The Stone Clinic

0

3727 Buchanan Street
Suite 300, San Francisco, CA 94123
+1 415-969-4890, +1 415 969-4992
www.stoneclinic.com / www.stoneresearch.org

stoneclinic-logo_optΗ Stone Clinic είναι μια κλινική αθλητικής ιατρικής που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, προσφέροντας ορθοπεδική χειρουργική και ιατρική φροντίδα, φυσικοθεραπεία και αποκατάσταση, καθώς και υπηρεσίες ακτινολογίας. Ειδικεύεται στην αθλητική ιατρική και θεραπεία τραυματισμών των αρθρώσεων του γόνατος,
του ώμου και του αστραγάλου.

stonecliniccom-05_optΣτόχος της Stone Clinic αποτελεί η αποκατάσταση όλων των ασθενών σε λειτουργικό επίπεδο υψηλότερο από ό,τι πριν από τον τραυματισμό.
Πρόκειται για μια διαφορετική από τις περισσότερες ορθοπεδικές κλινικές και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η βιολογική της προσέγγιση, καθώς οι επιστήμονές της περισσότερο αναγεννούν και αναδομούν παρά αντικαθιστούν αρθρώσεις με μέταλλα και πλαστικά υλικά. Προτιμούν μια βιολογική προσέγγιση για τη θεραπεία των τραυματισμένων αρθρώσεων και της αρθρίτιδας, διατηρώντας όση περισσότερη της φυσιολογικής βιολογίας της άρθρωσης είναι δυνατόν, συχνά ανακατασκευάζοντας με ιστό δότη, προκειμένου να αποφευχθεί ή να καθυστερήσει η αντικατάσταση της άρθρωσης. Με αυτή τη νέα προσέγγιση για την αποκατάστασή της οι ορθοπεδικοί μπορούν να τονώσουν και να αυξήσουν τη φυσική θεραπευτική αντίδραση του οργανισμού με τη χρήση βλαστικών κυττάρων και αυξητικών παραγόντων.
Η κλινική έχει συσταθεί για να χειρίζεται κάθε βήμα της φροντίδας τραυματισμών, από τη διάγνωση, τη χειρουργική επέμβαση εξωτερικών ασθενών, μέχρι την αποκατάσταση και τη φυσιοθεραπεία. Έτσι δεν υπάρχει ανάγκη μετακίνησης των ασθενών καθώς όλες οι υπηρεσίες είναι συγκεντρωμένες. Η κλινική προσφέρει την ίδια ημέρα επιτόπου διάγνωση, με πλήρη φυσική εξέταση, και ψηφιακή ακτινογραφία και μαγνητική τομογραφία άκρου όταν είναι απαραίτητο.
Οι ειδικοί της δεν αρκούνται στις καθιερωμένες ορθοπεδικές χειρουργικές πρακτικές, αλλά καινοτομούν, καθώς εφεύρουν εργαλεία για να καταστήσουν αποτελεσματικότερη τη χειρουργική επέμβαση, σχεδιάζουν πιο αποτελεσματικές διαδικασίες και βρίσκουν τρόπους να επιταχύνουν τη διαδικασία ίασης, προσπαθώντας παράλληλα να βελτιώνουν συνεχώς την εμπειρία των ασθενών.

Οι ασθενείς στην Stone Clinic ενθαρρύνονται να αντιμετωπίσουν την εμπειρία του τραυματισμού τους ως ευκαιρία για βελτίωση στο μέλλον. Η εστίαση στα αίτια, τους τρόπους θεραπείας αλλά και στην πρόληψη, συμβάλει στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων επανατραυματισμού. Η παράλληλη βοήθεια της ομάδας αποκατάστασης της κλινικής για τη βελτιστοποίηση της δύναμης, του εύρους κίνησης, βάδισης και φυσικής κατάστασης, εγγυάται τη δυναμικότερη επάνοδο στις αθλητικές υποχρεώσεις με σημαντικά καλύτερες επιδόσεις. Για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων η κλινική επιδιώκει τη συνεργασία ασθενών και επιστημονικού προσωπικού αλλά και την προσήλωση στις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.
Όσον αφορά στην αρθρίτιδα, οι ειδικοί ορθοπεδικοί της κλινικής πιστεύουν ότι το σημερινό πρότυπο φροντίδας της πάθησης επιδεινώνει τους ασθενείς, και ότι η σύσταση για διακοπή των δραστηριοτήτων, λήψη παυσίπονων και τελικά αντικατάσταση της είναι ξεπερασμένη και απαράδεκτη. Πιστεύουν επίσης ακράδαντα ότι η αποκατάσταση και η πρόληψη ορισμένων τύπων οστεοαρθρίτιδας είναι δυνατή. Για περισσότερα από 20 χρόνια, η Stone Clinic χρησιμοποιεί ενήλικα βλαστικά κύτταρα και διαδικασίες μηχανικής ιστών για τη θεραπεία της βλάβης του χόνδρου αλλά και της αιτίας των αρθριτικών φθορών.

