Great Ormond Street Hospital

0

www.glassdoor.co.uk_optGreat Ormond Street Hospital
Great Ormond Street, WC1N 3JH, London
Main switchboard phone number: +44 020 7405 9200
www.gosh.nhs.uk

 

 

Τo Street Hospital Great Ormond (GOSH) είναι ένα διεθνές διακεκριμένο παιδιατρικό κέντρο, το οποίο παρέχει πλήρες φάσμα εξειδικευμένων και υπο-εξειδικευμένων υπηρεσιών παιδιατρικής υγείας. Διεξάγει κλινική έρευνα και ασχολείται με την εκπαίδευση και κατάρτιση προσωπικού που εργάζεται στον τομέα της υγείας των παιδιών.

Έχοντας ως γνώμονα την επιθυμία για πρωτοπορία, αποστολή του Street Hospital Great Ormond είναι η παροχή παγκόσμιας κλάσης κλινικής φροντίδας και εκπαίδευσης, πρωτοποριακής έρευνας και νέων θεραπειών, αναπτύσσοντας συνεργασίες με άλλους φορείς και νοσοκομεία, προς όφελος των παιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου και ολόκληρου του κόσμου. Μαζί με το UCL Institute of Child Health (ICH) αποτελούν το μοναδικό ακαδημαϊκό κέντρο βιοϊατρικής έρευνας του Ηνωμένου Βασιλείου που ειδικεύεται στην παιδιατρική.

Από την ίδρυσή του το 1852, το νοσοκομείο έχει αφοσιωθεί στην υγειονομική περίθαλψη των παιδιών και στην ανεύρεση νέων και καλύτερων τρόπων θεραπείας ασθενειών της παιδικής ηλικίας. Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, οι ασθενείς –οι οποίοι προέρχονταν από σχεδόν όλες τις τοπικές φτωχογειτονιές– νοσηλεύονταν σε κοινόχρηστους θαλάμους, είτε έπασχαν από σοβαρές ασθένειες, όπως βρογχίτιδα, φυματίωση ή σύφιλη, είτε από σχετικά απλές παθήσεις όπως καταρροή ή διάρροια.
Στην πολύχρονη ιστορία του, το Great Ormond Street Hospital κινδύνευσε αρκετές φορές να διακόψει τη λειτουργία του. Την πρώτη φορά διασώθηκε από την μεγάλη οικονομική κρίση του το 1858, με τη βοήθεια του Καρόλου Ντίκενς, ο οποίος μίλησε σε ένα δείπνο για την ενίσχυση του νοσοκομείου. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ήταν αρκετά για την αγορά ενός γειτονικού κτηρίου στην Great Ormond Street, που οδήγησε σε αύξηση της δυναμικότητας του νοσοκομείου σε 75 κλίνες.

blog.gosh.org_optΤο 1878 ιδρύθηκε η νοσηλευτική σχολή Charles West, η οποία καθιερώθηκε ως εθνικό κέντρο παιδιατρικής νοσηλευτικής εκπαίδευσης μέχρι και την μεταφορά της στο Πανεπιστήμιο South Bank, το 1995. Μια δεκαετία αργότερα, το 1888, ιδρύθηκε η ιατρική σχολή του νοσοκομείου, η οποία έγινε ευρέως γνωστή ως διεθνές κέντρο αριστείας στον τομέα της έρευνας και της διδασκαλίας. Σταθμός στην ιστορία του ήταν και το 1914, όταν γυναίκες εντάχθηκαν στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.
Το 1927 το Great Ormond Street Hospital άνοιξε ένα νέο αναρρωτήριο, το Tadworth Court, όπου πήγαιναν παιδιά η ιατρική κατάσταση των οποίων είχε βελτιωθεί, προκειμένου να ξεφύγουν από τη ρύπανση της πόλης και να επανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Το 1938 εγκαινιάστηκε το κτήριο Southwood, το οποίο αποτελούσε το πλέον σύγχρονο της εποχή του, παρέχοντας μικρότερους θαλάμους νοσηλείας, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο μετάδοσης των λοιμώξεων.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το νοσοκομείο υπέστη εκτεταμένες ζημιές από βομβαρδισμό. Τα επόμενα χρόνια εγκαινιάστηκε η πρώτη μονάδα καρδιάς και πνευμόνων του νοσοκομείου. Το 1951 ιδρύθηκε το πρώτο σχολείο του νοσοκομείου (με μόλις ένα δάσκαλο), το οποίο σήμερα αποτελείται από 35 μέλη προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών, βοηθών διδασκαλίας, υποστηρικτικού προσωπικού και εθελοντών.

