1ο Μεσογειακό συνέδριο για την σεξουαλικότητα και την αναπαραγωγή : 26 – 28 Οκτωβρίου, Πάφος

0

Το 1ο Μεσογειακό συνέδριο για την σεξουαλικότητα και την αναπαραγωγή φιλοξένησε κορυφαίους παγκοσμίως γιατρούς και ερευνητές στον τομέα της ανδρολογίας.Ερευνητές από Ρωσία, Βραζιλία, Ισραήλ, Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Γερμανία, Αλβανία και εξέχοντες χειρουργοί ουρολόγοι – ανδρολόγοι, που έχουν συνολικά πραγματοποιήσει τον μεγαλύτερο αριθμό επεμβάσεων στην ανδρολογία, έλαβαν μέρος στο, ομολογουμένως, εξαιρετικό αυτό συνέδριο.

Τους συμμετέχοντες απασχόλησε μια εκτεταμένη θεματολογία που αφορούσε τις τελευταίες εξελίξεις στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας και της αναπαραγωγής, τις ψυχολογικές και οργανικές παθήσεις που επηρεάζουν την ερωτική ζωή, τις σχέσεις των δύο φύλλων, την αντιμετώπιση των «διαφορετικών» από τις κοινωνίες, και το χρωμόσωμα, που ελέγχει την ερωτική μας ζωή.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, παρουσιάστηκε μια επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης της σεξουαλικής δυσλειτουργίας με κρουστικά κύματα, η οποία εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια με πολύ θετικά αποτελέσματα και αφορά την ανανέωση των πεϊκών αγγείων.

Έγινε εκτενής αναφορά στην προσθετική ουρολογία, η οποία σήμερα αποτελεί μέθοδο επιλογής σαν μόνιμη και ριζική λύση σε άνδρες και γυναίκες. Συζητήθηκε η μαζική παγκόσμια εμπειρία της χειρουργικής της Νόσου Peyronie. Επίσης στην παιδοουρολογία αναλύθηκε το θέμα του υποσπαδία και των σύγχρονων τεχνικών αντιμετώπισης.

Στον τομέα της αναδομητικής χειρουργικής αναπτύχθηκαν οι μέθοδοι αισθητικής αποκατάστασης των παραμορφώσεων του πέους, της μικροφαλλίας, των συγγενών στροφών, των ανωμαλιών της ουρήθρας. Στο θεραπευτικό κομμάτι της σεξουαλικότητας συζητήθηκε η νέα μέθοδος αντιμετώπισης της πρόωρης εκσπερμάτισης, που απασχολεί το ένα τρίτο του ανδρικού πληθυσμού. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις για τη σχέση μεταξύ στυτικής δυσλειτουργίας και καρδιοπάθειας.

Όσον αφορά τη διαταραχή της στύσης, επισημάνθηκε ότι τα γνωστά φάρμακα για την πάθηση μπορούν να βελτιώσουν θεαματικά και την ούρηση, όταν χορηγούνται σε άνδρες με σεξουαλική δυσλειτουργία, με συνέπεια σήμερα να μπορούν να χορηγηθούν σα μονοθεραπείες για τις παθήσεις του προστάτη.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα του διαβήτη, της υπέρτασης, της καρδιάς και του προστάτη ως κύριες αιτίες δυσκολίας στη στύση.
Στον τομέα της γονιμότητας, τονίστηκε πως οι άνδρες, που μέχρι σήμερα έπαιρναν δανεικό σπέρμα για να τεκνοποιήσουν, σήμερα μπορούν με συνδυασμούς φαρμακευτικών, ορμονικών και χειρουργικών μεθόδων να παράγουν δικά τους σπερματοζωάρια, ενώ παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της μικροχειρουργικής στους όρχεις και η χαρτογράφηση της σπερματογένεσης με μικροσκόπιο.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί η παρουσίαση έρευνας που κατέγραψε μεγάλη πτώση των σεξουαλικών επαφών, αλλά και των γάμων, την περίοδο του μνημονίου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν επίσης πρωτότυπες ομιλίες με σημαντικό περιεχόμενο και αντίκτυπο σε παγκόσμιο επίπεδο για τις νέες αντιλήψεις της επιστήμης σε ευαίσθητα θέματα όπως, ενδεικτικά, «Γυναίκες από την Αφροδίτη, άνδρες από τον Άρη», «ρομποτική ουρολογία vs κλασσικής χειρουργικής», «Από το Homo Sapiens στο Homo Evolutis», «Η ανακάλυψη των γονιδίων της σεξουαλικής συμπεριφοράς αλλά και της σεξουαλικής δυσλειτουργίας», «Στην επιστήμη και στη δημοκρατία, η διαφορά είναι η πρόοδος».

Share.

About Author

Ιατρικός Συντάκτης

Leave A Reply

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.