Διευρύνουμε την πρόσβαση σε αξιόπιστα, υψηλής ποιότητας φάρμακα στους ασθενείς

0

ΠαναγάκηςΓιώργος Παναγάκης

Γενικός Διευθυντής της Viatris (Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα)

 

Ο Γιώργος Παναγάκης με πολυετή εμπειρία στη φαρμακευτική αγορά, εντός και εκτός Ελλάδας, ηγείται σήμερα μιας νέας εταιρείας που φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο της υγείας. Με σπουδές και μεταπτυχιακό τίτλο Χημικού Μηχανικού από το Πολυτεχνείο Αθηνών, ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο του φαρμάκου, αναλαμβάνοντας διαδοχικά ρόλους ευθύνης σε εταιρείες όπως η Boehringer Ingelheim, η Bristol-Myers Squibb και η Meda. Το 2018 βρέθηκε να κρατά το τιμόνι της Mylan στην Ελλάδα και από τη θέση αυτή διαχειρίστηκε τη συνένωσή της με την Upjohn του Ομίλου Pfizer, για να δημιουργηθεί το 2020 η Viatris. Ως Country Manager της νέας εταιρείας, μας μιλά για την αποστολή και τους στόχους της.

Κύριε Παναγάκη, θα θέλατε να μας συστήσετε τη Viatris;

Η Viatris είναι μια νέα εταιρεία φροντίδας υγείας που έχει ως αποστολή να βοηθήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ώστε να είναι πιο υγιείς σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα που «κληρονομήσαμε» από τη Mylan και την Upjohn, φιλοδοξούμε ουσιαστικά να επαναπροσδιορίσουμε το τοπίο στη φροντίδα υγείας. Πώς; Με το να διευρύνουμε την πρόσβαση σε αξιόπιστα, υψηλής ποιότητας φάρμακα στους ασθενείς, ανεξάρτητα από τον τόπο και τις συνθήκες στις οποίες ζουν. Το στόχο αυτό τον υπηρετούμε σε παγκόσμιο επίπεδο, αξιοποιώντας την κορυφαία παραγωγική, επιστημονική και εφοδιαστική μας εξειδίκευση, την εμπειρία μας σε ρυθμιστικά θέματα, τη συνεργασία με εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και τις υψηλές ικανότητές μας στον εμπορικό τομέα.

 

viatris-logo

Τι φάρμακα προσφέρει η Viatris και ποιες θεραπευτικές κατηγορίες καλύπτει;

Το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό μας αποτελείται από περισσότερα από 1.400 φαρμακευτικά μόρια σε ένα ευρύ φάσμα σημαντικών θεραπευτικών κατηγοριών και περιλαμβάνει κορυφαία, εμβληματικά επώνυμα προϊόντα, καθώς και παγκοσμίως σημαντικά πρωτότυπα φάρμακα, γενόσημα, συμπεριλαμβανομένων των επώνυμων και σύνθετων γενοσήμων, βιο-ομοειδή και προϊόντων OTC & φαρμακείου.

Από την καρδιαγγειακή υγεία έως την ογκολογία, προσφέρουμε θεραπευτικές επιλογές υψηλής ποιότητας σε περισσότερες από 10 θεραπευτικές κατηγορίες, που καλύπτουν ευρύ φάσμα μη μεταδοτικών και λοιμωδών νοσημάτων. Ειδικότερα, παρέχουμε αξιόπιστα και ποιοτικά φάρμακα, που αντιμετωπίζουν 9 από τις 10 κύριες αιτίες θανάτου σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ενώ περισσότερα από 200 φάρμακά μας περιλαμβάνονται στον Πρότυπο Κατάλογο Απαραίτητων Φαρμάκων του ΠΟΥ.

Ποιο είναι το μέχρι τώρα αποτύπωμα της εταιρείας στην Ελλάδα; Ποια είναι η στρατηγική και οι προτεραιότητές σας για το επόμενο διάστημα;

Η Viatris δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με ένα δυναμικό 200 εξειδικευμένων στελεχών και ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πάνω από 100 προϊόντα. Σήμερα, διαθέτουμε στους Έλληνες ασθενείς περισσότερες από 26 εκατ. συσκευασίες φαρμάκων κάθε χρόνο. Και είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι το 1/3 αυτών παράγεται στη χώρα μας. Επίσης, έχουμε αναπτύξει συνεργασίες διανομής και προώθησης προϊόντων μας με 6 ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και στηρίζοντας την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Η στρατηγική μας για το επόμενο διάστημα στοχεύει στην αύξηση της πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών σε σύγχρονες θεραπείες. Κι αυτό θα το επιδιώξουμε εστιάζοντας σε τρεις βασικούς πυλώνες: στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τα οφέλη των βιο-ομοειδών και του εμβολιασμού κατά της γρίπης, στην υποστήριξη και την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας, αλλά και στην ενεργό συμβολή μας στο διάλογο, με στόχο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας στην Ελλάδα.

 

Share.

About Author

Comments are closed.