Interview – Γιώργος Παπαδόπουλος

0

Interview – Γιώργος Παπαδόπουλος |  Country Manager, Επικεφαλής Χειρουργικού Τομέα της Alcon Laboratories Hellas 

Δίκτυο έρευνας με 1.200 και πλέον συνεργάτες. Επένδυση 2,5 δισ. δολ. στα επόμενα 5 χρόνια

Την τελευταία δεκαετία μέσω της παροχής σύγχρονης εκπαίδευσης και επένδυσης στην έρευνα και την ανάπτυξη διαμορφώνουμε μαζί με τους επαγγελματίες υγείας το μέλλον στη φροντίδα της όρασης.

Συνέντευξη: Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε μια σύντομη αναδρομή, ποια η προσφορά της εταιρείας στην αντιμετώπιση ασθενειών και στη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας για τους ασθενείς στη χώρα μας, τα τελευταία 10 χρόνια;

Ποιοι οι βασικοί «σταθμοί»;

Διαθέτοντας μια εμπειρία 70 ετών, η Alcon είναι μία εταιρεία καινοτόμος στον τομέα της οφθαλμολογίας με πλήρη σειρά χειρουργικών μηχανημάτων και υλικών καθώς και προϊόντων οφθαλμικής φροντίδας. Η πρωτοποριακή μας τεχνολογία τα τελευταία χρόνια καθόρισε τον τρόπο με τον οποίο πλέον αντιμετωπίζονται οι οφθαλμολογικές παθήσεις. Την τελευταία δεκαετία μέσω της παροχής σύγχρονης εκπαίδευσης και επένδυσης στην έρευνα και την ανάπτυξη διαμορφώνουμε μαζί με τους επαγγελματίες υγείας το μέλλον στη φροντίδα της όρασης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Alcon να έχει δημιουργήσει την πληρέστερη σειρά προϊόντων στον τομέα της φροντίδας της όρασης για να βοηθήσει τους ανθρώπους να βλέπουν καλύτερα σε κάθε στάδιο της ζωής τους. Όσον αφορά τα χειρουργικά προϊόντα, η Alcon έχει εισάγει σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρμες εξοπλισμού με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση του καταρράκτη και στις χειρουργικές επεμβάσεις της διαθλαστικής και του υαλλοειδούς – αμφιβληστροειδούς.

Επιπροσθέτως, έχει αναπτύξει ενδοφθάλμιους φακούς προηγμένης τεχνολογίας, όπως τον AcrySof PanOptix® για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας αλλά και τoν Clareon®, έναν μονοεστιακό φακό που προσφέρει βέλτιστα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

Σχετικά με τα προϊόντα οφθαλμικής φροντίδας, η Alcon εισήγαγε στην αγορά τη σειρά φακών επαφής Dailies Total 1®, τους μοναδικούς φακούς επαφής με κατοχυρωμένο υλικό μεταβλητής περιεκτικότητας σε νερό για ουσιαστικά βελτιωμένη εμπειρία εφαρμογής. Επιπρόσθετα, τελειοποίησε τη σειρά λιπαντικών σταγόνων Systane® για χρήση σε όλους τους διαφορετικούς τύπους ξηροφθαλμίας με πιο πρόσφατο λανσάρισμα το Systane® Ultra χωρίς συντηρητικά.

Η πανδημία άλλαξε ριζικά το σχεδιασμό ανάπτυξης για μεγάλη μερίδα ιατροτεχνολογικών επιχειρήσεων, επαναφέροντας στο προσκήνιο μια σειρά από σημαντικές αλλαγές προτεραιοτήτων. Πρακτικά, πως μεταφράζονται οι αλλαγές αυτές για εσάς και σε ποια επίπεδα εκτείνονται;

Η πανδημία του Covid19 άλλαξε ριζικά το πλάνο και το σχεδιασμό των ιατροτεχνολογικών επιχειρήσεων, οδηγώντας σε έναν αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό. Όλες μας λοιπόν οι δραστηριότητες αλλάζουν για να ανταποκριθούν στις νέες αυτές συνθήκες.

Πολύ σημαντική δραστηριότητα αλλά και βασική προτεραιότητά μας είναι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας καθώς τα οφέλη της καινοτομίας της Alcon, μεταφέρονται άμεσα στους ασθενείς. Έτσι, ενισχύσαμε τα διαδικτυακά μας προγράμματα μέσω της πλατφόρμας Alcon Experience Academy (ΑΕΑ) πραγματοποιώντας πολυάριθμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Αυτός ο νέος τρόπος αναβάθμισης των δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας προέκυψε λόγω της πανδημίας όμως είμαι βέβαιος ότι θα παραμείνει και μετά την παρέλευση των ιδιαίτερων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε. Δεν περιμένουμε μία επιστροφή στις προηγούμενες συνθήκες αλλά πιθανόν τη μετάβαση σε μία «νέα κανονικότητα» την επόμενη ημέρα. Ο στρατηγικός μας σχεδιασμός εξελίσσεται, με επίκεντρο τον ασθενή, την παροχή υψηλού επιπέδου προϊόντων και υπηρεσιών, την εκπαίδευση και τη φροντίδα για τους εργαζόμενους της Alcon, με στόχο την ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα μετά την υγειονομική αυτή κρίση.

Ποιοι οι στόχοι σας για τα επόμενα χρόνια; Τι προβλέπει το στρατηγικό πλάνο σας σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης νέων θεραπειών;

H Alcon θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στη βελτίωση της όρασης των ασθενών μέσω της επένδυσης της στην έρευνα και ανάπτυξη. Η δέσμευσή μας σε αυτό αποτυπώνεται στη δημιουργία ενός παγκοσμίου δικτύου έρευνας, που περιλαμβάνει περισσότερους από 1.200 συνεργάτες και στην επένδυση 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα 5 χρόνια στην έρευνα και ανάπτυξη νέων θεραπειών αντιμετώπισης των οφθαλμικών παθήσεων. Μεσοπρόθεσμα, ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, όπως των ενδοφθάλμιων φακών και της ψηφιακής ενοποίησης του χειρουργικού εξοπλισμού αναπτύσσοντας ένα φιλικό προς τον χρήστη λογισμικό που θα βασίζεται σε τεχνολογία cloud.

Μακροπρόθεσμα, ο στόχος μας είναι να ηγηθούμε στην αγορά των προσαρμοστικών ενδοφακών και στη δημιουργία μιας τεχνολογικά προηγμένης χειρουργικής πλατφόρμας για όλες τις οφθαλμολογικές χειρουργικές επεμβάσεις σε συνδυασμό με την βελτιστοποίηση των διαγνωστικών συστημάτων και της τρισδιάστατης απεικόνισης. Για τα επόμενα χρόνια συνεχίζουμε να έχουμε ως όραμα τη βελτίωση της όρασης των ανθρώπων καθώς όταν βλέπουμε καλύτερα, ζούμε καλύτερα!

 

Share.

About Author

Comments are closed.