Fortis Healthcare

0

To Fortis Healthcare είναι ένας κορυφαίος, πανασιατικός πάροχος ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, που περιλαμβάνει διάγνωση, πρωτοβάθμια και ημερήσια φροντίδα, καθώς και νοσοκομειακές υπηρεσίες, σε πέντε χώρες, πολλές από τις οποίες αποτελούν τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές παροχής υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο. Το χαρτοφυλάκιο των επιχειρήσεών του
είναι πλούσιο και πολυδιάστατο.

599868245Fortis-Malarl-Logo

Προς το παρόν, η εταιρεία παρέχει τις υπηρεσίες στην Ινδία, τη Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι, τον Μαυρίκιο και τη Σρι Λάνκα, με 65 εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης (συμπεριλαμβανομένων των έργων υπό ανάπτυξη), πάνω από 10.000 κρεβάτια, περισσότερα από 240 διαγνωστικά κέντρα και ανθρώπινο δυναμικό που ξεπερνά τα 17.000 άτομα.

fortishospitalsΤο όραμα του Fortis είναι να γίνει ένας παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο της ολοκληρωμένης υγειονομικής περίθαλψης, με σκοπό τη θεραπεία και τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων. Να είναι σεβαστό σε παγκόσμιο επίπεδο και γνωστό για την κλινική αριστεία και τη ξεχωριστή φροντίδα των ασθενών. Εξάλλου, ακόμα και το λογότυπό του εκφράζει την προσέγγιση του Fortis για την υγειονομική περίθαλψη και χρησιμεύει ως συνεχής υπενθύμιση του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα του, που είναι θεμελιώδους σημασίας για το ήθος του προσωπικού που το απαρτίζει. Αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του Fortis για την επίτευξη αριστείας στην παροχή της υγειονομικής περίθαλψης με τη συνένωση των ιατρικών γνώσεων του επιστημονικού προσωπικού με την τεχνολογία αιχμής και τη φροντίδα του ασθενούς. Τονίζει τις ανθρώπινες αξίες, που διέπουν κάθε πτυχή του οργανισμού.

Ως απώτερος στόχος του είναι η παροχή των καλύτερων θεραπευτικών αποτελεσμάτων. Το ανθρώπινο δυναμικό του λειτουργεί ως αλληλοϋποστηριζόμενη ομάδα, επιδεικνύοντας θάρρος και λαμβάνοντας πρωτοβουλίες, προσπαθώντας καθημερινά να ξεπεράσει τον εαυτό του θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα τις ανάγκες των ασθενών και των συνοδών τους και σεβόμενο τη διαφορετικότητά τους. Οι γιατροί, το παραϊατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό με αφοσίωση και προσωπική συμμετοχή βοηθούν στη συνεχόμενη βελτίωση του οργανισμού.

FortisHospital

Η ιστορία του Fortis ξεκινά το 2001 με τα εγκαίνια του πρώτου νοσοκομείου στο Mohali (Punjab) και δύο χρόνια αργότερα, το 2003, οι δραστηριότητές του επεκτάθηκαν στο Noida (NCR). Το 2005 ο οργανισμός απέκτησε την αλυσίδα νοσοκομείων καρδιακών παθήσεων Escort, ενώ το 2008 προστέθηκε σε αυτόν το νοσοκομείο Malar (Chennai). Τον επόμενο χρόνο εξαγόρασε δέκα ακόμα νοσοκομεία από την εταιρεία φαρμάκων και βιοτεχνολογίας Wockhardt. Για την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας στην υγειονομική περίθαλψη το Fortis εξαγόρασε, το 2011, τα Super Religare Laboratories (SRL), το μεγαλύτερο δίκτυο διαγνωστικών εργαστηρίων της Νοτιοανατολικής Ασίας και το Fortis Healthcare International Pte. Ltd. το 2012, έτος που έγινε και η έναρξη λειτουργίας του πρώτου νοσοκομείου παχέος εντέρου στη Σιγκαπούρη.

