Από τον ΠΟΥ βραβεύτηκε ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης

0

Από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) βραβεύθηκε ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης για τις προσπάθειές του για περιορισμό του καπνίσματος.

“Με ιδιαίτερη χαρά, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας SMOKE FREE GREECE, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, βραβεύτηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα στις 25 Μαΐου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία η οποία συμπληρώνει πως ο Π. Μπεχράκης θεωρείται expert σε παγκόσμιο επίπεδο για τον έλεγχο του καπνίσματος και εκπροσωπεί την Ελλάδα σε σχετικές με το κάπνισμα δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Είναι Focal Point του Π.Ο.Υ. για το κάπνισμα στην Ελλάδα και διετέλεσε συντονιστής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Joint Action Ι on Tobacco Control» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΕ.

 

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Μπεχράκης

Ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης είναι ιατρός Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος κάτοχος τριών ειδικοτήτων: Παθολογίας, Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και Dr in Philosophy (PhD) Πανεπιστημίου McGill, ο κ. Μπεχράκης είναι σήμερα διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του European Network for Smoking and Tobacco Prevention(ENSP), Ιδρυτής και διευθυντής του “George D. Behrakis RESEARCH LAB” της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ερευνητής στο Ιατροβιολογικό Ίδρυμα Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), καθώς επίσης ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του American College of Chest Physicians (ACCP).

Υπήρξε Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσιολογίας της Αναπνοής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών επί 22 έτη, καθώς επίσης και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου HARVARD επί 5 έτη. Έχει περισσότερες από 150 διεθνείς πλήρεις δημοσιεύσεις με 3200 αναφορές στην διεθνή βιβλιογραφία.

Σε θέματα ελέγχου του καπνίσματος ο κ. Μπεχράκης θεωρείται expert σε παγκόσμιο επίπεδο, εκπροσωπεί την Ελλάδα σε σχετικές με το κάπνισμα δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Από το 2017 είναι ο κύριος Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Joint Action on Tobacco Control.

Share.

About Author

JP Communications

Comments are closed.