THE PRINCESS GRACE HOSPITAL

0

The Princess Grace Hospital

42–52 Nottingham Place, London, W1U 5NY

T: +44 020 7486 1234
F: +44 020 7908 2492

www.theprincessgracehospital.com

pgh-06Το “The Princess Grace Hospital” βρίσκεται στην καρδιά της παγκοσμίου φήμης ιατρικής συνοικίας του Λονδίνου και αναγνωρίζεται ως ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένα διεπιστημονικά ιδιωτικά νοσοκομεία στην πρωτεύουσα της Αγγλίας. Ιδρύθηκε από την πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό, το 1977, και σήμερα αποτελεί μέλος της “Hospital Corporation of America”, η οποία είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στο χώρο της υγείας.

Είναι αφοσιωμένο στην παροχή υποδειγματικής κλινικής φροντίδας σε όλες τις ειδικότητες, και στόχος του είναι η προώθηση της ταχείας και άνετης ανάρρωσης των ασθενών σ’ ένα φιλόξενο περιβάλλον, μέσω ενός ευρέος φάσματος υπηρεσιών, ευέλικτων ωρών επισκέψεων, προστασίας της ιδιωτικής ζωής και την παροχή υπηρεσιών για την οικογένειά και τους επισκέπτες, οι οποίες συμβάλλουν στη δημιουργία μιας αίσθησης ζεστασιάς και άνεσης κατά τη διάρκεια της παραμονής των ασθενών.
Στο “The Princess Grace Hospital” ο κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του και η φροντίδα παρέχεται εξατομικευμένα από διεπιστημονικές ομάδες καταξιωμένων επαγγελματιών. Ο γιατρός που εισηγείται την εισαγωγή του ασθενή συνεχίζει να είναι υπεύθυνος για την κλινική φροντίδα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο καθώς και για τη πλήρη ενημέρωση του για όλες τις θεραπείες και κλινικές διαδικασίες.
Το νοσοκομείο διαθέτει επίσης, ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό που βοηθά στην προεγχειρητική και μετεγχειρητική φροντίδα και την παροχή συμβουλών, λειτουργώντας παράλληλα με τους πλήρως εκπαιδευμένους νοσηλευτές θαλάμων. Η ομάδα των φυσιοθεραπευτών του νοσοκομείου έχει ειδικές δεξιότητες στην μετεγχειρητική αποκατάσταση μετά από επεμβάσεις γενικής χειρουργικής, ορθοπεδικές, αλλά και επεμβάσεις στις αναπνευστικές οδούς.
Το νοσοκομείο έχει επενδύσει στην πλέον σύγχρονη τεχνολογία, η οποία αποτελεί την υψηλότερη προτεραιότητά του, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των κλινικών γιατρών και των ασθενών και να δημιουργήσει το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για θεραπεία. Διαθέτει 127 κλίνες, συμπεριλαμβανομένων 90 νοσηλείας, 21 ημερήσιας νοσηλείας, 8 ενδοσκόπησης και 9 κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και παρέχει 24ωρη συμβουλευτική κάλυψη.

