Ονειρεμένα χείλη με fillers υαλουρονικού οξέος

0

Παναγιώτα Ρήγα | Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος improveyourskin.gr

 

 

Μια από τις περιοχές του προσώπου που απασχολεί συχνά τους ασθενείς είναι η περιοχή των χειλιών καθώς και οι περιστοματικές ρυτίδες. Αυτό όμως που τους ανησυχεί περισσότερο και πολλές φορές διστάζουν να περάσουν την πόρτα του ιατρείου είναι να μη βγουν με υπερβολικά φουσκωμένα χείλη. Γιατί δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες ούτε τα ίδια χαρακτηριστικά στα χείλη τους και φυσικά δε θέλουν όλοι το ίδιο αποτέλεσμα.

Η δερματολόγος Παναγιώτα Ρήγα θα μας πει πώς καλύπτει τις επιθυμίες των ασθενών της για διαφορετικά lip looks και θα μας ενημερώσει για τις θεραπείες που προτείνει η ίδια στο ιατρείο της.

Ποιες είναι οι θεραπείες που προσφέρετε στο ιατρείο σας για την περιοχή των χειλιών και τις περιστοματικές ρυτίδες;

Τα όμορφα καλοσχηματισμένα χείλη είναι επιθυμητά από γυναίκες και άντρες όλων των ηλικιών. Είναι από τα πιο αισθησιακά χαρακτηριστικά του προσώπου που χαρίζουν αυτοπεποίθηση σε κάθε ηλικία.

Στις νεαρές ηλικίες η ενίσχυση του όγκου των χειλιών αποτελεί παγκόσμιο trend και ενισχύει, όταν γίνεται σωστά και με μέτρο, τη φυσική ομορφιά. Στις μεγαλύτερες ηλικίες, που η γήρανση κάνει τα χείλη πιο ατροφικά, η αποκατάσταση του περιγράμματος και του όγκου τους δίνουν νεανικότητα στο πρόσωπο. Για τον λόγο αυτό καλό είναι να αντιμετωπίζουμε ολιστικά την περιοχή, δηλαδή τις περιστοματικές ρυτίδες, τις γωνίες του στόματος και τις γραμμές τις μαριονέτας.

Χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες κάθε θεραπευόμενου. Συγκεκριμένα, με το Juvéderm® VOLIFT ενισχύουμε το φυσικό σχήμα και δίνουμε όγκο στα χείλη, με το Juvéderm® ULTRA SMILE πετυχαίνουμε extra όγκο, ενώ με το Juvéderm® VOLBELLA έχουμε διακριτικά σμιλεμένα χείλη και εξομαλύνουμε τις περιστοματικές ρυτίδες.

Γιατί η παρέμβαση με υαλουρονικό οξύ είναι η πιο δημοφιλής;

Επιλέγουμε εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος γιατί δίνουν ένα εξαιρετικά φυσικό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χείλη είναι μια ανατομική περιοχή που επιτελεί πολλαπλές λειτουργίες και είναι πολύ κινητική. Επιλέγουμε λοιπόν προϊόντα που ενσωματώνονται όμορφα στους ιστούς, έχουν ελαστικότητα και μεγάλη διάρκεια. Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε υλικά υψηλής ποιότητας που έχει αποδειχθεί η ασφάλειά τους.

Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες για ένα φυσικό και όμορφο αποτέλεσμα; Ποιο είναι το αποτέλεσμα που θέλετε για τους ασθενείς σας;

Οι βασικοί κανόνες είναι η καλή γνώση της ανατομίας της περιοχής, η σωστή ανάλυση των αναλογιών του προσώπου, η καλή συνεννόηση με τον θεραπευόμενο και ο σχεδιασμός της θεραπείας. Οι θεραπευόμενοί μου θέλω να έχουν όμορφα και φυσικά χείλη που ταιριάζουν στο πρόσωπό και στην ηλικία τους. Οι πιο έντονοι όγκοι με το Juvéderm® ULTRA SMILE είναι πολύ ωραίοι σε νεαρά κορίτσια. Σε μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να συνδυάσω Juvéderm® VOLIFT με Juvéderm® VOLBELLA ώστε να αναστρέψω τα σημάδια της γήρανσης της περιοχής συνολικά.

Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας και πόσο διαρκεί το θεραπευτικό αποτέλεσμα;

Η θεραπεία χρειάζεται προσοχή, λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής. Αφού πρώτα κάνουμε τοπική αναισθησία (με κρέμα, ή ένεση σαν αυτή που κάνει ο οδοντίατρος), με βελόνα ή ατραυματική μικροκάνουλα τοποθετούμε το υαλουρονικό οξύ στα σημεία των χειλιών που χρειάζονται ενίσχυση. Συνήθως, επανεξετάζω το περιστατικό σε 20 ημέρες και αν απαιτείται συμπληρώνω υλικό. Το αποτέλεσμα διαρκεί 9 μήνες έως και 1 έτος.

Πόσο ασφαλή είναι τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος; Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες που προέρχονται από μια τέτοια θεραπεία;

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος εχουν εφαρμοστεί τα τελευταία είκοσι χρόνια σε εκατομμύρια θεραπείες παγκοσμίως και η ασφάλειά τους είναι αποδεδειγμένη.

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι κάποια εκχύμωση (μελανιά) και οίδημα στην περιοχή και μια ήπια ευαισθησία που κρατούν για λίγες ημέρες.

Φλεγμονώδεις αντιδράσεις, πρώιμες ή όψιμες, αναφέρονται σπάνια και αντιμετωπίζονται με συγκεκριμένους αλγόριθμους.

Λόγω της αγγειοβρίθειας της περιοχής μπορεί να συμβούν αγγειακές επιπλοκές από πίεση ή εμβολισμό αγγείου με συνοδό νέκρωση του δέρματος, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα. Ένα ειδικό ένζυμο, η υαλουρονιδάση*, μας προσφέρει επιπλέον ασφάλεια γιατί μπορούμε να διαλύσουμε το εμφύτευμα του υαλουρονικού οξέος σε περίπτωση που χρειαστεί.

Για τον λόγο αυτό, οι ενέσιμες θεραπείες με εμφυτεύματα πρέπει να γίνονται αυστηρά από εξειδικευμένους γιατρούς που έχουν καλή γνώση της ανατομίας της περιοχής και μπορούν να αντιμετωπίσουν άμεσα οποιαδήποτε επιπλοκή.

Ποια είναι η επιλογή που εμπιστεύεστε και γιατί;

Χρησιμοποιώ εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος υψηλής ποιότητας και ασφάλειας που μου δίνουν την ευελιξία να προσφέρω ένα εξατομικευμένο, αρμονικό και φυσικό αποτέλεσμα.

Τα προϊόντα Juvéderm®, που τα χρησιμοποιώ πολλά χρόνια, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη μου, όπως και των θεραπευόμενών μου γιατί τους δίνουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν.

* H υαλουρονιδάση δεν ειναι εγκεκριμένη για τη θεραπεία των επιπλοκών που μπορούν να συμβούν με την έγχυση εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ: ALLERGAN AESTHETICS – AN ABBVIE COMPANY

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.