Προσεχή συνέδρια

0

Δρ Αφροδίτη Τζίφα, Παιδοκαρδιολόγος & Καρδιολόγος Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων, Διευθύντρια Κλινικής Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων Νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ»

2nd Eurasian Joint Forum on Paediatric Cardiology & Cardiac Surgery
16-17 Απριλίου 2016, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

Ο διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ» και Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Γενεύης και η Δρ Αφροδίτη Τζίφα, Διευθύντρια της Κλινικής Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων του Νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ», τ. Διευθύντρια Παιδοκαρδιολογίας Νοσοκομείου Guy’s & St.Thomas, Λονδίνο, διοργανώνουν την 16 – 17 Απριλίου διεθνές συνέδριο με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην διάγνωση και αντιμετώπιση συγγενών καρδιοπαθειών σε παιδιά και ενήλικες.

H κυρία Τζίφα και ο Καθηγητής Καλαγκός, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από το 2011 και το 2013, αντίστοιχα, έχουν στόχο το συνέδριο να αποτελέσει ένα δυναμικό φόρουμ στην χώρα μας στο οποίο συνάδελφοι καρδιολόγοι, παιδοκαρδιολόγοι, καρδιοχειρουργοί, παιδίατροι και γυναικολόγοι που ασχολούνται με την φροντίδα ασθενών με συγγενείς καρδιοπάθειες να έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν επιστημονικές απόψεις και εμπειρίες πάνω στις νέες τεχνικές, την διάγνωση και αντιμετώπιση συγγενών καρδιοπαθειών.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) και διοργανώνεται σε συνεργασία με το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Cœurs Pour Tous», το οποίο ίδρυσε ο Καθηγητής Καλαγκός τo 1998 με σκοπό την αποκατάσταση παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες σε χώρες που στερούνταν υπηρεσίες συγγενών καρδιοπαθειών. Το ίδρυμα «Cœurs Pour Tous» αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενός αυξανόμενου αριθμού παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες στην χώρα μας, που δεν έχουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες συγγενών καρδιοπαθειών λόγω οικονομικής ή ασφαλιστικής αδυναμίας, προχώρησε στην ίδρυση του θυγατρικού παραρτήματος «Cœurs Pour Tous Hellas» τον Ιούνιο του 2015. Παράλληλος σκοπός του ιδρύματος είναι η εκπαίδευση των επιστημόνων υγείας που ασχολούνται με καρδιοπαθή παιδιά και ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Ως εκ τούτου, στο συνέδριο θα συζητηθούν οι νεότερες εξελίξεις στην Παιδοκαρδιολογία και την Καρδιοχειρουργική Συγγενών Καρδιοπαθειών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις νεότερες απεικονιστικές τεχνικές διάγνωσης συγγενών καρδιοπαθειών με υπερηχογραφία αλλά και μαγνητική τομογραφία καρδιάς από την εμβρυική μέχρι την ενήλικο ζωή. Επίσης, θα συζητηθούν διαδερμικές επεμβατικές μέθοδοι θεραπείας συγγενών καρδιοπαθειών με καθετηριασμό καρδιάς καθώς και φαρμακευτικές θεραπείες για ασθενείς με πνευμονική υπέρταση και καρδιακή ανεπάρκεια. Στην χειρουργική Συγγενών Καρδιοπαθειών η συνεδρία θα εστιαστεί στην πρωτογενή διόρθωση καρδιακών προβλημάτων καθώς και στην διόρθωση σύμπλοκων βαλβιδοπαθειών. Τέλος, θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε προγράμματα μεταμοσχεύσεων καρδιάς σε παιδιά και ενήλικες.

Εκτός των διακεκριμένων Ελλήνων συναδέλφων, θα συμμετέχουν με εισηγήσεις που θα αναδείξουν τις νεότερες απόψεις στην Παιδοκαρδιολογία και Καρδιοχειρουργική διεθνούς φήμης συνάδελφοι, όπως οι Καθηγητές Reza Razavi και David Anderson του «Guy’s and St. Thomas’ Hospital» του Λονδίνου, η πρωτοπόρος Καθηγήτρια Παιδοκαρδιολογίας Jane Somerville, Επίτιμη Καθηγήτρια του Imperial College του Λονδίνου, ο καρδιοχειρουργός Καθηγητής Shunji Sano του Πανεπιστημίου της Okayama και ο Francesco Parisi, υπεύθυνος παιδιατρικών μεταμοσχεύσεων καρδιάς από το Νοσοκομείο Bambino Gesù της Ρώμης.

Σε μία ειδικότητα που διαρκώς μεγαλώνει λόγω του αυξανόμενου αριθμού ασθενών με συγγενείς καρδιοπάθειες που επιβιώνουν στην ενήλικο ζωή, η επιμόρφωση και διαρκής βελτίωση των αντίστοιχων υπηρεσιών υγείας στην χώρα μας είναι καίριας σημασίας και αναμένεται ότι το συνέδριο θα συμβάλλει ενεργά σε αυτό.

Share.

About Author

Comments are closed.