ASCO 2013: 31 Μαΐου – 4 Ιουνίου 2013, Chicago

0

Καινοτόμες θεραπείες και νέα δεδομένα από κλινικές δοκιμές σε υπό έρευνα και εγκεκριμένα αντικαρκινικά φάρμακα.

Στο μεγαλύτερο συνέδριο για την κλινική ογκολογία που παρακολουθήθηκε από χιλιάδες ειδικούς απ’ όλο τον κόσμο έγιναν σημαντικές ανακοινώσεις για διάφορες μορφές καρκίνου, για κλινικές δοκιμές και για καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές, ενώ παράλληλα δόθηκαν και νέες κατευθυντήριες οδηγίες.

Μεταξύ άλλων έγιναν αξιόλογες ανακοινώσεις για την ανοσοθεραπεία του μελανώματος. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε μελέτη που έδειξε ότι ο συνδυασμός ipilimumab με το ερευνητικό φάρμακο nivolumab οδήγησε σε διαρκή συρρίκνωση του όγκου στο 50% των συμμετεχόντων.

Επίσης, παρουσιάστηκε έρευνα σύμφωνα με την οποία το pazopanib βελτιώνει την επιβίωση χωρίς εξέλιξη σε γυναίκες με προχωρημένο καρκίνο των ωοθηκών. Παράλληλα, οι επιστήμονες τόνισαν ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό οι περισσότερες γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε εμβολιασμό έναντι του ιού HPV (που ευθύνεται για σχεδόν την πλειονότητα των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας) καθώς και σε τεχνολογίες προσυμπτωματικού ελέγχου. Αυτή η προσέγγιση σε επίπεδο πρόληψης μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη της θανατηφόρου νόσου καθώς η διαφορά στα ποσοστά πενταετούς επιβίωσης ανάμεσα στον πρώιμο και στον προχωρημένο καρκίνο του τραχήλου της μήτρας είναι δραματική, με λιγότερες από δύο στις δέκα γυναίκες με προχωρημένη (μεταστατική) νόσο να ζουν για πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση.

Τους συνέδρους απασχόλησαν τα νέα ευρήματα για τη θεραπεία του προχωρημένου καρκίνου του τραχήλου που αλλάζει τη συνήθη αντιμετώπιση της νόσου. Το sorafenib βρέθηκε στο επίκεντρο ως το πρώτο νέο φάρμακο για τον μεταστατικό καρκίνο του θυροειδούς τα τελευταία 40 χρόνια.

Όσον αφορά την Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία, ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης φάσης ΙΙΙ CLL11, σύμφωνα με τα οποία ο συνδυασμός obinutuzumab με χλωραμβουκίλη μείωσε κατά 86% τον κίνδυνο εξέλιξης, υποτροπής ή θανάτου ηλικιωμένων ασθενών με τη νόσο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγάλης, ανεξάρτητης μελέτης GOG240 η αγωγή με τον αντι-αγγειογενετικό παράγοντα μπεβασιζουμάμπη σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία (πακλιταξέλη και σισπλατίνη ή πακλιταξέλη και τοποτεκάνη) παρατείνει τις ζωές των γυναικών με προχωρημένο καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, σε σύγκριση με χημειοθεραπεία μόνο, μειώνοντας κατά 29% τον κίνδυνο θανάτου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν επίσης τα τελικά αποτελέσματα της μελέτης φάσης III AVAglio σε άτομα με νεοδιαγνωσθέν γλοιοβλάστωμα. Τα νέα στοιχεία επιβεβαίωσαν πως η αγωγή με μπεβασιζουμάμπη συν ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία με τεμοζολομίδη μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο επιδείνωσης του γλοιοβλαστώματος ή θανάτου κατά 36% σε σύγκριση με ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία με τεμοζολομίδη και εικονικό φάρμακο, χωρίς όμως να βελτιώνεται σημαντικά η συνολική επιβίωση των ασθενών.

Τέλος, αρκετές πρώιμου σταδίου μελέτες σε διάφορους τύπους καρκίνου παρουσιάστηκαν και για το MPDL3280A, ένα υπό έρευνα φάρμακο που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να κάνει τα καρκινικά κύτταρα περισσότερο ευάλωτα στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, παρεμβαίνοντας σε μια πρωτεΐνη που ονομάζεται PD-L1.

Share.

About Author

Ιατρικός Συντάκτης

Leave A Reply

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.