Shaping the future of Healthcare in Greece

0

Shaping a healthier nation, shaping a healthier Europe

Διακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο της Υγείας θα βρίσκονται στις 27 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental της Αθήνας, ενόψει του συνεδρίου «Shaping a healthier Nation, Shaping a healthier Europe». Το Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα από τους Financial Times, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και την Boussias Communications, με τη συνδρομή του εξειδικευμένου καθημερινού newsletter για την υγεία, Health Daily, θα έχει ως κύριο θέμα του την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της στο χώρο της Υγείας.
Μεταξύ των διακεκριμένων ξένων ομιλητών περιλαμβάνονται:

✔ Η Jane Griffiths, Co-chair of the joint Executive Committee of PhRMA and EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations, Group Company Chairman of Janssen EMEA (Europe, the Middle East and Africa), Chair of the Europe Committee of the Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA).
✔ Ο Aaron Reeves, Researcher, Quantitative Sociology, Oxford University, μέλος της ομάδας ερευνητών που εξετάζουν τις συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα και των οποίων οι δημοσιεύσεις στην επιθεώρηση «The Lancet» έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις.
✔ Ο George Tsakos, Senior Lecturer, Department of Epidemiology and Public Health, University College London (UCL), London, United Kingdom, ο οποίος έχει μελετήσει θέματα κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων στην υγεία.

Τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας θα εκπροσωπήσει ο Δρ. Άγις Τσουρός, M.D., Ph.D., FFPH Director, Policy and Governance for Health and Well-being (WHO), ενώ τον ΟΟΣΑ εκπροσωπεί ο Mark Pearson, Deputy Director, Directorate for Employment, Labour and Social Affairs Organization for Economic Co-operation and Development (OECD). Από το European Cancer Concord θα μιλήσει ο Prof Mark Lawler, Project Lead Chair in Translational Cancer Genomics and Associate Director of Postgraduate Studies Centre for Cancer Research and Cell Biology Queen’s University Belfast.

Σημαντική είναι η παρουσία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα του EMA, τον οποίο θα εκπροσωπήσει η Dr Isabelle Moulon, Head of Department, Patients and Healthcare Professionals, European Medicines Agency (EMA).

Την θέση των ασθενών θα αναλύσει ο Stanimir Hasurdjiev, εκπρόσωπος του European Patients Forum (EPF).

Τη σημαντική διεθνή του εμπειρία θα μοιραστεί με το κοινό του συνεδρίου ο Haseeb Ahmad, CEO, Greece, Cyprus and Malta, MSD.

Ειδική θέση στο συνέδριο θα κατέχει το θέμα της Πρόσβασης στην Καινοτομία, το οποίο θα αναπτύξουν με ομιλίες τους: Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρόεδρος του ΣΦΕΕ, ο Jeroen Commissaris, President & Managing Director, AstraZeneca, ο Roberto Greco, Vice President, PhRMA LAWG, VP, GlaxoSmithKline – General Manager Greece and Cluster Area Director Adriatics, ο Μιχάλης Καραμούζης, Medical Oncologist, Assistant Professor, Department of Biological Chemistry, Medical School, University of Athens, καθώς και ο εκπρόσωπος του EPF.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν επίσης οι: Δημήτριος Κοντός, πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος ΙΣΑ, Γιώργος Βελιώτης, πρόεδρος του Insurance Europe Health Committee, Θεόδωρος Λιακόπουλος, Chairman of MD&D Committee AMCHAM, Managing Director, Johnson & Johnson Hellas, Γρηγόρης Σαραφιανός, πρόεδρος ΠΑΣΙΔΙΚ κ.ά.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί έρευνα της IPSOS, με τίτλο: «Socioeconomic inequalities in health: The perspective of Health professionals and Greek citizens», η οποία διενεργήθηκε ειδικά για το συνέδριο των Financial Times και η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Οι ενότητες του συνεδρίου επιχειρούν να καλύψουν αποτελεσματικά τα σημαντικότερα ζητήματα που προκύπτουν στον χώρο της δημόσιας υγείας, όπως: Πολιτικές Υγείας και Οικονομική Κρίση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, οι κοινωνικοοικονομικές ανισότητες στο χώρο της Υγείας, τα πορίσματα των πλέον πρόσφατων μελετών για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη Δημόσια Υγεία, η πρόσβαση στην Καινοτομία, η αναδιοργάνωση και χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς και η οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ο ρόλος των Παρόχων και Προμηθευτών Υγείας στο νέο σκηνικό που διαμορφώνει το ΠΕΔΥ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνέδριου: www.healthcareconference.gr

Share.

About Author

Ιατρικός Συντάκτης

Comments are closed.