mjmpainters.co.uk-01_opt

Με το πέρασμα των ετών το νοσοκομείο εξοπλίζεται με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και ιδρύει νέα εξειδικευμένα τμήματα μέχρι το 1994, οπότε και μεταστεγάζεται σε καινούργιο κτήριο. Το 2004, άνοιξε το Weston House, στο οποίο λειτουργεί το Κέντρο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Προσωπικού και στεγάζεται το Paul O’ Gorman, ξενοδοχείο για τη διαμονή οικογενειών που ζουν μακριά από το νοσοκομείο. Κατόπιν, άνοιξε το Octav Botnar, όπου στεγάστηκαν αρκετές πτέρυγες, ένα βιοϊατρικό κέντρο μηχανικής και το Κέντρο Ασθενών Εξωτερικού Harris. Μερικά χρόνια αργότερα, το 2012, εγκαινιάστηκε το Κτήριο Morgan Stanley, το οποίο στεγάζει τέσσερις πτέρυγες, μια κλινική μονάδα ερευνών τελευταίας τεχνολογίας, χειρουργεία και ένα νέο εστιατόριο. Οι εγκαταστάσεις αυτές επιτρέπουν τη θεραπεία περισσότερων παιδιών, παρέχουν επιπλέον προστασία της ιδιωτικής ζωής, όπως επίσης άνεση και ηρεμία στους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Σήμερα, διαθέτει τη μεγαλύτερη παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας, είναι το μεγαλύτερο παιδιατρικό κέντρο στο Ηνωμένο Βασίλειο για καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου για μεταμοσχεύσεις καρδιάς, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη για παιδιά με καρκίνο. Στις εγκαταστάσεις του λειτουργεί ένα ιδιαιτέρα ανεπτυγμένο νεφρολογικό τμήμα, ενώ έχει πραγματοποιηθεί περίπου το 60% του συνόλου των επεμβάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου σε παιδιά με επιληψία.

Απασχολεί περί τα 3000 άτομα προσωπικό, και κάθε χρόνο δέχεται πάνω από 240.000 επισκέψεις ασθενών. Τα περισσότερα από τα παιδιά που περιθάλπονται στο GOSH, στο οποίο υπάρχουν πάνω από 50 διαφορετικές κλινικές ειδικότητες, παραπέμπονται από άλλα νοσοκομεία της Βρετανίας και του εξωτερικού.

Είναι μέλος του University College London (UCL) Partners, σε συνεργασία με το οποίο διεξάγει παγκόσμιας κλάσης έρευνα προς όφελος των ασθενών. Παράλληλα, μέσω της έρευνας με διεθνείς εταίρους, το GOSH έχει αναπτύξει μια σειρά νέων θεραπειών και κλινικών τεχνικών που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Από το 1852 μέχρι σήμερα, οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν πραγματοποιήσει πλήθος πρωτοπόρων επεμβάσεων, τεχνικών και μεταμοσχεύσεων, θεραπεύοντας παιδιά με θανατηφόρες ασθένειες.

Παράλληλα, το νοσοκομείο βρίσκεται στο προσκήνιο της παιδιατρικής εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και, μαζί με το London South Bank University, έχει εκπαιδεύσει τις περισσότερες νοσοκόμες για παιδιά από οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο. Διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην εκπαίδευση παιδιάτρων και άλλων επαγγελματιών υγείας, το οποίο περιλαμβάνει και εκπαίδευση σε μη τεχνικές δεξιότητες (ανθρώπινοι παράγοντες).

