Mercy Hospital & Medical Center

0

Το Mercy Hospital έχει μακρά και πλούσια ιστορία, καθώς είναι το πρώτο νοσοκομείο του Σικάγο. Από το 1852 που ιδρύθηκε, το Mercy έχει υπηρετήσει ως πανεπιστημιακό νοσοκομείο και έχει αναδειχθεί πρωτοπόρο στον τομέα της ιατρικής και της ιατρικής εκπαίδευσης. Ενδεικτικά, το 1859 το Mercy έγινε το πρώτο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στις Ηνωμένες Πολιτείες, που χρησιμοποιήθηκε ένα διαβαθμισμένο πρόγραμμα σπουδών.

Mercy-Medical-Center-Merced-Replacement-Hospital-design-Interior-1Mercy Hospital & Medical Center
2525 S. Michigan Ave, Chicago, IL 60616, USA
Τ. +1 312 567-2000
www.mercy-chicago.org

Το 1869 ο διευθύνων χειρουργός Δρ. Edmond Andrews εισήγαγε αντισηπτικές τεχνικές χειρουργικής στο Σικάγο και, πρόσφατα, ο πρωτοπόρος στην ιατρική Δρ. Paul A. Jones πραγματοποίησε την πρώτη, εγκεκριμένη από τον FDA, τοποθέτηση στεντ στην καρωτίδα αρτηρία.

Το σημερινό Mercy Hospital & Medical Center εξυπηρετεί ασθενείς, που προέρχονται από τις μεγαλοαστικές περιοχές, τις παραδοσιακές γειτονιές και τα επιδοτούμενα συγκροτήματα κατοικιών. Οι ασθενείς και το  προσωπικό του Mercy αντιπροσωπεύουν ουσιαστικά ό,τι και η πόλη του Σικάγο, γνωστή για την εθνική και κοινωνικοοικονομική ποικιλομορφία της.

Ως ένα σημαντικό αστικό νοσοκομείο, το Mercy παρέχει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πλήθος περιστατικών και μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία. Οι δύο κλινικές, που βρίσκονται στο νοσοκομείο, το Doctors Office Center και το Mercy Family Health Center δέχονται περίπου 65.000 ασθενείς ετησίως για όλες τις μεγάλες ειδικότητες και υποειδικότητες, επιπλέον των 100.000 επισκέψεων ασθενών στις περιφερειακές κλινικές του Mercy, που βρίσκονται σε όλο το Σικάγο. Μάλιστα, οι επισκέψεις στο τμήμα επειγόντων ξεπερνούν τις 45.000 ετησίως, κατά μέσο όρο.

Επίσης, το Mercy είναι υπερήφανο για μερικούς από τους καλύτερους γιατρούς, καθώς στο νοσοκομείο αυτό ειδικοί διδάσκουν ειδικούς. Είναι το «σπίτι» οραματιστών, όπως ο Δρ Warren Furey, που αναγνωρίστηκε με Mastership από το American College of Physicians – ένας από τους μόλις 36 παραλήπτες σε όλο τον κόσμο το 2002 – ηγετών της χειρουργικής, όπως ο Δρ Rami Lutfi, που διακρίθηκε για τις χειρουργικές επεμβάσεις με την ενιαία λαπαροσκοπική τομή και την τρισδιάστατη τεχνολογία. Στο Mercy ανήκει και το νεότερο, προηγμένο κέντρο άμεσης βοήθειας του Σικάγο, το οποίο διαθέτει 25 ευρύχωρες σουίτες θεραπείας και το κέντρο επείγουσας παιδικής φροντίδας, που προσφέρει ταχεία και ολοκληρωμένη θεραπεία στην τοπική κοινότητα.

Με τα χρόνια, το Mercy απέκτησε συνεργασίες με κορυφαία ιατρικά πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο Loyola και το Πανεπιστήμιο του Illinois College of Medicine. Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Illinois πραγματοποιούν σημαντικό μέρος της κλινικής τους εκπαίδευσης στο Mercy Hospital, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών ιατρικής σχολής.

mercy-hospital-chicago-12_credit-john-cramerΣτα μέσα της δεκαετίας του 1980, το νοσοκομείο άνοιξε μια νέα πτέρυγα, για να στεγάσει ένα εκπαιδευτικό κέντρο για προπτυχιακή και μεταπτυχιακή ιατρική εκπαίδευση, το οποίο διαθέτει αίθουσες συνεδρίων, εργαστήρια, γραφεία και εγκαταστάσεις βίντεο και ένα αμφιθέατρο 260 θέσεων με οπτικοακουστικό εξοπλισμό, άνετο και αποτελεσματικό για μεγάλες ομαδικές παρουσιάσεις.

