΕ, «Συμβάλλω», είναι:

⦢ Τράπεζα Αίματος Εργαζομένων

⦢ Στήριξη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

⦢ Πρόγραμμα «Παρέμβαση στην Κρίση»

του Αιγινήτειου Νοσοκομείου

⦢ Προσφορά στην Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα

⦢ Στήριξη του Συλλόγου «Φλόγα»

⦢ Στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού»

⦢ Οφθαλμολογικός Έλεγχος σε φορείς, όπως η Κιβωτός του Κόσμου

⦢ Υποστήριξη Πυρόπληκτων

⦢ Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Παχυσαρκία

⦢ Συμμετοχή στον αγώνα, ενάντια στον

Καρκίνο του Μαστού, «Race for the Cure».

Η πανδημία άλλαξε τον σχεδιασμό ανάπτυξης για μεγάλη μερίδα φαρμακευτικών επιχειρήσεων, φέροντας αλλαγές προτεραιοτήτων. Πώς μεταφράζονται οι αλλαγές αυτές σε εσάς και σε ποια επίπεδα;

H πανδημία διαμόρφωσε ξαφνικά νέες συνθήκες, όμως εφαρμόσαμε πολιτικές που δημιούργησαν ένα επιχειρηματικό μοντέλο, με βάση την τηλεργασία και τη φυσική μας παρουσία, όπου χρειάζεται. Διασφαλίσαμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και εφαρμόσαμε αλλαγές στις δομές της εταιρείας, με αυστηρή παρακολούθηση, ώστε να παραμείνουμε παραγωγικοί και υγιείς.

Προτεραιότητά μας είναι η εξυπηρέτηση των ασθενών και οι απρόσκοπτες σχέσεις με προμηθευτές, πελάτες και συνεργάτες. Στη μάχη με την πανδημία, προσφέρουμε, ήδη, μέσω κλινικής μελέτης, θεραπευτικές επιλογές για την Covid-19, που βρίσκονται σε φάση έγκρισης, για 5 κέντρα πανελλαδικά. Επιπλέον, με υψηλή ικανότητα προσαρμογής, αξιοποιούμε την τεχνολογία, μετασχηματίζοντας το μοντέλο της ιατρικής εκπαίδευσης.

Ποιοι οι στόχοι σας για τα επόμενα χρόνια; Τι προβλέπει το στρατηγικό πλάνο σας σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης νέων θεραπειών;

Το όραμά μας παραμένει να βελτιώνουμε τη ζωή των ανθρώπων με κορυφαία προϊόντα Υγείας, ως ο συνεργάτης Υγείας που εμπιστεύεστε! Με αφοσίωση στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων θεραπειών στην οφθαλμολογία, στη γαστρεντερολογία και στη δερματολογία, διαδραματίζουμε κεντρικό ρόλο στην πρόληψη, ως παράγοντα Υγείας. Στρατηγικός μας στόχος είναι και η βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος. Συμμετέχοντας στον θεσμό Great Place to Work 2019 & 2020, αναδειχθήκαμε εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, στην 4η και 2η θέση αντίστοιχα. Τέλος, είμαστε η πρώτη φαρμακευτική στην Ευρώπη, με πιστοποίηση για την καταπολέμηση της δωροδοκίας, στο πρότυπο ISO 37001:2016.

Share.

About Author

Comments are closed.