15-Dec-cam06-fortis-hospital-A-copy-1Είναι προφανές ότι το Fortis έχει επικεντρώσει την προσοχή του στη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τεράστια ανάγκη για υγειονομική περίθαλψη στην πολυπληθέστατη Ινδία. Άλλωστε είναι γνωστό ότι, παρά την αύξηση του ΑΕΠ της, το κενό της προσφοράς και της ζήτησης υπηρεσιών παροχής υγειονομικής περίθαλψης παραμένει σημαντικό. Επί του παρόντος, η Ινδία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 6% των παγκόσμιων νοσοκομειακών κλινών και μοιράζεται το 20% των ασθενών παγκοσμίως. Το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί, καθώς αναμένεται να ξεπεράσει σε πληθυσμό την Κίνα ως το 2030 και να γίνει η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο. Η γήρανση των πολιτών της, η υψηλότερη αγοραστική δύναμη και η ευμάρεια, αλλά και η μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης των χρόνιων, μη μεταδιδόμενων ασθενειών θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τη ζήτηση για υπηρεσίες υγείας. Έτσι, ο οργανισμός έχει επενδύσει στη βελτίωση και τυποποίηση των διαδικασιών εξασφαλίζοντας ένα σταθερά υψηλό επίπεδο υπηρεσιών σε όλα τα νοσοκομεία του.

To Fortis Memorial Research Institute (FMRI)- ένα από τα πέντε νοσοκομεία που έχουν συσταθεί τον περασμένο χρόνο- παρά το ότι εγκαινιάστηκε μόλις τον Μάιο του 2013 έχει ήδη συμβάλει τα μέγιστα στον οργανισμό. Προσελκύοντας ασθενείς από την Ινδία και το εξωτερικό για την ικανότητα του επιστημονικού προσωπικού του στη θεραπεία πολύπλοκων νόσων, αναμένεται σύντομα να συμπεριληφθεί στη λίστα των κορυφαίων νοσοκομείων στον κόσμο, αλλά και να αποτελέσει νοσοκομείο-σταθμό στη διεθνή έρευνα. Το FMRI, μετά από πολλά χρόνια μελετών για το πώς θα μπορούσε να είναι ένα νοσοκομείο του μέλλοντος, βασίστηκε σε μια ισχυρή πλατφόρμα ιατρικών προγραμμάτων, που καλύπτουν όλες τις εξεζητημένες ειδικότητες, παρέχοντας ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες κάτω από μία στέγη. Η κλινική φροντίδα οδηγείται ενεργά από τις ανθρώπινες αξίες με επίκεντρο τη φιλοσοφία της «θεραπείας».

FORTIS006_R1-2

Τα καρδιολογικά κέντρα του Fortis Healthcare έχουν κάνει αξιόλογη διαδρομή στην καρδιολογία και τις χειρουργικές επεμβάσεις καρδιάς τα τελευταία 20 χρόνια. Οι χειρουργοί τους αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο για τις νέες καινοτόμες προσεγγίσεις, οι δε δεξιότητές τους τούς καθιστούν πρωτοπόρους σ’ όλες τις καρδιολογικές επεμβάσεις. Έχουν θέσει τα πρότυπα στη ρομποτική και υβριδική καρδιοχειρουργική επέμβαση στην Ινδία, σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και στον κόσμο, ενώ οι προσπάθειές τους έχουν αναγνωριστεί από την International Society for Minimally Invasive Cardiac Surgery.

Το “Centre of Excellence for Bone & Joint” διαθέτει προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα, προκειμένου να διασφαλίσει τη θεραπεία όλων των τύπων των μυοσκελετικών προβλημάτων, που αφορούν από απλούς τραυματισμούς έως ολικές αρθροπλαστικές. Το κέντρο αρθροπλαστικών διενεργεί περί τις 12.000 αρθροπλαστικές ανά έτος, προσφέροντας στους ασθενείς πλείστες θεραπευτικές επιλογές.

Το “Centre of Excellence for Neuro Science” είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και ολοκληρωμένα ιατρικά κέντρα στη χώρα για πάνω από δύο δεκαετίες. Η ομάδα, που διαθέτει περισσότερους από 100 γιατρούς, στα 80 νοσοκομεία του δικτύου Fortis Healthcare, έχει δεσμευτεί για την αντιμετώπιση των φυσικών, γνωστικών και συναισθηματικών αναγκών των ατόμων με ασθένειες που επηρεάζουν τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και περιφερικό νευρικό σύστημα.

Τα εξοπλισμένα με τεχνολογία τελευταίας αιχμής “Centres of Excellence for Renal Sciences” προσφέρουν εξειδικευμένες ιατρικές και χειρουργικές θεραπείες για ανδρολογικά, ουρολογικά και νεφρολογικά προβλήματα, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Τα “Centres of Excellence for Gastro Science” προσφέρουν υπηρεσίες που άπτονται όχι μόνο της γαστρεντερολογίας και της ηπατολογίας αλλά και της βαριατρικής χειρουργικής. Διαθέτουν πλήρη ιατροτεχνολογική υποδομή, συμπεριλαμβανομένης της εντατικής θεραπείας και μονάδες αυξημένης φροντίδας, καθώς και προηγμένες διαγνωστικές και επεμβατικές ακτινολογικές μονάδες.