Η ιατρική βιβλιοθήκη, με 24ωρη πρόσβαση, ανανεώνεται διαρκώς και αποτελείται από 10.000 και πλέον βιβλία και περιοδικά, πολλά εκ των οποίων είναι τώρα διαθέσιμα σε CD-ROM. Το φιλικό προσωπικό βοηθά όλους τους χρήστες της βιβλιοθήκης με τις αναζητήσεις και την προμήθεια ανατυπώσεων από τις συνεργαζόμενες ιατρικές βιβλιοθήκες. Διατίθεται επίσης on-line ηλεκτρονική πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων, που αναπτύχθηκαν από την National Library of Medicine.

Σήμερα, ακόμα και οι καλύτεροι γιατροί επιλέγουν το Mercy προκειμένου να εκπαιδευτούν σε νέες τεχνικές, που έχουν αναπτυχθεί στο νοσοκομείο. Προσφέρει τέσσερα δωρεάν προγράμματα διαρκούς εκπαίδευσης στις ειδικότητες παθολογίας, μαιευτικής / γυναικολογικής, ακτινοδιαγνωστικής και παιδιατρικής, καθώς και τρία ολοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης σε συνεργασία με άλλα νοσοκομεία.

Πρόκειται για έναν φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που λειτουργεί για ένα σκοπό: να προσφέρει ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες. Αυτό γίνεται με την επανεπένδυση των κερδών στις κοινότητες που εξυπηρετεί, με τη βελτίωση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, αγορά νέων τεχνολογιών, αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, και διασφάλιση ότι, η περίθαλψη είναι διαθέσιμη σε όλους – ανεξάρτητα από την ικανότητά τους να πληρώσουν. Τα κέρδη δεν διανέμονται στους μετόχους, όπως συμβαίνει στα νοσοκομεία κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Επίσης, με τη συνεχή προσπάθεια για τη βελτίωση της υγείας των πολιτών, αλλά και παρέχοντας μια σειρά από ειδικές παροχές, όπως προγράμματα για τη φροντίδα ατόμων με χρόνιες ασθένειες, εκπαίδευσης σε θέματα υγείας και πρόληψης των ασθενειών, ευαισθητοποίησης για τους ηλικιωμένους και φροντίδας φτωχών, ή ανασφάλιστων ανθρώπων.

mercy-hospital-chicago-11_credit-john-cramerΣτο Mercy Hospital παρέχονται υπηρεσίες, που αφορούν στην ορθοπεδική, ογκολογία, ωτορινολαρυγγολογία, καρδιολογία, νευρολογία, γυναικολογία, παιδιατρική και συμπεριφοριστική υγεία.

Το τελευταίας τεχνολογίας καρδιολογικό και αγγειολογικό κέντρο του Mercy είναι ένα από τα τρία κορυφαία προγράμματα καρδιάς και αγγείων στο Σικάγο. Στην πραγματικότητα, η περίφημη ομάδα των ειδικών του κέντρου έχει πραγματοποιήσει περισσότερες επεμβάσεις τοποθέτησης stent καρωτίδας αρτηρίας από κάθε άλλη ομάδα στην πολιτεία του Illinois, με ασυναγώνιστο ποσοστό επιτυχίας. Έμπειροι επεμβατικοί καρδιολόγοι από όλο τον κόσμο έρχονται στο Mercy για να μάθουν τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές από τον ξακουστό Δρ. Paul A. Jones, παρεμβατικό καρδιολόγο και επικεφαλής των καρδιαγγειακών υπηρεσιών.

Επίσης, οι γυναίκες δύνανται να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες ενός πρότυπου κέντρου για την υγεία & τη φροντίδα του Μαστού. Το Κέντρο είναι στελεχωμένο από ειδικούς, που καλύπτουν της της ανάγκες για την εξασφάλιση της υγείας των γυναικών, αξιοποιώντας την πλέον προηγμένη τεχνολογία.

 

Ιστορία

Mercy_HospitalΗ ιστορία του Mercy hospital ξεκινά πριν από δυόμιση σχεδόν αιώνες με την τεράστια προσπάθεια και την αφοσίωση της Catherine Mc Auley. Γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1778 και ήταν κόρη ενός καθολικού επιτυχημένου επιχειρηματία, ο οποίος υπερασπιζόταν τους φτωχούς και τα δικαιώματα των καθολικών, που καταπιεζόταν εκείνη την εποχή από το βρετανικό δίκαιο. Μετά το θάνατό των φυσικών, αλλά και των ανάδοχων γονιών της, ακολούθησε την πορεία του πατέρα της.

Στις 24/9/1827 ίδρυσε το House of Mercy, όπου η κοινωνική ελίτ του Δουβλίνου άρχισε εθελοντικά να διδάσκει και να φροντίζει τα παιδιά των φτωχών, προκειμένου να βρουν έμμισθη εργασία, ενώ τα μέλη του προσωπικού φρόντιζαν ασθενείς κατ’ οίκον και στα δημόσια νοσοκομεία.

