21 συνέδριο της ευρωπαϊκής ακαδημίας δερματολογίας και αφροδισιολογίας (EADV) : 27-30 Σεπ. 2012, Πράγα

0

Στην καρδιά της Ευρώπης, την Πράγα, την ξακουστή «Χρυσή Πόλη» φιλοξενήθηκε το 2012 το συνέδριο της EADV

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στην “Πόλη των εκατό πύργων” για να μοιραστούν τις γνώσεις τους στην κλινική δερματολογία, τη χειρουργική, την αισθητική δερματολογία, τις λοιμώξεις, την αφροδισιολογία και σε πολλούς άλλους τομείς της δερματολογίας. Το θέμα του συνεδρίου ήταν «Το δέρμα είναι ζωτικής σημασίας», που τονίζει τη σημασία του δέρματος στην ανθρώπινη υγεία και ευημερία.

Έλαβαν μέρος 8337 συμμετέχοντες από 108 χώρες του κόσμου, οι περισσότεροι από τους οποίους ταξίδεψαν από τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Πριν από την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου, στις 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι λεγόμενες “sister-societies” συνεδριάσεις, 25 υποειδικοτήτων, με ευρύ επιστημονικό-πρακτικό πρόγραμμα. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 30 Συμπόσια, 19 μαθήματα, 51 Workshop, έξι διαλέξεις, και 24 δορυφορικά συμπόσια.

Το συνέδριο παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον, το επιστημονικό πρόγραμμα ήταν υψηλό, χάρη στον πρόεδρο της EADV Luca Borradori. Ήταν ένα από τα πολυπληθέστερα της ιστορίας της, ενώ πάνω από 6000 συμμετέχοντες δεν ήταν μέλη της EADV.

Την πρώτη ημέρα παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την ατοπική δερματίτιδα, τον ιό HIV, την αντιμετώπιση των δερματικών προβλημάτων που προκύπτουν από τις τροφικές αλλεργίες, τον ρόλο των προβιοτικών, και τις θεραπείες του μελανώματος.

Στο τέλος της ίδιας ημέρας  έγινε η επίσημη έναρξη του συνεδρίου, με ομιλίες από το πρόεδρο του συνεδρίου καθηγητής Andris Rubins, τον πρόεδρο της EADV Frank Powell και με συναυλία συμφωνικής ορχήστρας.

Η δεύτερη ημέρα ήταν γεμάτη από ενδιαφέρουσες και σημαντικές επιστημονικές εκδηλώσεις, συμπόσια και εργαστήρια για τη ψωρίαση, τον ερυθηματώδη λύκο, τις παθήσεις του βλεννογόνου του στόματος, τα αντιβιοτικά και τις αντιμυκητασικές θεραπείες, την ψυχοδερματολογία, τη λεύκη, τα ΣΜΝ, την ακμή, τις αλλεργίες και τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων. Οι κεντρικές ομιλίες είχαν τα θέματα «καρκίνος και φλεγμονές» «το μεταβαλλόμενο πρόσωπο των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών» και «νέες θεραπευτικές εξελίξεις στην ογκολογία. πραγματικότητα και ελπίδες».

Η 29η Οκτωβρίου, ξεκίνησε με προχωρημένα μαθήματα λέιζερ και ακολούθησαν οχτώ συμπόσια με κυρίαρχα αυτά για την ακμή, την ροδόχρου ακμή προσώπου, τη σύφιλη και το μελάνωμα.

Πραγματοποιήθηκαν 18 εργαστήρια, όπου συζητήθηκαν η ατοπική δερματίτιδα, ο απλός έρπης και ο έρπης ζωστήρ, ενώ δόθηκαν διαλέξεις για τη διαχείριση ασθενών με δερματολογικές παθήσεις. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα, που άπτονται της χειρουργικής, της ακτινοθεραπείας, της γενετικής και της παιδιατρικής δερματολογίας

Την τελευταία ημέρα έλαβαν χώρα συμπόσια, συνεδριάσεις και εργαστήρια, που εξέταζαν τη φροντίδα του δέρματος, τις χρόνιες πληγές, τη δερματολογία των γεννητικών οργάνων και τη βιταμίνη D.

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του 21ου EADV LSC ο πρόεδρος Rubins Silvestrs μαζί με τον νέο πρόεδρο της EADV παρέδωσαν τη σημαία της EADV στον καθηγητή Dr Can Baykal, πρόεδρο του 22ου συνεδρίου EAD, που θα πραγματοποιηθεί το 2013 στην Κωνσταντινούπολη.

Share.

About Author

Ιατρικός Συντάκτης

Leave A Reply

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.