Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

0

Το μήνυμα της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, προέδρου του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ

Παρά τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες στην πατρίδα μας και την αβεβαιότητα για το μέλλον, η «ΕΛΠΙΔΑ» παραμένει σταθερή και ανυποχώρητη στην απόφασή της, να μην επιτρέψει  σε κανέναν και σε τίποτα να επηρεάσει την ιατρική περίθαλψη, την αποθεραπεία των άρρωστων παιδιών και την απρόσκοπτη λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ». Γι΄ αυτό και κάνει ένα ακόμα μεγάλο βήμα, τη δημιουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, η οποία θα ενταχθεί λειτουργικά στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων.

Γνωρίζουμε ότι η κίνησή μας αυτή είναι τολμηρή, αφού η υλοποίηση του έργου που αναλαμβάνουμε απαιτεί σημαντικά κεφάλαια αλλά και ευρεία συστράτευση εθελοντών. Όμως είναι επιβεβλημένη από το χρέος που νιώθουμε να συμπαρασταθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο στις οικογένειες που παλεύουν για τη ζωή του παιδιού τους, γνωρίζοντας ότι με την οικονομική κρίση οι γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν, όχι μόνο την ασθένεια, αλλά και τον αγώνα απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας και των ελλείψεων στον τομέα της υγείας.

Με την ίδρυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην Ελλάδα θα ανακουφιστούν εκατοντάδες οικογένειες. Και όσο περισσότεροι είναι οι εθελοντές δότες, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιθανότητες το συμβατό μόσχευμα να βρεθεί στην ελληνική δική μας Τράπεζα. Παράλληλα, οι υπηρεσίες της Τράπεζας θα εξυπηρετούν και περιπτώσεις του εξωτερικού, καθώς θα ενταχθεί στο παγκόσμιο σύστημα δεδομένων που συνδέει όλες τις τράπεζες μεταξύ τους.

Η απόφαση της «ΕΛΠΙΔΑΣ»  να υλοποιήσει αυτό το μεγάλο έργο, εκτός από την ουσιαστική συμβολή στον τομέα της υγείας, αποτελεί για μας  την έκφραση μιας ισχυρή αντίδρασης απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, στις δύσκολες στιγμές που περνούν συνάνθρωποί μας, στην  ισοπέδωση αξιών και οραμάτων, στη συρρίκνωση της «πρόνοιας» και των κοινωνικών υπηρεσιών που γεμίζουν την κοινωνία μας με ανασφάλεια και αγωνία.  Ευελπιστώ το 2013 η χώρα μας να έχει μια μεγάλη Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που θα αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τη δύναμη του εθελοντισμού στην Ελλάδα.

Share.

About Author

Αρχισυντάκτρια

Leave A Reply

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.