Imperial College Healthcare NSH Trust

0

Το Imperial College Healthcare NHS Trust αποτελεί κορυφαίο πάροχο εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας, που διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη ζωή των δύο εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στο βορειοδυτικό Λονδίνο και των πολλών επιπλέον που ζουν σε όλη τη Βρετανία και το εξωτερικό, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του.

Έχοντας ως ακαδημαϊκό εταίρο το Imperial College του Λονδίνου, είναι ένα από τα έξι ακαδημαϊκά κέντρα επιστημών υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, που καθημερινά προσπαθεί να διασφαλίσει την ταχεία εφαρμογή της έρευνας στην κλινική πράξη προς όφελος των ασθενών. Στα πέντε νοσοκομεία του αντιμετωπίζει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ασθενείς ετησίως, αποτελώντας παράλληλα κι ένα σημαντικό φορέα ιατρικής εκπαίδευσης.
Το Imperial College Healthcare NHS Trust ιδρύθηκε την 1η Οκτωβρίου 2007 από τη συγχώνευση των Hammersmith Hospitals and St Mary’s Περιλαμβάνει τα νοσοκομεία Charing Cross, Hammersmith, Queen Charlotte’s & Chelsea, St Mary’s and the Western Eye hospitals.
Charing_Cross_Hospital,spring_2013_(21)Το Charing Cross Hospital (Hammersmith) κατά την ίδρυσή του ήταν εθελοντικό νοσοκομείο – ανεξάρτητη δηλαδή φιλανθρωπική οργάνωση για τους τίμιους ανθρώπους της εργατικής τάξης που είχαν πέσει σε δύσκολες στιγμές, λόγω ασθενείας. Ιδρύθηκε με μόνο δώδεκα κλίνες από τον Dr Benjamin Golding, το 1818. Το 1827 άλλαξε το όνομά του σε Νοσοκομείο Charing Cross και αργότερα δημιούργησε ιατρική σχολή. Σήμερα είναι ένα γενικό νοσοκομείο που παρέχει μια σειρά από κλινικές υπηρεσίες σε ενηλίκους. Φιλοξενεί μία από τις οκτώ μονάδες εγκεφαλικών επεισοδίων στο Λονδίνο και αποτελεί βασικό σημείο διδασκαλίας των φοιτητών ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου.
Το Hammersmith Hospital (Acton) ήταν αρχικά πτωχοκομείο που κτίστηκε το 1912. Κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου χρησιμοποιήθηκε ως ορθοπεδικό νοσοκομείο για τους στρατιώτες, πριν γίνει γενικό νοσοκομείο το 1926. Το 1935 επιλέχθηκε για τη στέγαση του βρετανικού Postgraduate Medical School. Στις μέρες μας είναι γενικό νοσοκομείο στο οποίο στεγάζεται και το κέντρο εμφραγμάτων για το βορειοδυτικό τμήμα του Λονδίνου. Είναι γνωστό για τα επιτεύγματά του στην έρευνα, και φιλοξενεί πολλούς μεταπτυχιακούς φοιτητές ιατρικής και ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου.
Queen_Charlotte's_and_Chelsea_Hospital,_London_in_spring_2013_(7)Το Queen Charlotte’s & Chelsea Hospital (Acton) χρονολογείται από το 1752, και είναι ένα από τα παλαιότερα μαιευτήρια στη χώρα. Ξεκίνησε ως εθελοντικό νοσοκομείο και το όνομά του προέρχεται από την προστάτιδά του, τη σύζυγο του Γεωργίου ΙΙΙ. Σήμερα παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε μητέρες, γυναίκες και παιδιά, διαθέτοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες σε περιστατικά υψηλού κινδύνου με τη δυνατότητα να φροντίζει γυναίκες με πολύπλοκες εγκυμοσύνες.
Το St Mary’s Hospital (Paddington) βρίσκεται στην ίδια θέση στο Paddington για πάνω από 100 χρόνια. Κατά την ίδρυσή του, ως εθελοντικό νοσοκομείο, το 1845, είχε μόλις 50 κρεβάτια, ενώ σήμερα είναι γενικό νοσοκομείο σοβαρών περιστατικών στο οποίο διαγιγνώσκονται και αντιμετωπίζονται ιατρικά περιστατικά ενηλίκων και παιδιών. Παρέχει επίσης υπηρεσίες μαιευτηρίου και φιλοξενεί ένα από τα τέσσερα μεγάλα κέντρα τραύματος στο Λονδίνο, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2011 και το οποίο περιθάλπει κάθε χρόνο περισσότερους από 2.000 σοβαρά ασθενείς με πολλαπλούς σοβαρούς τραυματισμούς, πολλοί από τους οποίους δεν θα είχαν επιβιώσει στο παρελθόν ή θα είχαν σοβαρές αναπηρίες.
Το Western Eye Hospital (Marylebone) ξεκίνησε ως εθελοντικό νοσοκομείο το 1856, και κατά καιρούς βρίσκονταν σε διαφορετικές τοποθεσίες πριν τελικά καταλήξει στη σημερινή τοποθεσία του. Είναι νοσοκομείο αφιερωμένο στην οφθαλμολογία στο δυτικό Λονδίνο, το οποίο δέχεται επί 24ώρου βάσεως επείγοντα περιστατικά.

