11th international conference on alzheimer’s and parkinson’s diseases: 6-10 Μαρτίου 2013 – Φλωρεντία, Ιταλία

0

Το φετινό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία, μία από τις πιο ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης και προσέλκυσε επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο

Το συνέδριο είχε ως στόχο την ενημέρωση των νευροεπιστημόνων και άλλων επαγγελματιών υγείας για τους μηχανισμούς των νόσων, την πρόληψη, αλλά και τη βελτίωση της θεραπείας της νόσου του Alzheimer, της νόσου του Πάρκινσον και άλλων συναφών νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Η συντονισμένη προσπάθεια ενθάρρυνε την ανταλλαγή πληροφοριών, ιδεών και ευκαιριών δικτύωσης μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, μέσω του υψηλής ποιότητας επιστημονικού προγράμματος, το οποίο κάλυπτε όλες τις πρόσφατες έρευνες στις επιστημονικές ανακαλύψεις στο πεδίο των νευροεκφυλιστικών παθήσεων.

Η αξιοσημείωτη επιτυχία των συνεδρίων AD/PD, που συνδυάζουν όλες τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες κάτω από την ίδια στέγη, επιβεβαιώθηκε από τη σταδιακή αύξηση των συμμετεχόντων, ο αριθμός των οποίων το 2011 ήταν 2.711, ενώ το 2013 ανήλθε σε περισσότερους από 3.000 νευροεπιστήμονες, φαρμακοποιούς και άλλους επαγγελματίες υγείας από 67 χώρες.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και η Ada E. Yonath, (βραβείο Νόμπελ), η οποία παρουσίασε τα ευρήματά της στις επιπτώσεις του ριβοσώματος στη σύγχρονη θεραπευτική: από τα αντιβιοτικά στην ήπια γνωστική εξασθένηση και νόσο Αλτσχάιμερ. Ο Roland Riek παρουσίασε τις λεπτομέρειες της σχέσης δομής-δραστικότητας των αμυλοειδών στην υγεία και τη νόσο, ο Richard Frackowiak σημαντικές ανακαλύψεις στην απεικόνιση, ο Thomas C. Sudhof παρουσίασε μια έρευνα για την A-συνουκλεΐνη, ο Eliezer Masliah τα συμπεράσματά του σχετικά με την ανοσοθεραπεία για τα νευροεκφυλιστικά νοσήματα, ο Fabrizio Stocchi ανέπτυξε καινοτόμες προσεγγίσεις για την πρόληψη και θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον και η Merit Cudkowicz παρουσίασε τις αναλύσεις της σχετικά με την πρόοδο στη θεραπεία του Αλτσχάιμερ (μόρια, κύτταρα και τροποποίηση των γονιδίων).

Άλλες, πρωτοπόρες, επιστημονικές ανακαλύψεις, που διερευνήθηκαν στο φετινό συνέδριο, ήταν η αξιολόγηση των νέων τεχνολογιών για το χειρισμό της ανοσολογικής απόκρισης για τη θεραπεία νευρολογικών ασθενειών, η διερεύνηση του ρόλου των υποδοχέων και ενζύμων στην νευρολογική νόσο, η νευροαπεικόνιση, η ανακάλυψη και η εκτίμηση των βιοδεικτών στις νευρολογικές ασθένειες, η διάκριση μεταξύ των διαφόρων τύπων άνοιας, μέσω MRI, χωρίς την ανάγκη επεμβατικών εξετάσεων, οι βασικές επιστημονικές μηχανιστικές απόψεις της νευροεκφύλισης, οι αιτιολογίες και οι παράγοντες για την εμφάνιση των νευροεκφυλιστικών ασθενειών, οι γενετικές πτυχές της νευροεκφύλισης, η έρευνα στην ανακάλυψη και ανάπτυξη φαρμάκων, οι νέες στρατηγικές θεραπείας για τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες και πολλά άλλα.

Το διεπιστημονικό πρόγραμμα χωρίστηκε σε τρείς βασικές ενότητες: Στρατηγικές θεραπείας, βασική επιστήμη και τη κλινική πρακτική και πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις από παγκοσμίου φήμης εμπειρογνώμονες, που ερευνούν το υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης της ανάπτυξης φαρμάκων για το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον, την άνοια με σωμάτια Lewy (LBD) και συναφών νευροεκφυλιστικών ασθενειών, τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν στις κλινικές δοκιμές, και το μέλλον της κλινικής πρακτικής με τα τροποποιητικά φάρμακα της νόσου.

Share.

About Author

Ιατρικός Συντάκτης

Leave A Reply

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.