Από την 1η Μαρτίου 2012, το Great Ormond Street Hospital είναι Foundation Trust, το οποίο σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένο να ακολουθεί τα πρότυπα του εθνικού συστήματος υγείας, έχοντας την ελευθερία επιλογής του τρόπου επίτευξής τους. Τα μέλη του, που περιλαμβάνουν τους ασθενείς, τις οικογένειές τους και τους φροντιστές, το ευρύ κοινό και το προσωπικό, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το επίπεδο συμμετοχής τους. Μπορούν να συμμετέχουν σε όλα τα είδη των δραστηριοτήτων, όπως σε διαδικτυακές έρευνες και σε συζητήσεις σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να αναπτυχθούν περαιτέρω οι υπηρεσίες του νοσοκομείου. Άλλα μέλη επιλέγουν να ενημερώνονται σχετικά με τις δραστηριότητές του μέσω του ενημερωτικού δελτίου που εκδίδεται δύο φορές το χρόνο, ενώ ορισμένα μέλη επιλέγουν να είναι πιο ενεργά και επιδιώκουν την εκλογή τους στο Συμβούλιο των Μελών.
Η διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν δεσμευτεί να παρέχουν τις υψηλές υγειονομικές υπηρεσίες τους σε όλους, ανεξαρτήτως προέλευσης, εθνικότητας, θρησκείας, και προτιμήσεων. Για την παρακολούθηση της προόδου στον τομέα αυτό έχουν θεσπιστεί δύο ομάδες, εκ των οποίων η πρώτη επικεντρώνεται στις ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους, για παράδειγμα επικεντρώνεται σε υπηρεσίες μετάφρασης, στη μέριμνα ίσης πρόσβασης των παιδιών και των οικογενειών στις υπηρεσίες που προσφέρει το νοσοκομείο και την παροχή πολιτισμικά κατάλληλων υπηρεσιών. Αντικείμενο της δεύτερης αποτελεί η κάλυψη των αναγκών του προσωπικού, ώστε να εξασφαλιστεί η ίση πρόσβαση στην απασχόληση, στην κατάρτιση και στη δίκαιη μεταχείριση στην εργασία.
Προσπαθώντας να διασφαλίσει ότι οι προσφερόμενες υπηρεσίες στα παιδιά και τις οικογένειές τους είναι οι καλύτερες δυνατές, συντάσσει μια ετήσια έκθεση ποιότητας, όπου καταγράφεται λεπτομερώς η σημειωθείσα πρόοδος από την προηγούμενη έκθεση για την ποιότητα. Περιγράφει επίσης τους τομείς στους οποίους το Great Ormond Street Hospital επιθυμεί να επικεντρωθεί το έργο της βελτίωσης της ποιότητας την προσεχή χρονιά. Οι βασικές προτεραιότητες του είναι η ασφάλεια, η αποτελεσματικότητα και η εμπειρία, επιδιώκοντας όλοι οι άνθρωποι που σχετίζονται με το νοσοκομείο να έχουν τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες, πράγμα που και καταφέρνει.

Το Great Ormond Street Hospital φιλοδοξεί να αναπτύσσει νέα έρευνα και θεραπείες σε όλο το φάσμα των παιδιατρικών ειδικοτήτων, και για την επίτευξη αυτού του στόχου συνεργάζεται στενά με διάφορους ακαδημαϊκούς εταίρους του καθώς και με τη βιομηχανία. Επιστήμονες του ICH και γιατροί του GOSH συνεργάζονται ώστε να παρέχουν ολοκληρωμένη και διεπιστημονική προσέγγιση για τη διάγνωση, τη θεραπεία, την πρόληψη και την κατανόηση των παιδικών ασθενειών.
Το GOSH εξελίσσεται συνεχώς από τότε που άνοιξε σ’ ένα αρχοντικό του 18ου αιώνα, και έχει ήδη εκπονήσει πρόγραμμα για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων κατάλληλων για παγκόσμιας κλάσης παιδιατρική περίθαλψη και έρευνα, καθώς και περισσότερο χώρο προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπλασής του, το 2017 το νοσοκομείο θα ανοίξει νέα κλινική, στη οποία θα στεγαστεί ένα κέντρο χειρουργικών επεμβάσεων, δωμάτια απομόνωσης, μια μονάδα ανάνηψης, νέα κρεβάτια και σύγχρονες εγκαταστάσεις νοσηλείας για παιδιά με νευρολογικές παθήσεις και παθήσεις του αναπνευστικού. Οι νέες αυτές εγκαταστάσεις θα επιτρέψουν στο νοσοκομείο να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για τις υπηρεσίες του και να παρέχει φροντίδα παγκόσμιας κλάσης σε περισσότερα παιδιά.
Σχεδιάζει επίσης, να ανοίξει, ένα χρόνο αργότερα, το κέντρο έρευνας για σπάνιες παιδικές ασθένειες, ένα νέο κτήριο ερευνών, όπου οι επιστήμονες από το UCL Institute of Child Health και οι γιατροί από το Great Ormond Street Hospital θα συνεργαστούν για να ανακαλύψουν νέους και καλύτερους τρόπους για τη θεραπεία παιδιών με σπάνιες νόσους.

Στα 160 χρόνια λειτουργίας του, το Great Ormond Street Hospital έχει κατακτήσει όλους τους στόχους που έχει θέσει, και έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει και τον επόμενο: να γίνει το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο στον κόσμο.

Share.

About Author

Ιατρικός Συντάκτης

Comments are closed.