«Νίκησε τον φόβο του στίγματος και κάνε την εξέταση για τον HIV»

0

Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τον ΗΙV από την Gilead Sciences Ελλάδας

Στην καταπολέμηση του φόβου και του στιγματισμού που περιβάλλει την εξέταση για τη διάγνωση της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός HIV ήταν αφιερωμένη η φετινή ενημερωτική εκδήλωση της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Gilead Sciences Ελλάδας στην Πλατεία Μοναστηρακίου, με σύνθημα #ZeroStigma.

Βίκυ Τσάμη

Associate Director Public Affairs, Greece, Gilead Sciences

aids

 

Με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα AIDS και τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ανακάλυψη του ιού HIV, η Gilead Sciences Ελλάδας με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.), του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης ‘Checkpoint’ άδραξε την ευκαιρία για να αναδείξει την αξία της εξέτασης για τη διάγνωση της HIV λοίμωξης, δίνοντας στον καθένα την ευκαιρία να γνωρίζει αν έχει μολυνθεί από τον ιό που προκαλεί το AIDS.

Από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ., σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Μοναστηρακίου, εκατοντάδες πολίτες εύκολα και γρήγορα υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό έλεγχο, δίνοντας μια σταγόνα αίμα στο εξειδικευμένο προσωπικό του Checkpoint. Παράλληλα, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής, του δημοσιογραφικού, καλλιτεχνικού και ιατρικού χώρου προσήλθαν για να υποστηρίξουν τη δράση και να κάνουν το τεστ για τον HIV, στέλνοντας το μήνυμα πως ο ιός μας αφορά όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, φυλετικής καταγωγής και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Στο πλαίσιο του #ZeroStigma, οι πίσω όψεις αστικών λεωφορείων που διασχίζουν καθημερινά τους δρόμους της Αθήνας, οι προθήκες των στάσεων, οι συρμοί και οι στάσεις του μετρό ντύθηκαν με τα εικαστικά της καμπάνιας διαδίδοντας με έξυπνο τρόπο το μήνυμα του αποστιγματισμού της εξέτασης για τον HIV. Η Πύλη του Αδριανού φωταγωγήθηκε στο κόκκινο χρώμα, αναγνωρίζοντας τον ανθρωπιστικό και συμβολικό χαρακτήρα της δράσης, ύστερα από ευγενική παραχώρηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης #ZeroStigma, που έφερε κοντά την ιατρική κοινότητα, τους ασθενείς, την Πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι: Βασίλης Οικονόμου, Θανάσης Κοντογεώργης, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Γιάννης Κεχρής, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Γερουλάνος, Κατερίνα Γκαγκάκη, Γιώργος Παπαδάκης, Φοίβος Παπαδάκης, Ρίτσα Μπιζόγλη, Κατερίνα Διδασκάλου, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Καραμίχος, Δημήτρης Μοθωναίος, Στέλιος Παρλιάρος, Νίκη Λυμπεράκη, Σταύρος Θεοδωράκης, Γωγώ Μπρέμπου, κ.ά.

aids«Η Επιστήμη τα τελευταία 40 χρόνια έχει πετύχει θεαματική πρόοδο στην αντιμετώπιση της λοίμωξης HIV. Το AIDS, μια ασθένεια που κάποτε οδηγούσε τον ασθενή στον θάνατο, σήμερα χάρη στις καινοτόμες αντιρετροϊκές αγωγές είναι πια μια χρόνια νόσος με τους πάσχοντες να απολαμβάνουν μια φυσιολογική καθημερινότητα με καλή ποιότητα ζωής. Οι απλές και αποτελεσματικές αυτές θεραπείες καθιστούν το ιικό φορτίο μη ανιχνεύσιμο και τη νόσο μη μεταδοτική. Όμως, το κοινωνικό στίγμα, ο φόβος και η άγνοια εξακολουθούν να περιβάλλουν τον ιό HIV. Η Gilead Sciences Ελλάδας διαχρονικά στηρίζει την προσπάθεια για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον HIV. Με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα AIDS συνδράμουμε ενεργά στον κοινωνικό αποστιγματισμό των ανθρώπων που ζουν με τη λοίμωξη HIV, καλώντας όλους να κάνουν μια απλή και ανώδυνη εξέταση», αναφέρει o κ. Σάββας Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής της Gilead Sciences Ελλάδας και Κύπρου.

 

Σχετικά με την Gilead Sciences, Inc.

H Gilead Sciences είναι μία πρωτοπόρος βιοφαρμακευτική εταιρεία, η οποία ερευνά και αναπτύσσει καινοτόμες θεραπείες σε τομείς με σημαντικά θεραπευτικά κενά. Αποστολή της εταιρείας είναι να προάγει τη θεραπευτική φροντίδα των ανθρώπων που πάσχουν από ασθένειες απειλητικές για τη ζωή σε όλο τον κόσμο. Η Gilead δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 35 χώρες ανά τον κόσμο, με έδρα το Foster City της Καλιφόρνια.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Gilead Sciences παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση GR-MEDICAL@gilead.com ή καλέστε στο +30 210 8930100.

 

«Τα δικαιώματα επί των απεικονιζόμενων μνημείων ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού   και Αθλητισμού (ν. 3028/2002)».

«Το μνημείο (Πύλη του Αδριανού) υπάγεται στην αρμοδιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών».

«Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού–Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Hellenic Ministry of Culture and Sports/ Hellenic Organization of Cultural Resources Development)».

Share.

About Author

Comments are closed.