Τα “Centres of Excellence for Critical Care” προσφέρουν φροντίδα σε ασθενείς με δυνητικά απειλητικές για τη ζωή τους συνθήκες, που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και η οποία πρέπει να διενεργείται από διεπιστημονική ομάδα.

home-88591719-image1

Παράλληλα, ο οργανισμός διαθέτει μονάδες μεταμοσχεύσεων οργάνων, οι οποίες απευθύνονται σε ασθενείς των οποίων τα ζωτικά όργανα έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ή έχουν μολυνθεί. Οι ιατρικές ικανότητες της ομάδας και η εξαιρετική υποδομή καθιστά τις μονάδες αυτές την καλύτερη επιλογή της χώρας για την εκτέλεση των πολύπλοκων αυτών διαδικασιών.

Το νοσοκομείο Bannerghatta Road κατετάγη 4ο στην λίστα με τα καλύτερα νοσοκομεία του 2013 σ’ ολόκληρο τον κόσμο για τους ιατρικούς τουρίστες και αναγνωρίστηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά από το Medical Travel Quality Alliance (MTQUA). Περίθαλψε περίπου 650 ασθενείς, οι οποίοι ταξίδεψαν από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως η κεντρική, ανατολική και δυτική πλευρά της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και κάποιοι από αυτούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη και επωφελήθηκαν της τριτοβάθμιας φροντίδας σε ειδικότητες όπως καρδιοχειρουργική, αρθροπλαστική γόνατος, πολύπλοκες ουρολογικές επεμβάσεις, καθώς επίσης και επεμβάσεις στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι, όλο και περισσότεροι ασθενείς από το εξωτερικό αρχίζουν να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια στην Ινδία. Ο αυξανόμενος ιατρικός τουρισμός οφείλεται στην υψηλή ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης, την άριστη εξυπηρέτηση και τις προσιτές τιμές.

Γενικότερα, τον περασμένο χρόνο τα νοσοκομεία του οργανισμού διενήργησαν σ’ όλη την Ινδία 64.000 επεμβάσεις καρδιάς, πάνω από 17.000 ουρολογικές επεμβάσεις και περισσότερες από 15.000 ορθοπεδικές επεμβάσεις.

Μετά την εισαγωγή του στο Mumbai Stock Exchange (BSE) και στο National Stock Exchange (NSE) το 2007, ο οργανισμός εισήγαγε με επιτυχία το επενδυτικό σχήμα Religare Health Trust (RHT) στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, ως κύριο χορηγό του, και τον τελευταίο χρόνο πέτυχε περίπου 2.200 Crore ακαθάριστα έσοδα. Έτσι, έχει δημιουργήσει μια αέναη πηγή χρηματοδότησης, που θα μπορούσε να συμβάλει στην αξιοποίηση μελλοντικών ευκαιριών.

Επίσης, στις αρχές του έτους το Fortis δέχθηκε περαιτέρω επενδύσεις, μέσω κεφαλαιακών συμμετοχών και σχετικών χρηματοοικονομικών προϊόντων από θεσμικούς επενδυτές, για τη μερική αύξηση του κεφαλαίου και για την περαιτέρω ενίσχυση του ισολογισμού. Διεθνείς επενδυτές, όπως το International Finance Corporation (IFC) και NYLIM Jacob Ballas India Fund επενδύουν στα Super Religare Laboratories (SRL), με την πρώτη (η οποία έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα και δέσμευση για την υγειονομική περίθαλψη) να έχει συνολικά επενδύσει περισσότερα από 100 εκ. δολάρια.

Όλα αυτά τα μέτρα αναμένεται να μειώσουν το συνολικό χρέος, να ενισχύσουν την κερδοφορία και να δημιουργήσουν περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη. Εξάλλου, το έτος 2013 στόχος του Fortis ήταν να αυξήσει τις νοσοκομειακές του κλίνες κατά 1.000. Τον Μάιο του 2013 εγκαινιάστηκε το Fortis Memorial Research Institute και τον Ιανουάριο του 2014 το Fortis Ludhiana. Με την προσθήκη του νέου, Fortis Arcot Road Hospital στο Chennai, θα επιτευχθεί ο αρχικός αυτός στόχος του.

Το Fortis ξέρει να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει.

 

Fortis Healthcare Ltd.
Tower A, Unitech Business Park,
Block F, South City 1, Sector 41,
Gurgaon, Haryana, 122001
Τ. +91 124 4921021, +91 124 4921071,
+91 124 4921033
F. +91 124 492 1041
contactus@fortishealthcare.com
enquiries@fortishealthcare.com

Share.

About Author

Ιατρικός Συντάκτης

Comments are closed.