Το Imperial College Healthcare NHS Trust προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας παγκοσμίως, σε κάθε στάδιο της ζωής των ασθενών, διαθέτοντας περισσότερες από 55 εξειδικευμένες υπηρεσίες για παιδιά και ενήλικες. Ενδεικτικά, διαθέτει ένα από τα οκτώ κέντρα εμφραγμάτων του Λονδίνου, προσφέροντας 24ωρη εξειδικευμένη φροντίδα έκτακτης ανάγκης. Σ’ αυτό ανήκει επίσης μια από τις οκτώ μονάδες εγκεφαλικών επεισοδίων στο Λονδίνο οι οποίες παρέχουν εξειδικευμένη φροντίδα αμέσως μετά από το εγκεφαλικό επεισόδιο. Στο Trust παρακολουθούνται 1.700 ασθενείς ετησίως, με τα ποσοστά επιβίωσής τους να είναι από τα υψηλότερα στη χώρα. Αξιοσημείωτο είναι και το κέντρο μεταμοσχεύσεων νεφρών, που εκτελεί περίπου 170 μεταμοσχεύσεις νεφρού κάθε χρόνο.
Τα νοσοκομεία Queen Charlotte’s & Chelsea Hospital και St Mary’s παρέχουν φροντίδα σε πάνω από 9.000 γυναίκες και τα μωρά τους κάθε χρόνο, καθώς και σε περισσότερα από 850 πρόωρα βρέφη, στις δύο μονάδες νεογνών που διαθέτουν, καθιστώντας το Trust έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους νεογνικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου. Γενικά, στα πέντε νοσοκομεία του περιθάλπονται πάνω από 5.000 ασθενείς στις παιδιατρικές πτέρυγες κάθε χρόνο, καθώς επίσης και 50.000 εξωτερικοί ασθενείς και 26.000 ασθενείς στο τμήμα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών. Οι υπηρεσίες που παρέχει σε περιστατικά αλλεργιών και σε ασθενείς με μη-κακοήθεις παθήσεις του αίματος έχουν εθνική φήμη.
Με τους διάφορους ακαδημαϊκούς εταίρους του, συμπεριλαμβανομένων του Imperial College του Λονδίνου, το Trust είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ιατρικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στο Ηνωμένο Βασίλειο για γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας.
Στα νοσοκομεία που απαρτίζουν το Imperial College Healthcare Trust υπάρχει επίσης και η επιλογή της ιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης στις τρεις ειδικές του μονάδες, μέσω των παγκόσμιας κλάσης ιατρών που εργάζονται σ’ αυτό, παρέχοντας πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της εντατικής θεραπείας, της στεφανιαίας φροντίδας, της διάγνωσης και των εξειδικευμένων χειρουργικών αιθουσών, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες το χρόνο.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια από τις μεγαλύτερες συμπράξεις νοσοκομείων στη χώρα και, σε συνεργασία με το Imperial College του Λονδίνου, σχημάτισαν το πρώτο ακαδημαϊκό κέντρο επιστημών υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (AHSC). Στις 9 Μαρτίου 2009, το Trust και το κολλέγιο έλαβαν επίσημη αναγνώριση ως AHSC από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, έχοντας ως όραμα τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των πληθυσμών, μέσω των επιστημονικών ανακαλύψεων και των εφαρμογών τους σε νέες θεραπείες και τεχνικές, όσο το δυνατόν συντομότερα. Το Imperial College του Λονδίνου συγκαταλέγεται σταθερά μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου, με εξαιρετική φήμη για την αριστεία στη διδασκαλία και την έρευνα που προσελκύει 14.000 φοιτητές και 6.000 προσωπικό της υψηλότερης διεθνούς ποιότητας. Από την ίδρυσή του, το 1907, η συνεισφορά του στην κοινωνία συμπεριλαμβάνει την ανακάλυψη της πενικιλίνης, την ανάπτυξη της ολογραφίας και τα θεμέλια των οπτικών ινών.
Το Imperial College Healthcare Trust είναι ένα από τα 11 εθνικά ινστιτούτα έρευνας υγείας (NIHR), χαρακτηρισμός που δίνεται στις σημαντικότερες πανεπιστημιακές ερευνητικές συνεργασίες στη χώρα, που ηγούνται στην επιστημονική γνώση και έγκαιρη υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών, τεχνικών και θεραπειών για τη βελτίωση της υγείας. Το κέντρο κλινικών επιστημών του συμβουλίου ιατρικής έρευνας (MRC) έχει έδρα στο Νοσοκομείο Hammersmith, παρέχοντας ένα ισχυρό θεμέλιο στην κλινική και επιστημονική έρευνα.