Το 1831, η μοναχή πλέον Catherine Mc Auley και δύο συνεργάτες της ίδρυσαν τις Sisters of Mercy, προκειμένου να βοηθούν τους φτωχούς, τους άρρωστους, τους αγράμματους και γενικά όλους όσους είχαν ανάγκη. Η δέσμευσή τους αυτή παραμένει και σήμερα στο επίκεντρο της αποστολής Mercy.

Κατά τον θάνατό της, ο οποίος προήλθε από φυματίωση, υπήρχαν 100 Αδελφές του Ελέους, που συνέχιζαν το έργο της. Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 4.500.

Το 1843, μόλις δύο χρόνια μετά το θάνατό της, η πιο στενή φίλη και βοηθός της Μητέρα Mary Frances Xavier Warde πήγε με μια ομάδα αδελφών στην Αμερική και, εν τέλει, το 1852, οι Sisters of Mercy ίδρυσαν το Mercy Hospital, το πρώτο νοσοκομείο στο Σικάγο.

Μέχρι το 1859, το Mercy Hospital ήταν το πρώτο καθολικό νοσοκομείο με ιατρική σχολή (Lind Medical School) και το πρώτο με διαβαθμισμένο πρόγραμμα σπουδών. Μετά από αλλεπάλληλες μετεγκαταστάσεις, την εκπαίδευση χιλιάδων γιατρών και την περίθαλψη χιλιάδων τραυματιών, ανέργων, φτωχών και γενικά ανθρώπων που έχρηζαν βοηθείας, στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ξεκίνησαν τα σχέδια για την οικοδόμηση του νέου Mercy Hospital. Τον Ιανουάριο του 1968, το παλαιότερο νοσοκομείο του Σικάγο έγινε νεότερο με το άνοιγμα μιας εγκατάστασης 517 κλινών.

catherinemcauley

Σήμερα, το Mercy Hospital & Medical Center είναι ένα νοσοκομείο γενικής ιατρικής και χειρουργικής και αποτελεί μέρος του δικτύου Mercy Healthcare. Στεγάζει, επίσης, το μεγαλύτερο κέντρο καρκίνου για τις γυναίκες στο Ιλλινόις και ένα κέντρο τραυμάτων επιπέδου 2. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του περασμένου έτους είχε 16.359 εισαγωγές, εκτέλεσε συνολικά πάνω από 6.000 χειρουργικές επεμβάσεις και το τμήμα επειγόντων περιστατικών του δέχθηκε 52.692 επισκέψεις. Το 2012, το Mercy Hospital Medical Center κατετάγη 35ο στην λίστα με όλα τα νοσοκομεία στην πολιτεία του Illinois και 27ο στην μητροπολιτική περιοχή του Σικάγου.

 

mercy-hospital-chicago-9_credit-john-cramerMERCY FOUNDATION

Το Mercy Foundation, Inc. έχει αποκλειστικό αντικείμενο τη συγκέντρωση κεφαλαίων για το Mercy Hospital & Medical Center. Στόχος του είναι η αύξηση της ευαισθητοποίησης και της χρηματοδότησης για τις πολλές υπηρεσίες και προγράμματα, που παρέχονται εντός του νοσοκομείου, αλλά και σε περιφερειακές μονάδες του. Συγκεντρώνει χρήματα μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων, όπως ειδικές εκδηλώσεις, εκστρατείες και επιχορηγήσεις.

 

WOMEN’S BOARD OF MERCY

Ιδρύθηκε το 1950 και αποστολή του είναι η παροχή υπηρεσιών στο Mercy Hospital & Medical Center, προκειμένου να ενισχυθούν και επεκταθούν τα συμφέροντα και η ευρωστία του. Πρόκειται για μια εθελοντική οργάνωση για τη συγκέντρωση κεφαλαίων, δεσμευμένη στην προώθηση και την υποστήριξη της αποστολής του Mercy, όπως αυτή ορίστηκε από τις Αδελφές του Ελέους. Συγκεντρώνει χρήματα για το Mercy, μέσω της ετήσιας εισφοράς μέλους, μέσω διαφόρων εράνων, ειδικών πωλήσεων, δωρεών για τα διάφορα προγράμματα και τις υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Σήμερα, το Mercy Hospital, που βρίσκεται στη νότια πλευρά του Σικάγο και είναι εύκολα προσβάσιμο από όλες τις κύριες οδικές αρτηρίες. Ανταποκρινόμενο στην τεράστια αύξηση του πληθυσμού των κοινοτήτων γύρω από το νοσοκομείο, το νοσοκομείο ολοκλήρωσε τον συνολικό επανασχεδιασμό όλων των μονάδων νοσηλείας του, έχοντας ως στόχο οι εγκαταστάσεις και τα νέα, άριστα εξοπλισμένα, δωμάτια των ασθενών να συμβαδίζουν με τα πρότυπα φροντίδας και της δέσμευσης του Mercy προς την κοινότητα.

Share.

About Author

Ιατρικός Συντάκτης

Comments are closed.