Interview – Γιώργος Καρυστινός

0

Interview – Γιώργος Καρυστινός | General Manager Ipsen Greece, Cyprus, Israel

Στοχεύουμε στη βελτίωση της ζωής των ασθενών μέσω καινοτόμων φαρμάκων

Για την Ipsen, η πανδημία άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τη δουλειά μας. Επικεντρωνόμαστε σε τρεις τομείς: πως να προστατεύσουμε την υγεία και ασφάλεια των εργαζόμενων και των πελατών μας, πως να διατηρήσουμε την πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα που έχουν ανάγκη, και πως να βοηθήσουμε την κοινωνία να ανταπεξέλθει στην πανδημία.

Σε μια σύντομη αναδρομή, ποια η προσφορά της εταιρείας στην αντιμετώπιση ασθενειών και στη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας για τους ασθενείς στη χώρα μας, τα τελευταία 10 χρόνια; Ποιοι οι βασικοί «σταθμοί»;

Αρχικά, είναι τιμή μου που αντιπροσωπεύω την Ipsen στο περιοδικό The Doctor. Η Ipsen είναι μια δυναμική βιοφαρμακευτική εταιρεία που στοχεύει στη βελτίωση της ζωής των ασθενών μέσω καινοτόμων φαρμάκων στην ογκολογία, στη νευρολογία και στις σπάνιες παθήσεις. Εστιάζουμε την προσοχή μας στην καινοτομία για λιγότερο συχνές παθήσεις με σαφή ανεκπλήρωτη ανάγκη. Επίσης, λαμβάνουμε συνεχείς ιατρικές πρωτοβουλίες, όπως το Ελληνικό Μητρώο Νευροενδοκρινών Όγκων, καθώς και άλλες κλινικές μελέτες καταγραφής Real World Data & ΗΕΟR Data. Οι βασικοί σταθμοί της Ipsen στην Ελλάδα είναι η διάθεση των θεραπειών μας στην υπηρεσία του ασθενούς όπως το Botulinum toxin 500U (2000), το Triptorelin 11,25mg για την θεραπεία του καρκίνου του προστάτη (2001), το Lanreotide για την θεραπεία των νευροενδοκρινών όγκων και της μεγαλακρίας (2004), και το Cabozantinib για τον καρκίνο του νεφρού και τον ηπατοκυτταρικό καρκίνο (2018).

Σε ποιες δράσεις συλλόγων ασθενών ή/και δράσεις ΕΚΕ έχετε συμβάλλει ως εταιρεία;

Οι δράσεις ΕΚΕ αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρεία μας, πόσο μάλλον όταν συνδυάζονται με συνεργασίες με συλλόγους ασθενών. Σκοπός μας είναι να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες τους και να συμβάλλουμε στην κάλυψη αυτών με τον βέλτιστο τρόπο. Για παράδειγμα, συνεργαστήκαμε με συλλόγους ασθενών για να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό στους καρκίνους του νεφρού (VHL) και του ήπατος (Προμηθέας), και επιδιώκουμε να επεκτείνουμε αυτές τις συνεργασίες. Φέτος συμμετείχαμε στο Digital Race for the Cure υποστηρίζοντας τον σύλλογο Άλμα Ζωής που δραστηριοποιείται για ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Στα πλαίσια ΕΚΕ η εταιρεία μας, με τη συμμετοχή των εργαζόμενων της, ανέλαβε ενέργειες συμβολικής υποστήριξης της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ. Φέτος οι εργαζόμενοί μας θα αναλάβουν ενέργειες συμβολικής υποστήριξης του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες ΦΛΟΓΑ.

Η πανδημία άλλαξε ριζικά το σχεδιασμό ανάπτυξης για μεγάλη μερίδα φαρμακευτικών επιχειρήσεων, επαναφέροντας στο προσκήνιο μια σειρά από σημαντικές αλλαγές προτεραιοτήτων. Πρακτικά, πως μεταφράζονται οι αλλαγές αυτές για εσάς και σε ποια επίπεδα εκτείνονται;

Για την Ipsen, η πανδημία άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τη δουλειά μας. Επικεντρωνόμαστε σε τρεις τομείς: πως να προστατεύσουμε την υγεία και ασφάλεια των εργαζόμενων και των πελατών μας, πως να διατηρήσουμε την πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα που έχουν ανάγκη, και πως να βοηθήσουμε την κοινωνία να ανταπεξέλθει στην πανδημία. Βάσει αυτών, εφαρμόσαμε ανάλογα προγράμματα: βρισκόμαστε σε καθεστώς τηλεργασίας και δίνουμε έμφαση σε αντικατάσταση ταξιδιών με εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας, δημιουργήσαμε πλατφόρμες ψηφιακής επικοινωνίας με τους πελάτες και διανομή κατ’ οίκον ορισμένων φαρμάκων, επίσης διαθέσαμε εθελοντές και δωρίσαμε ιατρικό εξοπλισμό ώστε να υποστηριχθεί το έργο του συστήματος υγείας και η ετοιμότητά του απέναντι στον Covid-19.

Ποιοι οι στόχοι σας για τα επόμενα χρόνια; Τι προβλέπει το στρατηγικό πλάνο σας σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης νέων θεραπειών;

Είναι σημαντικό να σημειώσω ότι o ασθενής βρίσκεται στο επίκεντρο σε ότι κάνουμε, γιατί κανείς ασθενής δεν μπορεί να περιμένει. Με αυτήν την αποστολή, παραμένουμε πιστοί στις συνεργασίες μας με τους επιστήμονες υγείας, τους προμηθευτές, τις αρχές ώστε να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους ασθενείς που χρειάζονται νέες θεραπείες και πρακτικές.

Βρισκόμαστε όλοι εδώ για τον ίδιο σκοπό, και πιστεύουμε ότι μέσα από τη συνεργασία, τον συντονισμό και την καλή πίστη, θα τον επιτύχουμε για τους ασθενείς μας.

Share.

About Author

JP Communications

Comments are closed.