ThePrincessGraceHospital pgh-05b
Διαθέτει επίσης, οκτώ πλήρως εξοπλισμένα χειρουργεία, συμπεριλαμβανομένων τριών τακτικών για ορθοπεδικές επεμβάσεις, ένα υβριδικό αγγειακής χειρουργικής, ένα ρομποτικής χειρουργικής και μερικές από τις πιο προηγμένες ακτινολογικές – διαγνωστικές εγκαταστάσεις στη χώρα. Επενδύει συνεχώς νέα κονδύλια για τη βελτίωση των εγκαταστάσεών του που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν το Κέντρο Επείγουσας Φροντίδας, που παραμένει ανοικτό επτά ημέρες την εβδομάδα, προσφέροντας σε ασθενείς άνω των 16 ετών πρόσβαση σε θεραπείες έκτακτης ανάγκης τόσο στα εξωτερικά ιατρεία, όσο και ενδονοσοκομειακά.
Στις εγκαταστάσεις του στεγάζεται, επίσης, το Ινστιτούτο Μαστού του Λονδίνου, όπου εργάζονται διεθνούς φήμης ειδικοί του καρκίνου του μαστού, το οποίο κατέχει εξαιρετικό ρεκόρ κλινικής εμπειρίας στον τομέα της διάγνωσης και θεραπείας όλων των μορφών της νόσου του μαστού. Οι ειδικοί του Ινστιτούτου έχουν δημιουργήσει μοναδικές συνεργασίες με μερικά από τα πιο γνωστά Κέντρα Μαστού στον κόσμο, προκειμένου να μοιράζονται τις κλινικές δεξιότητες και τα ευρήματα της ακαδημαϊκής έρευνας. Αυτό επέτρεψε στο “The Princess Grace Hospital” να προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες, που παλαιότερα δεν υπήρχαν στον ιδιωτικό τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αναγνωρίζεται, δε, ως ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά κέντρα προσυμπτωματικού ελέγχου του μαστού και θεραπείας στο Ηνωμένο Βασίλειο με περισσότερες από 10.000 ασθενείς ετησίως. Επίσης, το Κέντρο Λιθοτριψίας του νοσοκομείου είναι μια από τις λίγες κλινικές σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν τόσο ολοκληρωμένη θεραπεία “shockwave” για την αντιμετώπιση ουρολογικών και ορθοπεδικών προβλημάτων.
Το ιατρικό και χειρουργικό Κέντρο Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας του “The Princess Grace Hospital” ειδικεύεται στην έρευνα και τη διαχείριση όλων των μορφών των γαστρεντερικών καρκίνων και παρέχει υπηρεσίες σε όλες τους τομείς της γαστρεντερολογίας, συμπεριλαμβανομένων των γαστρεντερικών νόσων και των διαταραχών του παγκρέατος. Οι γιατροί και οι χειρουργοί του κέντρου συνεργάζονται στενά με τους ογκολόγους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υψηλή παροχή φροντίδας στους ασθενείς με καρκίνο. Αρκετές μάλιστα μελέτες του νοσοκομείου αφορούν στη διαχείριση των φλεγμονωδών νόσων του εντέρου, περιλαμβανομένης της νόσου του Crohn, της ελκώδους κολίτιδας και μικροσκοπικής κολίτιδας, καθώς και των λειτουργικών γαστρεντερικών διαταραχών.
Η μονάδα Ήπατος, Χοληδόχου Πόρου και Παγκρέατος του “The Princess Grace Hospital” επικεντρώνεται στην παροχή της υψηλότερης ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης σε όλους τους ασθενείς, μέσω μιας διεπιστημονικής ομάδας ειδικών, οι οποίοι ασκούν την ειδικότητά τους και σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Λονδίνου. Οι ειδικοί είναι σε θέση να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν ένα ευρύ φάσμα πολύπλοκων καλοηθειών και κακοηθειών του ήπατος, συμπεριλαμβανομένων των νόσων της χοληδόχου κύστης, καρκίνου του ήπατος και του παγκρέατος, καθώς και να εκτελέσουν πολύπλοκες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις.
Το “The Princess Grace Hospital” προσφέρει, επίσης, το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ταχείας διάγνωσης, αξιολόγησης και θεραπείας για τη χρόνια ηπατίτιδα στον ιδιωτικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου. Παρέχει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες σε άτομα με υποψία χρόνιας ηπατίτιδας μέσα σε μία εβδομάδα. Αυτό ελαχιστοποιεί το άγχος και την αβεβαιότητα και, όπου είναι δυνατόν, επιτρέπει την ταχεία ανάληψη δράσης για την αναστροφή της νόσου.
Το Ορθοπεδικό Κέντρο του νοσοκομείου αποτελείται από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων για την εξειδικευμένη θεραπεία μιας ευρείας γκάμας μυοσκελετικών, ορθοπεδικών και των συναφών διαταραχών. Οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του παρέχονται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών ανά πάσα στιγμή. Ο συνδυασμός των ειδικοτήτων των γιατρών και των επαγγελματιών υγείας επιτρέπει στο νοσοκομείο να είναι σε θέση να εκτελεί χειρουργικές επεμβάσεις, όπως αρθροσκοπήσεις, αρθροπλαστικές και άλλες ορθοπεδικές επεμβάσεις προκειμένου να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα αλλά και να θεραπεύσουν τραυματικές ή συγγενείς δυσμορφίες.
Σε ξεχωριστό τμήμα αντιμετωπίζονται τα περιστατικά που αφορούν τη σπονδυλική στήλη από ομάδα νευροχειρουργών και ορθοπεδικών χειρουργών, καθώς και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό της σπονδυλικής στήλης, οι οποίοι παρέχουν ολοκληρωμένη φροντίδα, από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία και την αποκατάσταση. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν ενδοσκοπική χειρουργική σπονδυλικής στήλης, μικροδισκεκτομή, ολική αντικατάσταση δίσκου, ελάχιστα επεμβατική χειρουργική σύντηξης και κυφοπλαστική.
Το Ινστιτούτο Αθλητισμού Άσκησης και Υγείας (ISEH) του νοσοκομείου είναι το κορυφαίο ιδιωτικό κέντρο του Λονδίνου για την παροχή υπηρεσιών αθλητιατρικής, «κληρονομιά» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο. Το ΙSEH γεφυρώνει, επίσης, το χάσμα μεταξύ των πρωταθλητών και ερασιτεχνών αθλητών, ανδρών και γυναικών. Το κέντρο στελεχώνεται από γιατρούς ειδικούς στον αθλητισμό και την άσκηση, ορθοπεδικούς, φυσιοθεραπευτές, ρευματολόγους καθώς και ειδικούς στη διαχείριση του πόνου.
Τέλος, το Κέντρο Ουρολογικής Φροντίδας στο “The Princess Grace Hospital” παρέχει διεξοδικές εξετάσεις και διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες για ένα ευρύ φάσμα ουρολογικών παθήσεων. Οι γιατροί που απαρτίζουν την ομάδα του Κέντρου ειδικεύονται σε προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος και ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος. Η συνεργασία του ιατρικού δυναμικού με διεθνώς αναγνωρισμένους γιατρούς καθιστά το “The Princess Grace Hospital” το πλέον εξελιγμένο ιδιωτικό νοσοκομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη θεραπεία των ουρολογικών παθήσεων, αφού ήταν από τα πρώτα στον ιδιωτικό τομέα που εκτέλεσε επεμβάσεις ριζικής προστατεκτομής με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος da Vinci – το οποίο πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε da Vinci Si.

