Το δέρμα μας μπορεί πλέον να είναι και να φαίνεται υγιές

0

ΜαντάςΔρ. Νίκος Μαντάς

Δερματολόγος

 

Το υγιές δέρμα είναι ζητούμενο για όλους μας. Αντανακλά την καλή κατάσταση της υγείας μας, τη συναισθηματική μας ισορροπία, την ενεργητικότητα καθώς και την ίδια τη διάθεσή μας για ζωή.

Τα πρώτα σημάδια της γήρανσης κάνουν την εμφάνισή τους στο δέρμα του προσώπου μας λίγο πριν την ηλικία των 30. Τότε ακριβώς είναι ιδανικό να ξεκινάει κανείς την εντατικότερη φροντίδα του δέρματός του με την αρωγή φυσικά του δερματολόγου.

Σε επίπεδο θεραπειών εντός ιατρείου, η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία μας έχει δώσει νέα όπλα στη φαρέτρα μας με τα οποία μπορούμε να πετύχουμε την βελτίωση της υφής του δέρματος.

Να κάνουμε δηλαδή την όψη του λαμπερή, λεία και σφριγηλή, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την εξάλειψη των επιφανειακών ρυτίδων. Μέχρι τώρα, για το σκοπό αυτό, υπήρχαν μόνο οι επιλογές της μεσοθεραπείας ή των skin boosters.

Το 2016 πρωτοεμφανίστηκε το Juvéderm® VOLITE της Allergan Aesthetics, ένα υλικό με νέο concept και αποκλειστικό στόχο τη βελτίωση της υφής του δέρματος. Αποτελείται από συνδυασμό ελαφριών και βαριών αλυσίδων υαλουρονικού οξέος που το καθιστούν μοναδικό σε αποτελεσματικότητα. Το Juvéderm® VOLITE εφαρμόζεται από τον εξειδικευμένο ιατρό, με πολλές μικρές εγχύσεις σε συγκεκριμένο βάθος του δέρματος (εν τω βάθει χόριο), με τεχνική παρόμοια της μεσοθεραπείας, ενώ η λιδοκαΐνη, το τοπικό αναισθητικό που εμπεριέχει, ελαχιστοποιεί την όποια ενόχληση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα εξαιρετικά υδρόφιλο μόριο και έτσι γύρω του προσκολλώνται μόρια νερού εξασφαλίζοντας την πολυπόθητη ενυδάτωση, ενώ ταυτόχρονα οι ινοβλάστες αυξάνουν την παραγωγή του κολλαγόνου. Τα αποτελέσματα αρχίζουν να είναι ορατά μετά από λίγες ημέρες και κορυφώνονται σε 15 ημέρες.

Η θεραπεία με Juvéderm® VOLITE είναι ιδανική για βαθιά ενυδάτωση του δέρματος, βελτίωση της ελαστικότητας και της ποιότητάς του, αλλά ακόμα και για εξάλειψη των λεπτών επιφανειακών ρυτίδων του προσώπου και των μικρού βάθους ουλών ακμής. Εφαρμόζεται επίσης σε λαιμό, ντεκολτέ και χέρια, με αντίστοιχα αποτελέσματα. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και όλες τις ηλικίες. Δε δίνονται ιδιαίτερες οδηγίες μετά το πέρας αυτής, παρά μόνο μια ολιγόωρη αποφυγή του μακιγιάζ.

Απαιτείται μία μόνο συνεδρία για θεραπεία με Juvéderm® VOLITE και τα αποτελέσματα διαρκούν έως και για 9 μήνες. Το Juvéderm® VOLITE είναι ένα επαναστατικό προϊόν, το οποίο ουσιαστικά δεν ανήκει σε καμία υπάρχουσα κατηγορία, αλλά δημιουργεί μία νέα, αυτή των προϊόντων skin texture. Η προσθήκη της θεραπείας αυτής στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος δίνει μία τεράστια ώθηση στα αποτελέσματα μας. Το δέρμα μας μπορεί πλέον να είναι και να φαίνεται υγιές.

Share.

About Author

Comments are closed.