Interview – Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου

0

Interview – Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου | Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής Ομίλου Εταιρειών Remedica

Εκατομμύρια ασθενείς σε πάνω από 160 χώρες λαμβάνουν θεραπείες με ποιοτικά, αποτελεσματικά και ασφαλή γενόσημα φάρμακα

Τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια στο ευρύ χαρτοφυλάκιο, πέραν των 350 γενόσημων φαρμάκων, έχουμε αναπτύξει νέα προϊόντα/θεραπείες για τον καρκίνο, AIDS HIV, ηπατίτιδα διασφαλίζοντας την επάρκεια ασφαλών και οικονομικά προσιτών θεραπειών προς τον ασθενή, αλλά και στα κράτη που τα χορηγούν μέσω του συστήματος υγείας τους.

Συνέντευξη: Κοσμάς Ζακυνθινός

Κύριε Νεοπτολέμου, σε μια σύντομη αναδρομή, ποια η προσφορά της εταιρείας στην αντιμετώπιση ασθενειών και στη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας για τους ασθενείς στη χώρα μας, τα τελευταία 10 χρόνια; Ποιοι οι βασικοί «σταθμοί»;

Καθημερινά, εκατομμύρια ασθενείς σε περισσότερες από 160 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, λαμβάνουν θεραπείες με ποιοτικά, αποτελεσματικά και ασφαλή γενόσημα φάρμακα της Remedica. Η προσφορά μας στην Κύπρο και κατ’ επέκταση στον Κύπριο πολίτη, μεταφράζεται σε συνεχή εξοικονόμηση πόρων για τους ασθενείς και το κράτος καθώς συμβάλουμε ουσιαστικά στην βιωσιμότητα του ευρύτερου συστήματος υγείας. Με την εξοικονόμηση, το κράτος αυξάνει τους πόρους του για χρηματοδότηση νέων καινοτόμων φαρμάκων προς όφελος των ασθενών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια στο ευρύ χαρτοφυλάκιο, πέραν των 350 γενόσημων φαρμάκων, έχουμε αναπτύξει νέα προϊόντα/θεραπείες για τον καρκίνο, AIDS – HIV, ηπατίτιδα διασφαλίζοντας την επάρκεια ασφαλών και οικονομικά προσιτών θεραπειών προς τον ασθενή, αλλά και στα κράτη που τα χορηγούν μέσω του συστήματος υγείας τους.

Σε ποιες δράσεις συλλόγων ασθενών ή/και δράσεις ΕΚΕ έχετε συμβάλλει ως εταιρεία;

Για τη Remedica, το αίσθημα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι βαθιά ριζωμένο μέσα της από την απαρχή της. Δεν είναι τυχαίο που η εταιρεία είναι συνιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού CSR της Κύπρου. Σε αυτό το πλαίσιο και λαμβάνοντας υπόψη τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η Remedica, ανέλαβε ιδιωτικές πρωτοβουλίες για να βοηθήσει την Κύπρο και όχι μόνο, να εξέλθουν από τη πανδημία το συντομότερο δυνατό.

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες αυτές είναι οι εξής:

⦢ Δωρεά χλωροκίνης και 500,000 χειρουργικές μάσκες στο Κυπριακό Υπουργείο Υγείας

⦢ Δωρεές φαρμάκων (στην Κύπρο και στο εξωτερικό)

⦢ Δωρεά 10 αναπνευστήρων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

⦢ Δωρεά προστατευτικού εξοπλισμού σε ιδιωτικά και άλλα νοσηλευτήρια καθώς και σε εταιρείες

⦢ Ανθρώπινο δυναμικό της Remedica και εταιρικά οχήματα στη διάθεση του Επίτροπου Εθελοντισμού και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας για την κατ’ οίκον παράδοση των χορηγημένων φαρμάκων κατά του Κορωνοϊού.

Πέραν των πιο πάνω βέβαια έχουμε διαχρονικές σχέσεις και ενισχύουμε οικονομικά μη κυβερνητικούς οργανισμούς, συνδέσμους και ιδρύματα τα οποία συνδέονται άμεσα με την υγεία όπως:

⦢ ΠΑΣΥΚΑΦ Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων

⦢ Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρο

⦢ Europa Uomo για τον καρκίνο του προστάτη

⦢ ΚΥΦΑ Κέντρο Υποστήριξης Ανθρώπων που ζουν με HIV

⦢ Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων & Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών

⦢ Παγκύπριος Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό

⦢ Παγκύπριος Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων της Νόσου Αλτσχάιμερ

⦢ Θερμοκοιτίδα Αγάπης

⦢ Οικονομική στήριξη των κοινωνικών παντοπωλείων της Κύπρου

⦢ Φιλανθρωπικός Σύνδεσμος ΙΘΑΚΗ και πολλά άλλα

Η πανδημία άλλαξε ριζικά το σχεδιασμό ανάπτυξης για μεγάλη μερίδα φαρμακευτικών επιχειρήσεων, επαναφέροντας στο προσκήνιο μια σειρά από σημαντικές αλλαγές προτεραιοτήτων. Πρακτικά, πως μεταφράζονται οι αλλαγές αυτές για εσάς και σε ποια επίπεδα εκτείνονται;

Αναμφίβολα, η πανδημία οδήγησε όλες τις εταιρείες σε άμεσο επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων τους. Παρ’ όλα αυτά, η Remedica στάθηκε στο ύψος της, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά της στην τρέχουσα ανθρώπινη και οικονομική κρίση, με την εφαρμογή ενός ισχυρού σχεδίου δράσης με πρωταρχικό σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Ποιοι οι στόχοι σας για τα επόμενα χρόνια; Τι προβλέπει το στρατηγικό πλάνο σας σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης νέων θεραπειών;

Στόχος της Remedica είναι να συνεχίσει να διακρίνεται για τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα και να τοποθετεί στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τον άνθρωπο είτε αφορά ασθενείς, επαγγελματίες στο χώρο της υγείας είτε το ανθρώπινο δυναμικό της.

Θα συνεχίσουμε στην ανάπτυξη συνδυασμού υφιστάμενων φαρμάκων ή στην ανάπτυξη ενός υφιστάμενου φαρμάκου σε άλλες φαρμακευτικές μορφές και οδούς χορήγησης ή ακόμα και σε άλλες περιεκτικότητες, τα ονομαζόμενα «Novel Generics» που δεν υπάρχουν παρόμοια τους. Δεν θεωρούνται καθαυτού πρωτότυπα φάρμακα, αλλά πρωτότυπος είναι ο συνδυασμός, η έρευνα για την ανάπτυξη τους και ο σχεδιασμός των πειραμάτων που θα αποδείξουν τόσο την αναγκαιότητα των εν λόγω φαρμάκων όσο και την ποιότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τους. Εισέτι, προχωράμε τάχιστα στην ανάπτυξη άλλων γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων που εκλείπουν από την γκάμα προϊόντων μας αλλά και των θεραπευτικών κατηγοριών μας.

Share.

About Author

JP Communications

Comments are closed.