Ασθενείς από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν στο Σαν Φρανσίσκο για να βιώσουν το είδος της φροντίδας που προσφέρει η κλινική, λαμβάνοντας την πιο προηγμένη θεραπεία, καθώς η κλινική βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ορθοπεδικής και παρέχει απαράμιλλη φροντίδα. Ο ιδρυτής της, Δρ. Kevin Stone, έχει επενδύσει τα τελευταία 25 χρόνια στην εξέλιξη των ελάχιστα επεμβατικών, βιολογικών, ορθοπεδικών θεραπειών. Σκοπός των πρακτικών που ακολουθούνται στην κλινική είναι η διατήρηση των αρθρώσεων και της φυσικής βιολογίας των αρθρώσεων όποτε αυτό είναι δυνατόν. Πιστεύουν στην αποκατάσταση και όχι στην αντικατάσταση των αρθρώσεων παρά μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.
Στην Stone Clinic οι ασθενείς προσεγγίζονται ολιστικά και όχι απλώς ως τραυματίες, και επωφελούνται από το πάθος του ιατρικού προσωπικού, το οποίο ως μια ομάδα επαγγελματιών με κοινή φιλοσοφία προσεγγίζουν τον κάθε ασθενή εξατομικευμένα και με απόλυτη αφοσίωση. Ως ομάδα, καταρτίζουν προσεκτικά ολοκληρωμένα προγράμματα θεραπείας, τόσο κατά τη διάρκεια παραμονής των ασθενών στην κλινική όσο και μετά τη νοσηλεία, προσαρμόζοντάς τα ώστε να ταιριάζουν στον τρόπο ζωής και τις δραστηριότητες των ασθενών.
Αξιοσημείωτα είναι και τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα των θεραπειών τα οποία δείχνουν ότι πάνω από μια δεκαετία μετά ακόμα και ασθενείς με αρθρίτιδα συνεχίζουν να ωφελούνται από την αντικατάσταση του χόνδρου, όπως και οι υψηλού επιπέδου αθλητές οι οποίοι μετά τη θεραπεία τους στη Stone Clinic έδωσαν το στίγμα τους στον αθλητισμό μετά από αντικατάσταση του μηνίσκου. Εγγύηση γι’ αυτά τα αποτελέσματα αποτελεί η επίλεκτη χειρουργική ομάδα της κλινικής.
Φυσικοθεραπεία και αποκατάσταση
Η φυσικοθεραπεία είναι ουσιαστικό μέρος της θεραπείας των αρθρώσεων και, ως εκ τούτου, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πρακτικής της κλινικής. Φυσιοθεραπευτές αρχικά βοηθούν στην κατανόηση των αιτιών του τραυματισμού, διδάσκουν ασκήσεις και τεχνικές για την μείωση του πόνου και τη γρηγορότερη θεραπεία του τραυματισμού. Καθοδηγούν και παρακινούν τους ασθενείς να βελτιώσουν με ασφάλεια τη δύναμη και την κινητικότητά τους. Καταβάλουν κάθε προσπάθεια διδαχής των μηχανισμών της βάδισης στους ασθενείς, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες προκειμένου να επιταχυνθεί η αποκατάσταση του τραυματισμού και η προστασία περαιτέρω τραυματισμού.
Στη Stone Clinic πρεσβεύουν ότι κανείς τραυματισμός ή βλάβη δεν μοιάζει με άλλον, οπότε η έκβαση των τραυματισμών εξαρτάται από το ιστορικό και τους προσωπικούς στόχους. Η ομάδα φυσιοθεραπείας βοηθά στην επίτευξη αυτών των στόχων, ανεξάρτητα από το πόσο υψηλοί είναι αυτοί. Στην πραγματικότητα, στόχος της κλινικής είναι η γρήγορη επαναφορά στην προ του τραυματισμού φυσική κατάσταση, ή και ακόμα καλύτερα. Για να επιτευχθεί αυτό, έμπειροι φυσιοθεραπευτές εκτελούν πλήρη εμβιομηχανική αξιολόγηση, λαμβάνουν το πλήρες ιατρικό και ορθοπεδικό ιστορικό και εξοικειώνονται με τον τρόπο ζωής του ασθενή αλλά και τις αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που απολαμβάνει. Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι ενσωματωμένες σε ένα ιδιαίτερα εξατομικευμένο πρόγραμμα που σχεδιάζεται χρησιμοποιώντας τις τρέχουσες αλλά και καινοτόμες τεχνικές αποκατάστασης.
Οι φυσιοθεραπευτές της κλινικής πιστεύουν στα πλεονεκτήματα της άμεσης πριν και μετά την επέμβαση φυσικοθεραπείας και προσφέρουν εκτεταμένη χειρωνακτική θεραπεία και κινητοποίηση των μαλακών ιστών. Η συνεργασία τους με τη χειρουργική ομάδα τους βοηθά να αποκτούν ολοκληρωμένη εικόνα του τραυματισμού και να παρέχουν παγκόσμιας κλάσης φυσικοθεραπεία.