SMH-livinginmontpellier.blogspot.com WEH-mypumpblog.com
Από τα στατιστικά στοιχεία της περιόδου 2013/14 διαφαίνεται ότι όλο και περισσότεροι ασθενείς εμπιστεύονται τα νοσοκομεία που ανήκουν στο Trust. Τη συγκεκριμένη περίοδο είχε 1.223.380 επαφές με ασθενείς, διαχειρίστηκε 192.168 ενδονοσοκομειακές περιπτώσεις, 1.031.212 περιστατικά στα εξωτερικά ιατρεία και παρείχε φροντίδα σε 281.990 επείγοντα περιστατικά. Οι εργαζόμενοί του είναι περίπου 9.600 άτομα, ελαφρώς περισσότεροι από την περίοδο 2012/13. Το να έχει το σωστό αριθμό αφοσιωμένου και εξειδικευμένου προσωπικού στις σωστές θέσεις, στο σωστό χρόνο, είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη μιας εξαιρετικής εμπειρίας για τον ασθενή.
Τη ίδια περίοδο έχει να επιδείξει μερικά από τα καλύτερα κλινικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, παρουσιάζει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από όλα τα Trust του εθνικού συστήματος υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης, προσφέρει πραγματική καινοτομία μέσω της έρευνας και της εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια του έτους στα νοσοκομεία του χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως ρομποτική τεχνολογία για τη θεραπεία των ινομυωμάτων, παρέχοντας την ασφαλέστερη και καλύτερη φροντίδα στις γυναίκες.
Τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί και η φροντίδα των ασθενών με καρκίνο. Σε απόκριση των αναγκών των ασθενών, ιδρύθηκαν διαγνωστικές κλινικές «μιας στάσης» για τον καρκίνο του προστάτη, του νεφρού, της ουροδόχου κύστης και του, μαστού.
Έχει θέσει επίσης τις ανάγκες των ασθενών στο επίκεντρο της φροντίδας, γεγονός το οποίο έχει πραγματικό αντίκτυπο στην έκβαση των ασθενών. Συνεχίζει να είναι ένα από τα ασφαλέστερα Trust του εθνικού συστήματος υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς κατά την περίοδο 2013/14 προέκυψαν σχεδόν ένα τρίτο λιγότεροι θάνατοι ασθενών από ό,τι αναμενόταν, ενώ μικρός ήταν και ο αριθμός των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.
Όσον αφορά στο ετήσιο εισόδημά του, το 2013/14 ήταν £ 979.5m, ελαφρά αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως επίσης και οι δαπάνες του, οι οποίες ανήλθαν στις £ 1,082m. Δημιουργήθηκε δηλαδή ένα αυξημένο ετήσιο πλεόνασμα ύψους £ 15,1 το οποίο θα επανεπενδυθεί για μελλοντική βελτίωση των υπηρεσιών.
Η περαιτέρω βελτίωσή του είναι στους νέους άμεσους στόχους του, οι οποίοι περικλείουν την παροχή ασφάλειας στους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του, την ελαχιστοποίηση των αναποτελεσματικών μεθόδων φροντίδας, τη μείωση των καθυστερήσεων και των χρόνων αναμονής, την αμεροληψία, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα των ασθενών του πολιτισμού και των ειδικών αναγκών τους, και τη μείωση της σπατάλης με τη συνακόλουθη μείωση του κόστους περίθαλψης.

Share.

About Author

Ιατρικός Συντάκτης

Comments are closed.