Ματίνα Παγώνη: Πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού με κατεπείγουσες διαδικασίες

0

ΚΟΣΜΑΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ

Την άμεση, επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, για τουλάχιστον 4 εβδομάδες και την εξασφάλιση ΜΕΘ τόσο για non covid όσο και για covid ασθενείς και την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού με κατεπείγουσες διαδικασίες για την άμεση στελέχωση και λειτουργία ικανού αριθμού νέων κλινών ΜΕΘ που έχει ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας ζητά με επιστολή της προς το Υπουργείο Υγείας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κ. Ματίνα Παγώνη.

Δυστυχώς, η πρακτική του υπουργείου να μετατρέπει τις υπάρχουσες κλίνες ΜΕΘ Γενικής Μονάδος σε κλίνες ΜΕΘ COVID δεν αποτελεί λύση», όπως σημειώνει η κ. Ματίνα Παγώνη στο The Doctor, υπογραμμίζοντας πως «είναι προφανές ότι απαιτείται άμεση και επαρκή αύξηση του συνολικού αριθμού των κλινών ΜΕΘ που παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας δεν έχει πραγματοποιηθεί».

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση, επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, για τουλάχιστον 4 εβδομάδες και την εξασφάλιση ΜΕΘ τόσο για non Covid, όσο και για covid ασθενείς. Επίσης, στην επιστολή της αναφέρει ότι απαιτεί για μία ακόμη φορά και με κατεπείγουσες διαδικασίες την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού για την άμεση στελέχωση και λειτουργία ικανού αριθμού νέων κλινών ΜΕΘ που έχει ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι αναμονές είναι μεγάλες και αυξάνονται καθημερινά, όπως τονίζει η κ. Παγώνη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως στις 16/03/21 και ώρα 19.00 ανέμεναν εισαγωγή σε ΜΕΘ στην Αττική 124 βαρέως πάσχοντες ασθενείς, διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε κοινούς θαλάμους σε φορητούς αναπνευστήρες. Οι γιατροί είναι υπεύθυνοι να διασωληνώνουν όλους τους ασθενείς που πληρούν τα κριτήρια για διασωλήνωση, χωρίς επιλογή. Η διακίνηση των ασθενών στις ΜΕΘ είναι θέμα του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να βρεθούν άμεσα κλίνες ΜΕΘ για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

ΚΑΝΈΝΑΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΈΝΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΆ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΑ

Για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να αποσπάσει ειδικευόμενους γιατρούς από τα ήδη επιβαρυμένα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικά, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ χαρακτήρισε χωρίς περιστροφές κάτι τέτοιο ως «απαράδεκτο».

Μάλιστα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «θεωρώ απαράδεκτο να φεύγουν ειδικευόμενοι γιατροί και να πηγαίνουν στα ιδιωτικά, είναι εκπαιδευόμενοι γιατροί, έχουν ρόλο…».

«Η ΕΙΝΑΠ μπήκε μπροστά και το σταματήσαμε» τόνισε η Ματίνα Παγώνη, υπογραμμίζοντας πως οι ειδικευόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Για την τεράστια πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ λέει ότι πως πρέπει να γίνει άμεσα επίταξη ενός μεγάλου ιδιωτικού θεραπευτηρίου με πολλά κρεβάτια, να γίνει η συμφωνία και να πάνε εκεί οι διασωληνωμένοι ασθενείς ώστε να ξεμπλοκάρει έτσι το δημόσιο σύστημα.

Ερωτηματικά ωστόσο προκάλεσε ο ισχυρισμός ότι μια τέτοια περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι αυτή του Ερρίκος Ντυνάν, όπως προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση, ενός μεγάλου, έτοιμου νοσοκομείου, στο κέντρο της Αθήνας, διότι σύμφωνα την κ. Παγώνη το Ντυνάν έχει «ήδη ενταχθεί» για μη COVID περιστατικά και δεν «μπορούν να τα ξανακάνουν όλα από την αρχή».

Σε ερώτηση ποιό ιδιωτικό θα μπορούσε εν τέλει να ενταχθεί και να βοηθήσει στην αποσυμπίεση του Ε.Σ.Υ. η κ. Παγώνη αρνήθηκε να μπει σε μια τέτοια διαδικασία και να κατονομάσει ιδιωτικό θεραπευτήριο, δείχνοντας προς τους αρμοδίους.

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.