STONE RESEARCH FOUNDATION
Το Stone Research Foundation είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό, ερευνητικό ινστιτούτο με έδρα το Σαν Φρανσίσκο −πρόεδρος του οποίου είναι ο Kevin R. Stone− το οποίο διεξάγει επιστημονική έρευνα και παρέχει εκπαίδευση σε νέες τεχνικές για τη θεραπεία και την πρόληψη της αρθρίτιδας και των αθλητικών τραυματισμών.
Οι ερευνητές του έχουν εγκύψει στην κατανόηση των πιο καινοτόμων τρόπων για τη θεραπεία της αρθρίτιδας και αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά τους μέσω της βασικής επιστήμης, καθώς και της μεταγραφικής και κλινικής έρευνας.
Αξιοποιεί μικρά ποσά κεφαλαίων σε σημαντική κλινική έρευνα και εκπαίδευση. Διεξάγει μελέτες έκβασης για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των βιολογικών χειρουργικών τεχνικών που έχουν αναπτυχθεί και χρησιμοποιούνται στη Stone Clinic. Διεξάγει επίσης μεταφραστική έρευνα για να αποδείξει την επιστημονική αξία των νέων βιολογικών προσεγγίσεων και διαδίδει τα αποτελέσματα της έρευνας μέσα από παρουσιάσεις, δημοσιεύσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν όλοι.
Πιστεύει αναμφίβολα στην εκπαίδευση της τρέχουσας και της επόμενης γενιάς των πρωτοπόρων στον τομέα της έρευνας κατά της αρθρίτιδας και συμμετέχει ενεργά στη επαφή με αυτούς τους ηγέτες μέσω επαγγελματικών συναντήσεων, συζητήσεων και ευκαιριών πρακτικής άσκησης.
Όπως και η Stone Clinic, το Stone Research Foundation φιλοξενεί επαγγελματίες και φοιτητές απ’ όλον τον κόσμο που ενδιαφέρονται να μάθουν τις τεχνικές και τις μεθόδους που έχουν αναπτυχθεί και ερευνηθεί στο Ίδρυμα.
νοσοκομείο εξωτερικού

Kevin-Stone_optKEVIN R. STONE
Στο τιμόνι της κλινικής βρίσκεται ο ιδρυτής της και παγκοσμίου φήμης ορθοπεδικός χειρουργός, Kevin R. Stone, MD, που μαζί με μια ομάδα νοσηλευτών, φυσιοθεραπευτών, ειδικών ακτινολόγων και συντονιστών, το 1988, επικεντρώθηκαν στην φροντίδα αθλητών που έχουν υποστεί τραυματισμούς και σε ανθρώπους που βιώνουν τον πόνο της αρθρίτιδας. Ο Δρ. Stone έχει αφιερώσει τη ζωή του στη βελτίωση των χειρουργικών τεχνικών και την εξεύρεση νέων τρόπων για την επιτάχυνση της επούλωσης. Είναι δε πρωτοπόρος στις προηγμένες τεχνικές ορθοπεδικής χειρουργικής για την αποκατάσταση, ανάπλαση και αντικατάσταση κατεστραμμένων χόνδρων και συνδέσμων. Εκτός από ορθοπεδικός χειρουργός στην Stone Clinic είναι και ο πρόεδρος του Stone Research Foundation. Κατέχει πάνω από 40 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ σχετικά με νέες εφευρέσεις που αφορούν στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης.
Ο Δρ. Stone έχει δώσει διαλέξεις και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως αυθεντία στην ανάπτυξη του χόνδρου και του μηνίσκου, την αντικατάσταση και αποκατάστασή του. Τόσο ο ίδιος όσο και η κλινική είναι γνωστά για την ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνικών αντικατάστασης της άρθρωσης του γόνατος, οι οποίες υποβλήθηκαν σε αυστηρές αναλύσεις με τα αποτελέσματα να έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά. Οι χειρουργικές τεχνικές έχουν διδαχθεί σε χειρουργούς στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, μέσα από διαλέξεις και βίντεο.
Φοιτητές ιατρικής, νοσηλευτικής, υπότροφοι, και άλλοι γιατροί από διάφορα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο επισκέπτονται την κλινική και καθοδηγούνται από τον Δρ. Stone. Σε ετήσια βάση η κλινική φιλοξενεί το “Meniscus Transplantation Study Group Meeting”, καθώς και το “Professional Women Athlete’s Career Conference”. ⨯

Share.

About Author

Ιατρικός Συντάκτης

Comments are closed.