pgh-03 pgh-04
Το “The Princess Grace Hospital” διαθέτει ιδιωτικά δωμάτια θεραπείας, που έχουν σχεδιαστεί για την εκτέλεση διαφόρων φυσικοθεραπειών, καθώς και γυμναστήριο και φαρμακείο. Οι υπηρεσίες παρέχονται με γνώμονα την άνεση των ασθενών και γι’ αυτό το λόγο όλα τα δωμάτια έχουν σύστημα κλήσης νοσηλευτή, απευθείας τηλεφωνική σύνδεση, τηλεχειριστήριο δορυφορικής τηλεόρασης και εξαιρετικό επίπεδο εξυπηρέτησης και κουζίνας.
Εκτός από τις άριστες ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει και τις άνετες εγκαταστάσεις του, οι πληροφορίες είναι καθοριστικής σημασίας για την ευημερία των ασθενών και στόχος του προσωπικού είναι η διασφάλιση ότι τόσο οι ασθενείς, όσο και οι οικογένειές τους, είναι πλήρως ενημερωμένοι για το τι πρέπει να περιμένουν από τη θεραπεία και την αποκατάσταση. Αυτή η αλληλεπίδραση μεταξύ του προσωπικού και των ασθενών συμβαδίζει με την αποτελεσματική επικοινωνία και την ομαδική εργασία μεταξύ των εργαζομένων και των ιατρών. Ως διεπιστημονικό νοσοκομείο είναι πεπεισμένο ότι η συνεργασία παράγει καλύτερα κλινικά αποτελέσματα.
Ένα άλλο σημείο, που καθησυχάζει τους ασθενείς κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο, είναι οι εξαιρετικές επιδόσεις που έχει στον έλεγχο των λοιμώξεων, καθώς όλο το προσωπικό υποβάλλεται σε τακτικές εξετάσεις και ενημερώνεται συχνά για την πρόληψή τους. Σε γενικές γραμμές, οι βασικές προτεραιότητες είναι η παροχή υψηλής ποιότητας κλινικές υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ασθενών και η διασφάλιση ότι όλοι οι ασθενείς φροντίζονται με ασφαλή τρόπο, αποτελεσματικά και δίκαια, στόχοι που επιτυγχάνονται με τη σωστή διαχείριση.
Για τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του υπεύθυνη είναι η Επιτροπή Κλινικής Διοίκησης, η οποία διασφαλίζει την προσήλωση όλων στην πρόοδο και είναι υπόλογη για την ποιότητα. Η επιτροπή συνεδριάζει κάθε μήνα για τον κλινικό έλεγχο, τη διαχείριση κινδύνου και των δεικτών ποιότητας, τον έλεγχο της έρευνας και των αποτελεσμάτων αυτής, της εκπαίδευσης και κατάρτισης του προσωπικού. Τέλος, η Συμβουλευτική Ιατρική Επιτροπή ασχολείται με κλινικά και διοικητικά θέματα του νοσοκομείου, τις αιτήσεις για πρακτική στο νοσοκομείο, με στόχο τη διασφάλιση και διατήρηση των υψηλότερων κλινικών προτύπων.
Για το “The Princess Grace Hospital” πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η φροντίδα των ασθενών και τόσο το καταξιωμένο ιατρικό προσωπικό, όσο και ο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμός, το διασφαλίζουν με τον καλύτερο τρόπο.

Share.

About Author

Ιατρικός Συντάκτης

Comments are closed.